Ψυχική Υγεία

Αυτοκτονία στατιστική: Συναισθηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν επιζώντες απόπειρας αυτοκτονίας

Αυτοκτονία στατιστική: Συναισθηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν επιζώντες απόπειρας αυτοκτονίας

Αυτοκτονία στατιστική: Χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι επιχειρούν να αυτοκτονήσουν ή έχουν σοβαρές σκέψεις αυτοκτονίας. 

Χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι επιχειρούν να αυτοκτονήσουν ή έχουν σοβαρέςΣύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΥ, περισσότεροι από 700.000 θάνατοι από αυτοκτονίες σημειώνονται κάθε χρόνο. Παγκοσμίως, η αυτοκτονία αναγνωρίζεται ως η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ 15 29χρονων. Οι περισσότερες περιπτώσεις αυτοκτονιών (πάνω από 77 τοις εκατό) αναφέρονται από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Σεπτεμβρίου, είναι μια κρίσιμη ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση ότι η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί και για την παροχή υποστήριξης σε όσους μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και να έχουν σκέψεις αυτοκτονίας.

Για να αποφευχθούν οι αυτοκτονικοί θάνατοι στην Ινδία , είναι πολύ σημαντικό να καταρρίψουμε τους μύθους και να τερματίσουμε το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία και την αυτοκτονία. Λόγω του στιγματισμού και των ταμπού γύρω από το θέμα, πολλοί άνθρωποι που παλεύουν με ψυχικές διαταραχές και σκέφτονται να αυτοκτονήσουν ή που έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας δεν αναζητούν βοήθεια. Οι επιζώντες της αυτοκτονίας συχνά παλεύουν με ένα μοναδικό σύνολο συναισθημάτων, όπως η βαθιά απόγνωση, η ντροπή, η ενοχή και η απελπισία. Το πολιτιστικό τοπίο της χώρας, μαζί με τις κοινωνικές πιέσεις, μπορεί να προσθέσει επίπεδα πολυπλοκότητας στην ψυχική τους κατάσταση. Παράγοντες όπως οι οικογενειακές προσδοκίες, οι οικονομικές προκλήσεις και η περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας μπορούν να επιδεινώσουν τη στενοχώρια τους, καθιστώντας κρίσιμη την παροχή πολιτισμικά ευαίσθητης και ενημερωμένης για το τραύμα υποστήριξης προσαρμοσμένης στις ατομικές τους εμπειρίες.

Κοινή αντίληψη και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιζώντες από απόπειρα αυτοκτονίας 

Οι επιζώντες της αυτοκτονίας στην Ινδία συχνά αντιμετωπίζουν σημαντικό στίγμα και παρανοήσεις σχετικά με την ψυχική υγεία. Αυτό το διάχυτο στίγμα λειτουργεί ως σημαντικό εμπόδιο για τα άτομα που αναζητούν βοήθεια, καθώς φοβούνται ότι θα κριθούν ή θα υποστούν διακρίσεις. Αυτό το ζήτημα επιδεινώνει την κρίσιμη έλλειψη επαγγελματιών ψυχικής υγείας, με μόνο ελάχιστους ψυχίατρους διαθέσιμους για μεγάλο αριθμό ατόμων. Αυτή η έλλειψη περιορίζει σοβαρά την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας.

Τρόποπι για να βοηθηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν το τραύμα και την κοινωνική κρίση 

Η υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν σκέψεις αυτοκτονίας απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Η ενθάρρυνσή τους να συμμετάσχουν σε ατομική θεραπεία παρέχει ένα εμπιστευτικό περιβάλλον για εξατομικευμένη υποστήριξη. Στη θεραπεία, ο θεραπευτής θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός σχεδίου ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει επαφές έκτακτης ανάγκης, στρατηγικές για τη διαχείριση των αυτοκτονικών σκέψεων και πληροφορίες για τη γραμμή βοήθειας για την κρίση. Παράλληλα με τη θεραπεία, η συμμετοχή σε ομάδες υποστήριξης συνδέει άτομα με κοινές εμπειρίες, μειώνοντας τα συναισθήματα απομόνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καθώς οι αυτοκτονίες αυξάνονται, η Ισπανία αναζητά απαντήσεις παρά το κοινωνικό ταμπού

Πώς η μοναξιά και η απομόνωση μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική σας υγεία;

Σωτηρία: 67χρονος καρκινοπαθής αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 2ο όροφο

Οι αυτοκτονίες στις ΗΠΑ έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών πέρυσι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.