Ψυχική Υγεία

Δευτέρα κίνητρο: Συμβουλές για να έχετε κίνητρο και ευτυχία στη δουλειά κάθε Δευτέρα

Δευτέρα κίνητρο: Συμβουλές για να έχετε κίνητρο και ευτυχία στη δουλειά κάθε Δευτέρα

Δευτέρα κίνητρο: Η εύρεση της ευτυχίας στο χώρο εργασίας είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της συνολικής μας ευημερίας και ικανοποίησης από τη ζωή. 

Η εύρεση της ευτυχίας στο χώρο εργασίας είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της συνολικής μας ευημερίας και ικανοποίησης από τη ζωή. Όταν βιώνουμε ευτυχία στη δουλειά, η παραγωγικότητά μας αυξάνεται, οι σχέσεις μας ευδοκιμούν και η συνολική ποιότητα ζωής μας βελτιώνεται. Ωστόσο, το να παραμείνετε ευτυχισμένοι στο χώρο εργασίας μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο, καθώς διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και την ικανοποίησή σας. Όμως, ενώ μπορεί να προκύψουν προκλήσεις και άγχος, η συνειδητή προσπάθεια και η σωστή νοοτροπία μπορούν να καλλιεργήσουν την ευτυχία στην επαγγελματική σας ζωή.

Πώς να μείνετε χαρούμενοι στη δουλειά;

Στο σημερινό γρήγορο και απαιτητικό περιβάλλον εργασίας, το άγχος έχει γίνει πολύ συνηθισμένος σύντροφος για πολλούς εργαζόμενους. Η εξισορρόπηση των προθεσμιών, των ευθυνών και των προσδοκιών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική και σωματική σας ευεξία. Ωστόσο, η ανάπτυξη μιας αισιόδοξης στάσης μπορεί να κάνει το κόλπο, καθώς θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την πίεση και την αρνητικότητα. Εάν έχετε την τάση να εργάζεστε με πλήρη απασχόληση, το γραφείο σας είναι το μέρος όπου περνάτε τουλάχιστον 9-10 ώρες της ημέρας σας, το άγχος είναι ένα αναπόφευκτο βάρος. Μπορεί να αφαιρέσει την ευτυχία σας και να αυξήσει τα επίπεδα εξάντλησής σας.

Συμβουλές για να παραμείνετε ευτυχισμένοι στη δουλειά

1. Εξασφαλίστε ένα σύστημα υποστήριξης γραφείου

Μπορείτε να βρείτε τη ζώνη άνεσής σας στο γραφείο. Προσπαθήστε να κάνετε παρέα και να συζητήσετε θέματα που σας ενοχλούν με τον αγαπημένο σας συνάδελφο. Σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα

2. Φάτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή και πίνετε πολύ νερό

Εάν το κάνετε, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στο ενεργειακό επίπεδο και τη στάση σας. Θα νιώσετε δραστήριοι και θα είστε σε θέση να κάνετε μια υγιή ζωή.

3. Μείνετε οργανωμένοι

Θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα σωστό πρόγραμμα για να διαχειριστείτε τον φόρτο εργασίας. Έτσι, το να είστε προληπτικοί και να τακτοποιείτε τις εργασίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αρκετή ικανοποίηση, περισσότερη αυτοπεποίθηση και κίνητρο. Με συνεχή κίνητρο, θα μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας και να αισθάνεστε χαρούμενοι και περήφανοι για αυτούς.

4. Θέστε ξεκάθαρους στόχους

Καθορίστε ξεκάθαρα τι θέλετε να πετύχετε. Έχοντας συγκεκριμένους, μετρήσιμους, εφικτούς, σχετικούς και χρονικά δεσμευμένους (SMART) στόχους σας παρέχει μια σαφή κατεύθυνση και σκοπό.

5. Μετακινηθείτε

Η δουλειά σας 9 προς 5 μπορεί να είναι απαιτητική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάθεστε όλη μέρα. Θα είναι σημαντικό για εσάς να σηκώνεστε, να περπατάτε, να τεντώνεστε και να διασφαλίζετε ότι είστε δραστήριοι όλη την ημέρα. Μην κολλάτε μόνο στο κάθισμά σας. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί και η φυσική κατάσταση.

6. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Εάν είστε σε θέση να τηρήσετε την προθεσμία, να πετύχετε στόχους ή να υποβάλετε έγκαιρα την αναφορά, τότε θα πρέπει να ανταμείψετε τον εαυτό σας με ένα γεύμα, ένα αγαπημένο σνακ ή μια ταινία. Αυτό θα σας κρατήσει χαρούμενους και με κίνητρο στη δουλειά.

7. Διακοσμήστε το γραφείο

Για να παραμείνετε ευτυχισμένοι, πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα χαρούμενο περιβάλλον. Μπορείτε να αγοράσετε λουλούδια και να διακοσμήσετε το γραφείο σας. Θα νιώσετε φρέσκοι καθώς μπορούν να φωτίσουν το γραφείο. Επιλέξτε και μερικά φυτά εσωτερικού χώρου.

8. Συμμετέχετε σε ομαδικές εκδηλώσεις

Μην χάσετε κάποιες ομαδικές εκδηλώσεις, όπως happy hour, μεσημεριανό γεύμα ή διακοπές. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι μια ευκαιρία για εσάς να δεθείτε με τους συναδέλφους σας. Θα είστε σε θέση να διευρύνετε τον ορίζοντά σας, να δημιουργήσετε ένα ισχυρό δίκτυο και να διασκεδάσετε ενώ εργάζεστε. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί η Δευτέρα συνδέεται με θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια;

Ξεκινά τη Δευτέρα η online εκπαίδευση για τις Νταντάδες της Γειτονιάς

Σήμερα η Cyber Monday υπόσχεται εκπτώσεις και προσφορές στον απόηχο της Black Friday

Τι είναι η Cyber Monday και τι πρέπει να προσέξετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατανοήστε τις ψυχικές διαταραχές και ενισχύστε την θεραπεία σας

Ψυχική διαταραχή: Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με μια ψυχική διαταραχή, να θυμάστε ότι η αναζήτηση θεραπείας είναι ένα γενναίο και σημαντικό βήμα προς τη θεραπεία και την ανάρρωση.

Πώς η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει και την ψυχική σας υγεία;

Άσκηση βελτίωση: Ο κόσμος έχει γίνει τόσο ανταγωνιστικός, η ζωή μας με γρήγορους ρυθμούς δεν μας δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε και να πάρουμε μια ανάσα, και να προσθέσουμε σε αυτό το αμέτρητο άγχος όλο αυτό έχει σωρευτική επίδραση στην υγεία σας.