Ψυχική Υγεία

Άσκηση: Πώς μπορεί η προπόνηση να βοηθήσει την ψυχική σας υγεία;

Άσκηση: Πώς μπορεί η προπόνηση να βοηθήσει την ψυχική σας υγεία;

Άσκηση: Προσθέστε τη προπόνηση στο καθημερινό πρόγραμμά σας και αυξήστε την ψυχική σας ευεξία.

Η ενσωμάτωση της τακτικής προπόνησης στη ρουτίνα σας μπορεί να έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. Είτε είστε νέος στην άσκηση είτε θέλετε να βελτιώσετε το τρέχον πρόγραμμα φυσικής σας κατάστασης, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές προπόνησης που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Άσκηση και ψυχική υγεία

 • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Καθορίστε σαφείς και εφικτούς στόχους φυσικής κατάστασης που ευθυγραμμίζονται με τους γενικούς σας στόχους. Ο καθορισμός συγκεκριμένων στόχων, όπως η βελτίωση της καρδιαγγειακής αντοχής, η αύξηση της δύναμης ή η προπόνηση για μια εκδήλωση, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και να μετρήσετε την πρόοδό σας.
 • Επιλέξτε Δραστηριότητες που απολαμβάνετε: Βρείτε σωματικές δραστηριότητες που πραγματικά σας αρέσουν. Είτε είναι τρέξιμο, κολύμπι, χορός, ποδηλασία ή άθλημα, η ενασχόληση με δραστηριότητες που σας αρέσουν αυξάνει την πιθανότητα να τηρήσετε τη ρουτίνα της προπόνησής σας.
 • Ξεκινήστε αργά και σταδιακά αυξήστε την ένταση: Εάν είστε νέος στην άσκηση ή επιστρέφετε μετά από ένα διάλειμμα, ξεκινήστε με δραστηριότητες χαμηλού αντίκτυπου και αυξήστε σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η προσέγγιση βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών και επιτρέπει στο σώμα σας να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της άσκησης.
 • Συμπεριλάβετε ποικιλία: Ενσωματώστε ένα μείγμα από καρδιαγγειακές ασκήσεις, προπόνηση ενδυνάμωσης και ασκήσεις ευελιξίας για να προωθήσετε τη συνολική φυσική κατάσταση και να αποτρέψετε την πλήξη. Αυτή η ποικιλία όχι μόνο στοχεύει σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες αλλά παρέχει και πνευματική τόνωση.
 • Προθέρμανση και ψύξη: Πριν από κάθε προπόνηση, κάντε μια σύντομη προθέρμανση που αποτελείται από ελαφριές αερόβιες ασκήσεις και δυναμικές διατάσεις για να προετοιμάσετε τους μύες σας για δραστηριότητα. Ομοίως, ολοκληρώστε τις προπονήσεις σας με μια περίοδο χαλάρωσης που περιλαμβάνει στατικές διατάσεις για τη βελτίωση της ευελιξίας και την προώθηση της αποκατάστασης.
 • Ακούστε το σώμα σας: Δώστε προσοχή στα σήματα του σώματός σας και προσαρμόστε την ένταση της προπόνησής σας ή τροποποιήστε τις ασκήσεις όπως χρειάζεται. Σπρώξτε τον εαυτό σας, αλλά αποφύγετε την υπερένταση και ξέρετε πότε πρέπει να ξεκουραστείτε ή αναζητήστε επαγγελματική συμβουλή εάν αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία.
 • Μείνετε ενυδατωμένοι: Πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας για να διατηρήσετε τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης. Η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση και να οδηγήσει σε κόπωση και μυϊκές κράμπες.
 • Σωστή φόρμα και τεχνική: Όταν εκτελείτε ασκήσεις, δώστε προτεραιότητα στη σωστή φόρμα και τεχνική για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμών. Εάν δεν είστε σίγουροι για τη σωστή φόρμα, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία γυμναστικής ή να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακούς πόρους για καθοδήγηση.
 • Η συνέπεια είναι το κλειδί: Καθιερώστε ένα τακτικό πρόγραμμα προπόνησης που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και αφοσιωθείτε σε αυτό. Η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων φυσικής κατάστασης και την αποκομιδή των οφελών της τακτικής σωματικής δραστηριότητας.

 • Ακούστε μουσική ή χρησιμοποιήστε εφαρμογές προπόνησης: Η μουσική μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία προπόνησής σας παρέχοντας κίνητρα και βελτιώνοντας τη διάθεση. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής με αισιόδοξα τραγούδια που σας δίνουν ενέργεια. Επιπλέον, οι εφαρμογές προπόνησης ή οι ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, να παρέχουν ιδέες προπόνησης και να προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με τις κατάλληλες τεχνικές.
 • Δώστε προτεραιότητα στην ανάπαυση και την αποκατάσταση: Αφήστε το σώμα σας αρκετό χρόνο για ξεκούραση και αποκατάσταση μεταξύ των προπονήσεων. Ενσωματώστε τις ημέρες ξεκούρασης στη ρουτίνα σας για να αποφύγετε την υπερπροπόνηση και να δώσετε στους μύες σας χρόνο να επισκευαστούν και να δυναμώσουν.

Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες καταστάσεις υγείας ή ανησυχίες. Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές προπόνησης και κάνοντας τη σωματική δραστηριότητα τακτικό μέρος της ζωής σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, να τονώσετε τη διάθεσή σας και να βελτιώσετε τη συνολική σας ευεξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξασκήστε την θετική σας σκέψη σε λίγα μόνο βήματα

2 απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να αποτρέψετε την άνοια

Αυξήστε την ντοπαμίνη σας και διώξτε το άγχος

Πώς δημιουργούνται οι πολυκυστικές ωοθήκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή μας;

Social Media: Για να μετριάσετε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, είναι σημαντικό να καθιερώσετε υγιή όρια και πρακτικές.

Τεχνολογίες παρακολούθησης που δεν εμπιστεύονται τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με μελέτη

"Συνιστάται έντονα η ενσωμάτωση σε βάθος γνώσης της βιωμένης εμπειρίας της ψυχικής ασθένειας και των ευρύτερων πλαισίων της φροντίδας ψυχικής υγείας μέσω του συνσχεδιασμού από τους χρήστες και τους φροντιστές", λέει ο Patrickson. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ τα ευρήματα αυτά ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες της υγείας, τους σχεδιαστές ψηφιακής υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Γέννηση Μωρού - "Γεγονός κρίσης" για τη σχέση του ζευγαριού - Συχνά συνδέεται με μείωση της ποιότητας της σχέσης

Η μελέτη αυτή περιορίστηκε από ένα αρκετά μικρό δείγμα ετερόφυλων γονέων που συμβιώνουν. Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει την αξία των ιστοριών στη διαμόρφωση των οικογενειακών μεταβάσεων. Για τους θεραπευτές που εργάζονται με νέους γονείς στον απόηχο μιας δύσκολης γέννησης, η ενθάρρυνση των ζευγαριών να αναζητήσουν νόημα στην ιστορία της γέννησης του μωρού τους μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη γονεϊκότητα.