ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ψωρίαση: Η αντιμετώπιση της ψωριασικής αρθρίτιδας ξεκινάει από τον προσυμπτωματικό έλεγχο

Ψωρίαση: Η αντιμετώπιση της ψωριασικής αρθρίτιδας ξεκινάει από τον προσυμπτωματικό έλεγχο

Ψωρίαση: Αυτή η ποιοτική μελέτη δείχνει ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι αποδεκτός και μια δυνητικά πολύτιμη μέθοδος για την αύξηση της έγκαιρης ανίχνευσης του PsA σε ασθενείς με ψωρίαση και τη βελτίωση των κλινικών τους αποτελεσμάτων.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος της ψωριασικής αρθρίτιδας (PsA) είναι αποδεκτός από ασθενείς με ψωρίαση είτε έχουν διαγνωστεί με PsA είτε όχι, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 17 Αυγούστου στο British Journal of Dermatology. Η Christine A. Silverthorne, από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ, και οι συνεργάτες της προσπάθησαν να κατανοήσουν την εμπειρία του προσυμπτωματικού ελέγχου από την οπτική γωνία 21 συμμετεχόντων με ψωρίαση.

Ψωριασική αρθρίτιδα

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος περιελάμβανε εξέταση δέρματος, αρθρώσεων, χεριών, ποδιών, τριχωτού της κεφαλής, φυσικές εξετάσεις (π.χ. επαφή με τα δάχτυλα των ποδιών), μέτρηση ύψους και βάρους, εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες, μαγνητική τομογραφία και ερωτηματολόγια. Οι ερευνητές εντόπισαν τρία κύρια θέματα. Πρώτον, ο έλεγχος έγινε αντιληπτός ως καλά διεξαγόμενος και, συνολικά, ως θετική και καθησυχαστική εμπειρία. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι εκτιμούσαν την πληρότητα της εξέτασης και τον χρόνο να μιλήσουν με ειδικούς.

Δεύτερον, ο προληπτικός έλεγχος παρείχε στους συμμετέχοντες την αίσθηση του ελέγχου της υγείας τους. Μεταξύ εκείνων που είχαν θετικό έλεγχο για PsA, εκτίμησαν τη βοήθεια που τους δόθηκε για τη θεραπεία της κατάστασής τους, ενώ όσοι είχαν αρνητικό έλεγχο απέκτησαν επίγνωση των συμπτωμάτων που πρέπει να προσέξουν. Τέλος, οι συμμετέχοντες πρότειναν βελτιώσεις στη διαδικασία διαλογής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης περιπτωσιολογικών μελετών, της σήμανσης για υποστήριξη ομάδων και της παροχής πληροφοριών. Έδειξαν επίσης εμπόδια στον έλεγχο, που περιελάμβαναν τοποθεσία, χώρο στάθμευσης και ώρα των ραντεβού.

«Αυτή η ποιοτική μελέτη δείχνει ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι αποδεκτός και μια δυνητικά πολύτιμη μέθοδος για την αύξηση της έγκαιρης ανίχνευσης του PsA σε ασθενείς με ψωρίαση και τη βελτίωση των κλινικών τους αποτελεσμάτων», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο FDA εγκρίνει την πρώτη θεραπεία για τη γενικευμένη φλυκταινώδη ψωρίαση

Τοπική Θεραπεία εγκρίθηκε για την ψωρίαση σε ενήλικες και εφήβους

Η διατροφή των ασθενών με ψωρίαση

Η Ψωρίαση αποτελεί μία χρόνια φλεγμονώδη νόσο με υφέσεις και εξάρσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αν η μυρωδιά της αναπνοής σας είναι φρουτώδης ίσως πάσχετε από διαβήτη

Οι κετόνες είναι υδατοδιαλυτά μόρια που παράγονται από το ήπαρ και σχηματίζονται από λιπαρά οξέα μέσα στο σώμα όταν δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη για να μετατραπεί η γλυκόζη σε ενέργεια.

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Τα παιδιατρικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για παιδιά με καρκίνο αποτελούν επιτυχία στα νοσοκομεία της Λατινικής Αμερικής

Σημειωτέον, ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο CANCER συνοψίζει τις κορυφαίες εξελίξεις στον παιδιατρικό καρκίνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Παγκόσμια Ημέρα Αμφιβληστροειδούς - Προσβασιμότητα για Άτομα με Προβλήματα Όρασης

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινότητα των Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, η Retina International καλεί τις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να δώσουν προτεραιότητα και να προστατεύσουν την ευημερία και την ένταξη όσων έχουν προσβληθεί από Σπάνιες Κληρονομικές, Εκφυλιστικές Παθήσεις του Αμφιβληστροειδή.

Αποκόλληση υαλοειδούς: Πόσο σοβαρή είναι;

Αν ξαφνικά αρχίσετε να βλέπετε στο ένα μάτι σκιές, μυγάκια ή συννεφάκια που κινούνται, τότε πιθανότατα να έχετε κάποια αποκόλληση υαλοειδούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο βυθό του οφθαλμού σας.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.