Ψυχική Υγεία

Εκπαιδευτικοί: Tips για την ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικοί: Tips για την ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικοί: Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι δύσκολος. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται να βρίσκουν τρόπους να φροντίζουν την ψυχική τους υγεία.

Σήμερα, ο ρόλος των εκπαιδευτικών διευρύνεται και περιλαμβάνει περισσότερα καθήκοντα και ευθύνες από ποτέ, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης συναισθηματικά δυνατών και υγιών μαθητών. Ωστόσο, η κοινωνία συχνά παραμελεί να ασχοληθεί ή ακόμα και να συζητήσει την ψυχική και συναισθηματική ευημερία των ίδιων των εκπαιδευτικών. Αυτή η παραμέληση οδήγησε σε δύο σημαντικά ζητήματα – την εξάντληση των εκπαιδευτικών και την έλλειψη ειδικευμένων δασκάλων ως αποτέλεσμα.

Προγραμματίστε έγκαιρα τα πράγματα που σας βοηθούν

Σκεφτείτε τι σας βοηθά να ανεβάσει τη διάθεσή σας και να σας ξεπεράσει το άγχος και προγραμματίστε επιπλέον χρόνο για να το κάνετε αυτό. Είτε πρόκειται για άσκηση, ασφαλή πρόσωπο με πρόσωπο ή εικονικό χρόνο με φίλους ή προστατευμένο χρόνο με την οικογένεια, προσπαθήστε να μην αφήσετε αυτά τα πράγματα ή να τα θυσιάσετε.

Συνεχίστε με τα βασικά

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τα βασικά όσο περισσότερο μπορείτε – να τρώτε όσο καλύτερα μπορείτε, να κοιμάστε αρκετά και να παρακολουθείτε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ. Δώστε στον εαυτό σας μικρές ανταμοιβές.

Μοιραστείτε πώς νιώθετε με άτομα που εμπιστεύεστε

Προσδιορίστε μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους μπορείτε να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί για τα συναισθήματά σας. Οι συνεργάτες, οι φίλοι ή οι στενοί συνάδελφοι θα θέλουν να βοηθήσουν και η ανάμειξη της ομάδας σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε διαφορετικά πράγματα από διαφορετικούς ανθρώπους.

Μοιραστείτε πώς νιώθετε με τον διευθυντή σας

Εάν μπορείτε να συνομιλήσετε με τον διευθυντή ή την ανώτερη ομάδα σας σχετικά με τις ανησυχίες σας, μπορεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν και να είναι μέρος της ομάδας υποστήριξής σας. Εάν μπορείτε να ενθαρρύνετε την ομάδα του προσωπικού να υιοθετήσει τα ίδια μηνύματα ή την ανατροφή και την επανασύνδεση, θα το κάνετε με τους μαθητές, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει.

Κρατήστε τα πράγματα σε προοπτική

Θυμηθείτε, αυτή είναι μια περίοδος προσαρμογής για όλους. Δεν είσαι υπερήρωας. είστε ένας μόνο επαγγελματίας σε μια άνευ προηγουμένου περίοδο αλλαγών. Οι κανόνες θα αλλάξουν και η σχολική κοινότητα θα μάθει και θα προσαρμοστεί, αλλά μόνο εσείς μπορείτε να ελέγξετε τις συνθήκες στην τάξη σας σήμερα.

Βρείτε μικρές στιγμές για τον εαυτό σας

Προσπαθήστε να διατηρήσετε επαφή με το πώς νιώθετε και τι, αν μη τι άλλο, είναι ένα ιδιαίτερο θέμα για εσάς. Προσπαθήστε να βρείτε μια τεχνική απόσπασης της προσοχής για να σας βγάλει μέσα από δύσκολες στιγμές. Μπορεί να είναι ακουστικά στο δρόμο, ένα podcast στο αυτοκίνητο ή μόλις πέντε λεπτά ηρεμίας στο μεσημεριανό γεύμα ή το διάλειμμα για να κάνετε ένα κομμάτι διαλογισμού ή να απολαύσετε μια στιγμή καθαρού αέρα.

Προσεγγίστε τους άλλους με ευγένεια και ανοιχτό μυαλό

Μην κρίνετε πολύ σκληρά τις αντιδράσεις των άλλων – οι άνθρωποι έχουν τους δικούς τους λόγους, τα κίνητρα και τους φόβους τους να αντιμετωπίσουν τους οποίους δεν γνωρίζουμε.

Σημειώστε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες

Κρατήστε σημειώσεις για πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες και πράγματα που έχετε μάθει κάθε μέρα. Κάνετε αυτή τη δουλειά για κάποιο λόγο – και γιατί η διδασκαλία και η εργασία με νέους είναι τόσο ελκυστικές μπορεί να είναι ακόμα πιο σημαντική τώρα, παρόλο που οι προκλήσεις είναι δύσκολες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για να αγαπήσετε τον εαυτό σας περισσότερο

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας καθημερινά

6 Tips αυτοφροντίδας για πολυάσχολους γονείς

Γιατί πρέπει να πηγαίνετε σπίτι στην ώρα σας κάθε μέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα οφέλη από το εποικοδομητικό άγχος;

Εποικοδομητικό άγχος: Το καλό άγχος, που συχνά αναφέρεται ως "eustress", είναι ένας τύπος άγχους που μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευημερία, τα κίνητρα και την απόδοση ενός ατόμου.

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.