Ψυχική Υγεία

Άσκηση: Χάστε τα παραπανίσια κιλά με θετική ενέργεια

Άσκηση: Χάστε τα παραπανίσια κιλά με θετική ενέργεια

Άσκηση: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνετε το πρώτο βήμα και να δεσμευτείτε να κάνετε την άσκηση ένα τακτικό μέρος της ζωής σας.

Η τακτική σωματική άσκηση είναι σημαντική για όλους, συμπεριλαμβανομένων των υπέρβαρων ατόμων. Η άσκηση όχι μόνο προάγει την απώλεια βάρους αλλά και βελτιώνει τη συνολική υγεία και ευεξία. Εάν είστε υπέρβαροι και θέλετε να ξεκινήσετε μια ρουτίνα προπόνησης, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να παραμείνετε παρακινημένοι.

Η άσκηση είναι για όλους

  • Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας: Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας, όπως έναν γιατρό ή έναν πιστοποιημένο γυμναστή. Μπορούν να αξιολογήσουν την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας, να παρέχουν καθοδήγηση και να προτείνουν ασκήσεις κατάλληλες για τις ανάγκες και τις ικανότητές σας.
  • Ξεκινήστε αργά και προοδεύστε σταδιακά: Είναι σημαντικό να χαλαρώσετε στη ρουτίνα της προπόνησής σας για να αποφύγετε τραυματισμούς και υπερβολικό μυϊκό πόνο. Ξεκινήστε με ασκήσεις χαμηλής έντασης όπως περπάτημα, κολύμπι ή ποδηλασία. Ξεκινήστε με μικρότερες διάρκειες και αυξήστε σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια των προπονήσεών σας καθώς βελτιώνεται το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.
  • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Θέστε εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό σας. Εστιάστε στη σταδιακή απώλεια βάρους και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και όχι στα γρήγορα αποτελέσματα. Αυτή η προσέγγιση είναι πιο βιώσιμη και λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε εξάντληση ή απογοήτευση.
  • Ενσωματώστε μια ποικιλία ασκήσεων: Ενσωματώστε στη ρουτίνα σας έναν συνδυασμό καρδιαγγειακών ασκήσεων, ενδυνάμωσης και ασκήσεων ευελιξίας. Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ ή ο χορός βοηθούν στην καύση θερμίδων, βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και αυξάνουν την αντοχή. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως η άρση βαρών ή η χρήση ζωνών αντίστασης, βοηθούν στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας και αύξηση του μεταβολισμού. Οι ασκήσεις ευελιξίας όπως οι διατάσεις ή η γιόγκα βελτιώνουν την κινητικότητα και αποτρέπουν τους τραυματισμούς.
  • Βρείτε δραστηριότητες που σας αρέσουν: Επιλέξτε δραστηριότητες που σας αρέσουν και που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας. Αυτό θα αυξήσει το κίνητρό σας και θα σας διευκολύνει να τηρείτε τη ρουτίνα σας. Εξερευνήστε διαφορετικές επιλογές όπως ομαδικά μαθήματα, αθλήματα, υπαίθριες δραστηριότητες ή προπονήσεις στο σπίτι για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.
  • Ακούστε το σώμα σας: Δώστε προσοχή στα σήματα του σώματός σας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ξεκινήστε με μια άνετη ένταση και σταδιακά αυξήστε την με την πάροδο του χρόνου. Εάν αισθανθείτε πόνο, ζάλη ή δύσπνοια, σταματήστε την άσκηση και ζητήστε ιατρική συμβουλή.
  • Μείνετε συνεπείς: Η συνέπεια είναι το κλειδί για την επίτευξη και τη διατήρηση των στόχων της φυσικής σας κατάστασης. Επιδιώξτε τακτικές συνεδρίες άσκησης, ιδανικά τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα την εβδομάδα, σε αρκετές ημέρες. Βρείτε μια ρουτίνα που σας ταιριάζει και θέστε την ως προτεραιότητα στο πρόγραμμά σας.

  • Αναζητήστε υποστήριξη: Σκεφτείτε να βρείτε έναν φίλο προπόνησης ή να συμμετάσχετε σε μια ομάδα γυμναστικής. Η υποστήριξη και η υπευθυνότητα μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και σε καλό δρόμο με τη ρουτίνα άσκησής σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε καθοδήγηση από έναν προσωπικό γυμναστή ή να συμμετάσχετε σε ομαδικά μαθήματα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για υπέρβαρα άτομα.

Θυμηθείτε, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνετε το πρώτο βήμα και να δεσμευτείτε να κάνετε την άσκηση ένα τακτικό μέρος της ζωής σας. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας, να γιορτάσετε τα επιτεύγματά σας στην πορεία και να επικεντρωθείτε στις θετικές αλλαγές που επιφέρει η άσκηση στη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς τα ρούχα σας επηρεάζουν την υγεία σας

Τι προβλήματα δημιουργεί η αύξηση των ενδορφινών;

Πώς να διατηρήσετε την σεξουαλικότητά σας μετά τον τοκετό;

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 φράσεις που δεν λένε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πέρα από το ότι εντάσσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες φράσεις στο λεξιλόγιο τους, έχουν και κάποιες απαγορευτικές που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ γιατί θεωρούνται τοξικές.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.