Ψυχική Υγεία

Αγοραφοβία: Ξεπεράστε το κοινωνικό άγχος με συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην αισθάνεστε ντροπή στο πλήθος!

Αγοραφοβία: Ξεπεράστε το κοινωνικό άγχος με συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην αισθάνεστε ντροπή στο πλήθος!

Αγοραφοβία: Στον κόσμο του κοινωνικού άγχους η επικοινωνία γίνεται ένα τρομακτικό έργο

Βρίσκεστε σε μια ζωντανή κοινωνική συγκέντρωση, που περιβάλλεται από ενδιαφέρουσες συζητήσεις και γέλια. Οι άνθρωποι μιλούν αβίαστα και συνδέονται μεταξύ τους. Αλλά εκεί στέκεσαι, πιασμένος από μια αόρατη δύναμη που σου σφίγγει το στήθος, σου κλέβει τη φωνή και πλημμυρίζει το μυαλό σου με αμφιβολία για τον εαυτό σου. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του κοινωνικού άγχους, όπου η επικοινωνία γίνεται ένα τρομακτικό έργο. Το κοινωνικό άγχος μπορεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να είναι εξουθενωτικό και να οδηγήσει σε συναισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς

1. Προσδιορίστε τα ερεθίσματα σας

Το πρώτο βήμα για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας όταν αισθάνεστε κοινωνικά ανήσυχοι είναι να προσδιορίσετε τι προκαλεί το άγχος σας. Αυτό μπορεί να είναι μια συγκεκριμένη κατάσταση, ένας συγκεκριμένος τύπος ατόμου ή ακόμα και ένας συγκεκριμένος τύπος περιβάλλοντος. Μόλις μάθετε ποια είναι τα ερεθίσματα σας, μπορείτε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσετε όταν προκύψουν.

2. Πάρτε βαθιές αναπνοές

Όταν νιώθετε συγκλονισμένοι, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε βαθιές αναπνοές. Οι βαθιές αναπνοές μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να εστιάσετε την προσοχή σας σε κάτι άλλο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση του καρδιακού σας παλμού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στη μείωση του άγχους.

3. Μιλήστε με κάποιον που σας ηρεμεί

Η συζήτηση με κάποιον που εμπιστεύεστε μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας όταν αισθάνεστε κοινωνικά ανήσυχοι. Η συζήτηση με κάποιον που καταλαβαίνει μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε λιγότερο μόνοι στους αγώνες σας.

4. Αποσπάστε την προσοχή σας

Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το κοινωνικό άγχος είναι να αποσπάσετε την προσοχή σας. Αποκτήστε μια νέα συνήθεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει να ακούτε μουσική, να διαβάζετε ένα βιβλίο ή να συμμετέχετε σε μια δραστηριότητα που σας αρέσει. Το να κάνετε κάτι που σας βοηθά να εστιάσετε σε κάτι διαφορετικό από τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας.

5. Εξασκηθείτε στον διαλογισμό

Το Mindfulness είναι μια μορφή διαλογισμού που περιλαμβάνει την εστίαση στην παρούσα στιγμή. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα του άγχους και να αποσπάσετε την προσοχή σας από ανησυχίες και φόβους. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους και να σας δώσει μια αίσθηση ελέγχου των συναισθημάτων σας.

6. Σταδιακή έκθεση

Εκτεθείτε σταδιακά σε κοινωνικές καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος. Ξεκινήστε με μικρότερες, λιγότερο εκφοβιστικές καταστάσεις και σταδιακά ανεβείτε. Μπορεί να είναι άβολο στην αρχή, αλλά η αντιμετώπιση των φόβων σας με ελεγχόμενο τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει να απευαισθητοποιηθείτε με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αγοραφοβία είναι κοινή στους ενήλικες με επιληψία

Πώς επηρεάζει η αγοραφοβία τη ζωή μας;

Γιατί αγχώνεστε όταν βρίσκεστε με κόσμο;

Τα οφέλη της ψυχοθεραπείας μέσα από μία ομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".

Πώς η εργασία επηρεάζει την ψυχική υγεία;

Εργασία: Ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προάγει την καλή ψυχική υγεία, ενώ οι στρεσογόνοι παράγοντες που σχετίζονται με την εργασία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική ευημερία.