Ψυχική Υγεία

Αυτισμός: Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού;

Αυτισμός: Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού;

Αυτισμός: Όταν τα παιδιά έχουν αυτισμό, είναι δυνατό να γίνουν αντιληπτά τα συμπτώματα ήδη από την ηλικία των 18 μηνών.

Όταν τα παιδιά έχουν αυτισμό, είναι δυνατό να γίνουν αντιληπτά τα συμπτώματα ήδη από την ηλικία των 18 μηνών. Αν και χρειάζεται ένας γιατρός για να διαγνώσει την πάθηση, οι γονείς και οι φροντιστές θα πρέπει να γνωρίζουν τα σημάδια, συμβουλεύει το Ινστιτούτο Ερευνών για τον Αυτισμό, προσφέροντας μερικές άλλες συμβουλές για να παρατηρήσετε πρώιμα συμπτώματα.

Συμπτώματα για αυτισμό στα παιδιά

Τα παιδιά με αυτισμό μπορεί να έχουν ποικίλα κοινωνικά, επικοινωνιακά και συμπεριφορικά συμπτώματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δυσκολία στην επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, η οποία συχνά γίνεται εμφανής κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, σύμφωνα με το ινστιτούτο, το οποίο εδρεύει στην Καλιφόρνια. Ένας εξειδικευμένος ειδικός μπορεί να αξιολογήσει τυχόν καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του λόγου και στη μη λεκτική επικοινωνία.

Μια άλλη ένδειξη μπορεί να είναι ο τόνος της φωνής. Μερικά άτομα με αυτισμό μπορεί να έχουν δυσκολία να ρυθμίσουν ή να ρυθμίσουν τον τόνο της φωνής τους, σύμφωνα με το ινστιτούτο. Μπορεί να μιλούν πολύ δυνατά, πολύ ήσυχα ή με μονότονη φωνή.

Η κακή οπτική επαφή ή η αποφυγή της επαφής με τα μάτια είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα. Ένα παιδί με αυτισμό μπορεί επίσης να έχει δυσκολία να αναγνωρίσει και να χρησιμοποιήσει τις εκφράσεις του προσώπου, τις σωματικές χειρονομίες και τη συνολική γλώσσα του σώματος. Οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές είναι κοινά συμπτώματα συμπεριφοράς, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν λίκνισμα, περιστροφή ή χτυπήματα των χεριών και των χεριών ή το τρεμόπαιγμα των δακτύλων τους μπροστά στα μάτια τους.

Τα παιδιά με αυτισμό μπορούν επίσης να παίζουν με παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα με άτυπους τρόπους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την επανειλημμένη ανατροπή των διακοπτών φώτων ή την ακούραστη περιστροφή νομισμάτων. Τελετουργικές συμπεριφορές, όπως η κατανάλωση των ίδιων φαγητών σε κάθε γεύμα ή το να στεναχωριέσαι αρκετά σύντομα μετά από οποιεσδήποτε αλλαγές στα σχέδια, μπορεί να είναι ένα άλλο σημάδι.

Μερικοί άνθρωποι που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού μπορεί να τραυματιστούν χτυπώντας το κεφάλι τους σε έναν τοίχο, δαγκώνοντας τα χέρια τους ή ξύνοντας το δέρμα τους. Το ινστιτούτο σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές ιατρικές, αισθητηριακές, διατροφικές και συμπεριφορικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση αυτών των συμπεριφορών. Οι γονείς θα πρέπει να μιλήσουν αμέσως με τον γιατρό του παιδιού τους εάν το παιδί τους έχει αυτοτραυματιστεί.

Μαζί με τον αυτισμό μπορεί να εμφανιστούν ορισμένες παθήσεις, όπως κρίσεις, αισθητηριακές ευαισθησίες, άγχος, διαταραχές ύπνου και γαστρεντερικές, μεταβολικές και ανοσολογικές δυσλειτουργίες.

Καλέστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να διαγνώσετε τον αυτισμό και να θεραπεύσετε συμπεριφορές και συνυπάρχουσες καταστάσεις. Οι ενήλικες με αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να διαγνωστούν με αυτισμό. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην αυξημένη ευαισθητοποίηση και τον έλεγχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνδεση μεταξύ της απώλειας ακοής και του αυτισμού

Τι είναι η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος;

Ανακαλύφθηκε μια νέα νευροαναπτυξιακή διαταραχή επιληψίας και η γενετική της αιτία

Ερευνητές ανακάλυψαν τρόπους θεραπείας του αυτισμού

Νέα έρευνα που συμβάλλει στα αίτια του αυτιστικού φάσματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να απομακρυνθείτε από μια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση;

Δύσκολες εμπειρίες: Ενώ η διαδικασία της λήθης μιας δύσκολης κατάστασης είναι πολύπλευρη και διαφέρει από άτομο σε άτομο, αυτές οι στρατηγικές μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για την πλοήγηση στην πορεία προς τη θεραπεία και την ανθεκτικότητα.

Εφηβεία: Η καθημερινή συνήθεια με τα κινητά προκαλεί συναισθηματικά προβλήματα.

Από την επεξεργασία των δεδομένων δεν προέκυψε ότι οι έφηβοι ,που είχαν προϋπάρχουσες συναισθηματικές δυσκολίες,  είχαν ακολούθως και πρόβλημα ρύθμισης του χρόνου χρήσης του διαδικτύου. Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι η προβληματική χρήση του διαδικτύου έχει πιο σοβαρές επιπτώσεις σε μορφές στάθμισης των συναισθημάτων που χρειάζονται προσπάθεια, όπως δυσκολίες στην επιδίωξη στόχων ζωής και στην κατανόηση των συναισθημάτων κάποιου.

Συναισθήματα: Πώς θα διαβάσετε τους γύρω σας;

Όταν συναντάτε ένα άτομο για πρώτη φορά, το ένστικτό σας, σας μιλά πριν καν προλάβετε να σκεφτείτε. Είναι μια πρωταρχική απόκριση που έχει το σώμα μας και τη χρησιμοποιεί για αυτοπροστασία.

Το άγχος επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος

Στρες διαβήτης: Το άγχος, συμπεριλαμβανομένων των περιστάσεων της ζωής, της ασθένειας και της έλλειψης ύπνου, είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο καλύτερα

Τα Χριστούγεννα  και, γενικά, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι δύσκολη αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σας «κλέβουν» τη χαρά ή αποχωριστήκατε πρόσφατα ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά το να στολίζετε το σπίτι σας – ακόμη κι αν δεν έχετε όρεξη – μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας