Ψυχική Υγεία

Άγχος Καραντίνα: Παράγοντες στρες μέσα στο σπίτι

Άγχος Καραντίνα: Παράγοντες στρες μέσα στο σπίτι

Στις μέρες μας, οι χημικές ουσίες δυστυχώς βρίσκονται παντού – ακόμα και στα καθαριστικά του σπιτιού. Αν έχετε άγχος, χρειάζεται να παίρνετε προφυλάξεις αποφεύγοντας τα έντονα και σκληρά χημικά.

Άγχος Καραντίνα: Το άγχος έχει κατακλύσει για τα καλά την κοινωνία και την καθημερινότητά μας. Κι εμείς ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σπίτι, στο καταφύγιό μας, για να «κρυφτούμε» από τις υποχρεώσεις και όλους τους στρεσογόνους παράγοντες του κόσμου μας.

Το άγχος όμως μπορεί να καραδοκεί ακόμα και σε συνθήκες που φαντάζουν γαλήνιες επιφανειακά. Αν και κάποιοι νιώθουν ότι συνήθειες όπως ο διαλογισμός, το ημερολόγιο και η τακτική άσκηση μειώνει τα συμπτώματά του, άλλοι παλεύουν να προσδιορίσουν τι είναι αυτό που τους προκαλεί ένταση ακόμα και στο σπίτι.

Φυσικά, μαζί μας στο σπίτι κουβαλάμε και τα προσωπικά άγχη και ανασφάλειες, είναι δύσκολο να τα αφήσουμε έξω από την πόρτα μας. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον μας επηρεάζει την ψυχολογία μας.

4 πράγματα στο περιβάλλον του σπιτιού μας που μπορεί να πυροδοτούν το άγχος

  1. Το φως

Όσοι νιώθουν άγχος, ειδικά για όσους συνοδεύεται από πανικό, είναι πιο ευαίσθητοι σε πηγές έντονου φωτισμού. Αυτό λοιπόν μπορεί να είναι οι φωτεινές λάμπες στο υπνοδωμάτιό μας, το μπλε φως από το τηλέφωνο και τον υπολογιστή και τα φθορίζοντα φώτα. Βρείτε λοιπόν εναλλακτικές λύσεις. Αντικαταστήστε με απαλότερο, χαμηλό φωτισμό εδάφους. Περιορίστε το χρόνο που περνάτε στο τηλέφωνό σας, ειδικά το βράδυ.

  1. Οι θορυβώδεις γείτονες

Αν ζείτε σε μια περιοχή όπως σε μια πόλη, κοντά σε ένα αεροδρόμιο, ή δίπλα σε έναν γείτονα με θορυβώδη σκύλο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ασταμάτητος θόρυβος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα άγχους. Ένας λευκός ήχος μπορεί να βοηθήσει εδώ. Και φυσικά η καλύτερη ηχομόνωση.

  1. Η ποιότητα του αέρα

Περιοχές μεγάλου ύψους μπορεί να αυξήσουν τα συμπτώματα άγχους, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες. Άλλα χαρακτηριστικά που μαρτυρούν κακή ποιότητα αέρα έχει επίσης αποδειχτεί ότι έχουν αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Μπορείτε να κάνετε μικρά βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, αγοράζοντας ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, απομακρύνοντας άμεσα καθημερινά τα σκουπίδια και ανοίγοντας συχνά τα παράθυρά σας.

  1. Τα χημικά στα καθαριστικά προϊόντα

Στις μέρες μας, οι χημικές ουσίες δυστυχώς βρίσκονται παντού – ακόμα και στα καθαριστικά του σπιτιού. Αν έχετε άγχος, χρειάζεται να παίρνετε προφυλάξεις αποφεύγοντας τα έντονα και σκληρά χημικά. Ενημερωθείτε για το ποια τοξικά χρειάζεται να αποφεύγετε και κοιτάξτε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε ή φτιάξτε μόνοι σας φυσικά καθαριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κλειδιά που θα σας απαλλάξουν από το έντονο άγχος

Συμβουλές εκτόνωσης με δουλειές του σπιτιού

Πως να απαλλαγείτε από το άγχος μέσα στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Η συμβολή του ανοσοποιητικού συστήματος στην σχιζοφρένεια

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Tο αίμα, διατηρεί οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και επικίνδυνες φλεγμονές ,τουλάχιστον όταν όλα λειτουργούν κανονικά ,Η έρευνα επισημαίνει τη συμμετοχή του ανοσοποιητικού συστήματος στον εγκέφαλο συμβ;allei σε ψυχικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια.

Όταν η αποφυγή μιας αντιπαράθεσης διαβρώνει την αυτοεκτίμησή μας

Ναι, θα νιώσουμε άβολα σε μια αντιπαράθεση. Αλλά αυτή η αμηχανία, η δυσφορία, το δύσκολο για τις επόμενες ώρες ή μέρες είναι ένα μικρό κόστος μπροστά στη γενική ψυχική μας ευημερία και γαλήνη. Είναι πολύ καλύτερο αυτό παρά να μας κυνηγά κάτι που μας ενοχλεί, να μας ταλαιπωρεί για εβδομάδες, μήνες, ακόμα και χρόνια.

Αντίδραση εγκεφάλου: Πως λειτουργούν τα ρεύματα που υπάρχουν στο κεφάλι

Αντίδραση εγκεφάλου: Η επεξεργασία πληροφοριών στον εγκέφαλο είναι μία από τις πιο περίπλοκες διαδικασίες του σώματος. Η διακοπή αυτής της επεξεργασίας συχνά οδηγεί σε σοβαρές νευρολογικές διαταραχές. Η μελέτη της μετάδοσης σήματος μέσα στον εγκέφαλο είναι επομένως το κλειδί για την κατανόηση μυριάδων ασθενειών.

Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από τους επαναλαμβανόμενους εφιάλτες

Αν έχετε επαναλαμβανόμενους εφιάλτες που σας ταλαιπωρούν, μιλήστε σε έναν ψυχολόγο. Εκείνος αρχικά θα σας παραπέμψει σε γιατρό για κάποιες γενικές εξετάσεις ώστε να αποκλειστεί ο βιολογικός παράγοντας.

Η λειτουργία του φόβου και πως να τον αντιμετωπίσετε

Συναίσθημα Φόβου: Ο φόβος είναι ένα από τα 7 βασικά συναισθήματα  που νιώθουμε μαζί με την χαρά, την θλίψη, την αηδία, τον θυμό, την έκπληξη και το ενδιαφέρον. Ο φόβος δεν έρχεται ποτέ μόνος του σε εμάς, «συνοδεύεται» είτε από το άγχος, την θλίψη, τις ενοχές και έχει και τις «αδερφές» του, τις φοβίες.