Ψυχική Υγεία

Άγχος Διαχείριση: Από που να αρχίσετε για να τα βγάλετε πέρα με το στρες

Άγχος Διαχείριση: Από που να αρχίσετε για να τα βγάλετε πέρα με το στρες

Άγχος Διαχείριση: Ίσως το πιο προσιτό παυσίπονο είναι ήδη στο σώμα σας.

Το άγχος είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Εάν ωστόσο αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η πιθανότητα να σας επηρεάσει μακροπρόθεσμα μειώνεται.

Εξετάστε αυτές τις συμβουλές για να διαχειριστείτε καλύτερα την αντίδρασή σας στο στρες και τους αγχογόνους παράγοντες:

  • Κάντε μια βόλτα στη φύση

Δεν χρειάζεται να οδηγήσετε σε ένα ορεινό θέρετρο για να νιώσετε τα οφέλη της φύσης που ανακουφίζουν το άγχος. Για να αναπάρετε μια ανάσα από το άγχος, βρείτε οποιοδήποτε χώρο πρασίνου, όπως: ένα πάρκο, ένα παγκάκι κάτω από ένα δέντρο, την αυλή ενός φίλου.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι η παραμονή μόλις 20 λεπτών σε εξωτερικούς χώρους σχετίζεται με αυξημένη πτώση των επιπέδων κορτιζόλης σε σύγκριση με άλλες πρωτοβουλίες για τη μείωση του στρες.

  • Μάθετε νέες τεχνικές αναπνοής

Ίσως το πιο προσιτό παυσίπονο είναι ενσωματωμένο στο σώμα σας. Τεχνικές βαθιάς αναπνοής, όπως η αναπνοή από την κοιλιά, σηματοδοτούν στον εγκέφαλό σας ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε. Η εστίαση στην αναπνοή σας είναι ένα μακροχρόνιο εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους.

Μαθαίνοντας να ελέγχετε την αναπνοή σας μπορεί να σας κρατήσει αγκυροβολημένους στην παρούσα στιγμή. Μερικές φορές, η υπενθύμιση στον εαυτό σας για το τι είναι πραγματικό και συμβαίνει αυτή τη στιγμή ηρεμεί το νευρικό σας σύστημα και σας αποκόπτει από ανησυχίες για το μέλλον και απογοητεύσεις από το παρελθόν.

  • Καταγράψτε τους παράγοντες που σας προκαλούν άγχος

Η παράβλεψη ή αναβολή δυσάρεστων εργασιών μπορεί να είναι ευκολότερη από την αντιμετώπισή τους για τη στιγμή. Αλλά στην πραγματικότητα ότι μένει εκτός ορατού πεδίου δεν πάντα σημαίνει ότι βρίκσεται και εκτός μυαλού. Η μη επίλυση των πραγμάτων όπως και όταν προκύπτουν θα μπορούσε να γεμίσει το μυαλό σας με άγχος.

Η ανάπτυξη μιας συστηματικής προσέγγισης σε τομείς της ζωής σας που προκαλούν άγχος, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο ανάλαφροι και πιο ικανοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η ευτυχία βρίσκεται σε αυτά που θεωρούμε δεδομένα

Γιατί ο οργασμός πρέπει να είναι μέρος του self care σου

Συμβουλές διαχείρισης του στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Ο Aaron Doughty θέλει να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Θέλει επίσης να συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπως τώρα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.