Ψυχική Υγεία

Άνδρες Εβδομάδα Υγείας: Ο αντίκτυπος της COVID-19 στην ψυχική τους υγεία στις ΗΠΑ

Άνδρες Εβδομάδα Υγείας: Ο αντίκτυπος της COVID-19 στην ψυχική τους υγεία στις ΗΠΑ

«Μπορεί να παρουσιάσουν κατάθλιψη όταν είναι πιο ευερέθιστοι, απομονωμένοι ή αποσυρμένοι. Οι ώρες εργασίας μπορεί να επεκταθούν πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο ή μπορεί να καταφύγουν στη χρήση αλκοόλ ως μέθοδο διαχείρισής της », εξηγεί ο Δρ Miner.

Άνδρες Εβδομάδα Υγείας: Η Εβδομάδα Υγείας των Ανδρών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα (14-20 Ιουνίου 2021). Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την Ημέρα του Πατέρα. Ο σκοπός είναι να αυξηθεί η συνειδητοποίηση των προβλημάτων υγείας που μπορούν να προληφθούν και να ενθαρρυνθεί η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία ασθενειών μεταξύ ανδρών και αγοριών. Κάθε χρόνο έχει ένα θέμα, και φέτος η Εβδομάδα Υγείας των ανδρών λαμβάνει υπόψη την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πανδημία τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία των ανδρών σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ειδικούς της ανδρικής υγείας στο Vault Health. Ο Δρ Martin Miner, Περιφερειακός Ιατρικός Διευθυντής της Vault Health δίνει έμφαση σε ζητήματα ψυχικής υγείας, σημειώνοντας:

«Η COVID-19 δεν ήταν ευγενική για τους άνδρες. Οι θάνατοι που σχετίζονται με την COVID συμβαίνουν συχνότερα στους άνδρες από τις γυναίκες, παρά έναν παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων. Επιπλέον, μια μελέτη αποκάλυψε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας για άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω είναι σχεδόν διπλάσια από ό, τι για τις γυναίκες και οι έρευνες για τις εισαγωγές στο νοσοκομείο COVID-19 διαπίστωσαν ότι οι άνδρες είναι επίσης τρεις φορές πιθανότερο από τις γυναίκες να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Η ανισότητα στα αποτελέσματα των ασθενών COVID-19 επισημαίνει ένα κρίσιμο γεγονός, σύμφωνα με τον Miner:

Αυτό το γεγονός είναι ότι οι άνδρες ζουν πιο άρρωστοι. Για να κατανοήσει καλύτερα τα ζητήματα ψυχικής υγείας που προκαλούνται από πανδημία στους άνδρες, ο Δρ Miner στο Vault Health ερεύνησε 2.000 άνδρες των ΗΠΑ, ηλικίας 25 έως 65 ετών, για να αξιολογήσει διάφορες πτυχές της ψυχικής τους υγείας κατά το παρελθόν έτος.

Ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αγωνίζονται με την ψυχική υγεία περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τους άνδρες, ένα υψηλό ποσοστό, στο 75%, των ανδρών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι τα επίπεδα άγχους τους αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον, το 23% των ανδρών ανέφεραν αισθήματα κατάθλιψης που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Ένα θέμα ανησυχίας, ως μηχανισμός αντιμετώπισης, ήταν ότι περίπου το ένα τέταρτο των ανδρών (24,6%) ανέφεραν ότι καταναλώνουν αλκοόλ πιο συχνά ή σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι πριν από την πανδημία.

Εκτός από την αύξηση της εξάρτησης από το αλκοόλ, οι σχέσεις έχουν επηρεαστεί.

Εδώ, περίπου τα δύο πέμπτα (37,7%) των ανδρών ένιωσαν ότι η COVID-19 είχε αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση τους με τον οικείο σύντροφό τους.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, το 42% ανδρών είπε ότι δεν έχουν στενό άνδρα φίλο με τον οποίο να μπορούν να συζητήσουν προσωπικά ζητήματα και ένα άλλο 27% είπε ότι είχαν στενό άνδρα φίλο πριν από το COVID-19, αλλά ότι δεν παρέμειναν κανονικοί στην επικοινωνία μετά την έναρξη ισχύος του τερματισμού.

Μια αιτία πρόσθετου στρες οφείλεται στα οικονομικά δεινά. Οι μισοί από τους άνδρες (51,2%) ανέφεραν τουλάχιστον μέτριο οικονομικό άγχος λόγω της COVID-19, ενώ το 10% των ανδρών ανέφεραν σοβαρό οικονομικό άγχος λόγω της πανδημίας.

Σε ακραίες περιπτώσεις, τα επίπεδα του στρες οδήγησαν σε πολύ αρνητικά επίπεδα, το 9% των ανδρών δήλωσαν ότι σκέφτηκαν για αυτοκτονία τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο χρόνο.

Για τους άνδρες, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστεί, καθώς τείνουν να καταφεύγουν σε πιο ανθυγιεινούς μηχανισμούς αντιμετώπισης.

«Μπορεί να παρουσιάσουν κατάθλιψη όταν είναι πιο ευερέθιστοι, απομονωμένοι ή αποσυρμένοι.

Οι ώρες εργασίας μπορεί να επεκταθούν πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο ή μπορεί να καταφύγουν στη χρήση αλκοόλ ως μέθοδο διαχείρισής της », εξηγεί ο Δρ Miner.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ήρθε η ώρα για τους ανθρώπους να αρχίσουν να ελέγχουν την ψυχική τους υγεία

Η μοναξιά είναι ανεξέλεγκτη. Μια απλή κλήση ή αγκαλιά, μπορεί να είναι μια θεραπεία

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνει την παροχή θεραπειών ψυχικής υγείας

Ο ρόλος του σχολείου στη μετάδοση του κορωνοϊού

Οι επιπτώσεις της πανδημίας σε ψυχική και σωματική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα.

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

Ψυχική υγεία: Μόλις λίγα λεπτά επίγνωσης, διαμέσου της εστίασης στο παρόν, και διαλογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκρατήσετε τα συναισθήματα που σας προκαλούν και να παρατηρήσετε τα ισχυρά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που ενδεχόμενα οδηγούν και τροφοδοτούν τις υπερβολικές ανησυχίες.

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.

Ο Φρόιντ όρισε τον δευτερογενή ναρκισσισμό ως απόσυρση της λίμπιντο ή των συναισθημάτων αγάπης από τα αντικείμενα (άλλους ανθρώπους)

Στον δευτερογενή ναρκισσισμό, η απομόνωση μπορεί να είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των μεγαλοπρεπών φαντασιώσεων που καθησυχάζουν τον εαυτό, καθώς και για την εστίαση στην αγάπη προς τον εαυτό. Μπορεί να μην θέλουν να βρίσκονται κοντά σε άλλους που βασίζονται στην πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα μπορεί να γίνεται αντιληπτή σαν επίθεση.