Ψυχική Υγεία

Διακοπές παιδιά: Κάντε τις καλοκαιρινές διακοπές διασκεδαστικές για το παιδί σας

Διακοπές παιδιά: Κάντε τις καλοκαιρινές διακοπές διασκεδαστικές για το παιδί σας

Διακοπές παιδιά: Θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε το παιδί σας να ασχοληθεί με κάποια καλοκαιρινά χόμπι για τα παιδιά για να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία

Ο Ιούνιος είναι η εποχή που το καλοκαίρι είναι στο αποκορύφωμά του και το μόνο που θέλετε είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από τον καυτό ήλιο. Αυτό σημαίνει καλοκαιρινές διακοπές για παιδιά. Τα παιδιά βρίσκουν πάντα τρόπους να είναι απασχολημένα, αλλά τι γίνεται με τους νεαρούς ενήλικες; Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γαντζωμένοι στα gadget τους, παρακολουθούν υπερβολικά ή παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο. Προφανώς, αυτό δεν είναι υγιές για αυτούς. Ναι, οι εργασίες για το σπίτι θα τους κρατήσουν απασχολημένους, αλλά θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε το παιδί σας να ασχοληθεί με κάποια καλοκαιρινά χόμπι για τα παιδιά για να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία. Υπάρχουν υπαίθριες δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν. Εάν όχι, τότε μπορούν να δοκιμάσουν άλλες επιλογές που προτείνονται από έναν ειδικό. 

Καλοκαιρινά χόμπι για παιδιά για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας

Η πεζοπορία ή η ποδηλασία μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές διακοπές. Σημαίνει να βγαίνεις έξω και να απολαμβάνεις τη φύση ενώ παράλληλα ασκείσαι. Οι ειδικοί λένε ότι από την άποψη της ψυχικής υγείας, η πεζοπορία μπορεί να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει τη διάθεση και να τονώσει την αυτοεκτίμηση.

1. Κηπουρική

Η κηπουρική είναι ένα χαλαρωτικό και ικανοποιητικό χόμπι που μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος. Μπορεί επίσης να προσφέρει στο παιδί σας μια αίσθηση ολοκλήρωσης καθώς τα φυτά μεγαλώνουν και ευδοκιμούν υπό τη φροντίδα τους.

2. Δημιουργικά χόμπι

Δεν θέλετε το παιδί σας να εκτίθεται στη ζέστη; Αφήστε τα να ασχοληθούν με δημιουργικά χόμπι όπως η ζωγραφική ή το σχέδιο. Αυτές οι δραστηριότητες φαίνεται να είναι εύκολες, αλλά μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και στην προώθηση της χαλάρωσης. Ο ειδικός λέει ότι η τέχνη μπορεί να είναι ένα θεραπευτικό χόμπι που προάγει την αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητα. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για να μειώσετε το στρες και το άγχος παρέχοντας μια χαλαρωτική και διαλογιστική δραστηριότητα.

3. Γιόγκα και διαλογισμός

Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το στρες και το άγχος βελτιώνοντας παράλληλα την ευελιξία και την ισορροπία. Προωθεί επίσης την ενσυνειδητότητα , η οποία μπορεί να βοηθήσει τους νέους να παραμείνουν παρόντες και συγκεντρωμένοι.

4. Γράψιμο

Το γράψιμο μπορεί να είναι ένα θεραπευτικό χόμπι που προάγει τον αυτοστοχασμό και την αυτοέκφραση. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και να μειώσει το άγχος παρέχοντας έναν τρόπο επεξεργασίας και οργάνωσης των σκέψεων και των συναισθημάτων.

5. Ανάγνωση

Η ανάγνωση σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο και βοηθά στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας. Μπορεί επίσης να μειώσει το στρες και να βελτιώσει την ψυχική υγεία προάγοντας τη χαλάρωση.

6. Εκμάθηση μιας νέας γλώσσας

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι ένα ψυχικά διεγερτικό χόμπι που μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση και να ανοίξει νέες ευκαιρίες για κοινωνικές σχέσεις και ταξίδια, λέει ο Dordi.

7. Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός όχι μόνο βοηθά τους άλλους, αλλά μπορεί επίσης να προωθήσει την αίσθηση του σκοπού και της αυτοεκτίμησης ανταποδίδοντας την κοινότητα. Μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν κοινωνικές σχέσεις και να μειώσουν το άγχος εστιάζοντας στις ανάγκες των άλλων.

8. Μουσική

Το να παίζεις ένα όργανο ή να ακούς μουσική μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις το άγχος και να τονώσεις τη διάθεσή σου. Έτσι, μπορείτε να προτείνετε στο παιδί σας να μάθει να παίζει πιάνο, κιθάρα ή οποιοδήποτε μουσικό όργανο για καλύτερη ψυχική υγεία.

9. Μαγειρική

Η μαγειρική δεν είναι μόνο δουλειά της μητέρας. Είναι ένα δημιουργικό και ικανοποιητικό χόμπι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση. Μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος παρέχοντας μια χαλαρωτική και διαλογιστική δραστηριότητα.

Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της καλύτερης ψυχικής υγείας. Τα υγιή χόμπι είναι επίσης σημαντικά καθώς η ενασχόληση με σωματικές δραστηριότητες όπως αθλήματα, πεζοπορία ή χορός μπορεί να βοηθήσει τους νέους να διατηρήσουν καλή σωματική υγεία, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες αργότερα στη ζωή τους. Η συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες μπορεί να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η ομαδική εργασία και η ηγεσία. Με τόσα πολλά οφέλη, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το παιδί σας δεν πρέπει να ασχοληθεί με ένα υγιεινό χόμπι αυτό το καλοκαίρι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντική είναι η λίστα ιατρικού ελέγχου στις διακοπές;

Από αύριο οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Πώς θα προστατεύσετε τα μάτια σας από την άμμο και τον ήλιο στις διακοπές;

Πρόγραμμα γυμναστικής διακοπών για να μην πάρετε κιλά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".

Πώς η εργασία επηρεάζει την ψυχική υγεία;

Εργασία: Ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προάγει την καλή ψυχική υγεία, ενώ οι στρεσογόνοι παράγοντες που σχετίζονται με την εργασία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική ευημερία.