Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόωρος τοκετός: 10 χιλιάδες λιγότερες πρόωρες γεννήσεις εν μέσω πανδημίας στις ΗΠΑ

Πρόωρος τοκετός: 10 χιλιάδες λιγότερες πρόωρες γεννήσεις εν μέσω πανδημίας στις ΗΠΑ

Πρόωρος τοκετός: 350 λιγότερες πρόωρες καισαρικές τομές και προκαλούμενοι τοκετοί ανά 100.000 γεννήσεις ή 10.000 λιγότερες πρόωρες γεννήσεις συνολικά καταγράφηκαν στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics.

Μείωση 6,5% σημειώθηκε στις πρόωρες γεννήσεις από καισαρικές τομές και προκαλούμενους τοκετούς στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πιθανότατα επειδή οι έγκυες γυναίκες έκαναν λιγότερες επισκέψεις στους γιατρούς τους, αναφέρουν ερευνητές. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα ευρήματά τους εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν ορισμένες αποφάσεις που λαμβάνονται από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν σε περιττούς πρόωρους τοκετούς.

Στη μελέτη, ο Daniel Dench, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια και η ομάδα του προσδιόρισαν τον αριθμό των πρόωρων γεννήσεων από το 2010 έως το 2020 και τον συνέκρινε με τα δεδομένα του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας των ΗΠΑ για να προβλέψουν τις αναμενόμενες πρόωρες γεννήσεις από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Τον Μάρτιο του 2020 – όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον COVID-19 πανδημία – οι πρόωροι τοκετοί από καισαρική ή προκαλούμενο τοκετό ήταν 0,4 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον προβλεπόμενο αριθμό. Από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2020, ο μέσος αριθμός πρόωρων τοκετών από καισαρική τομή ή προκαλούμενους τοκετούς παρέμεινε 0,35 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τα προβλεπόμενα στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 350 λιγότερες πρόωρες καισαρικές τομές και προκαλούμενους τοκετούς ανά 100.000 γεννήσεις ή 10.000 λιγότερες συνολικά, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 6 Απριλίου στο περιοδικό Pediatrics.

Ο αριθμός των πρόωρων καισαρικών τομών και των προκαλούμενων τοκετών αυξανόταν πριν από την πανδημία, σημείωσαν οι ερευνητές. Οι οποίοι βρήκαν επίσης μια ελαφρά μείωση των αυθόρμητων πρόωρων τοκετών – αυτών που δεν προκλήθηκαν ή από καισαρική τομή – τους πρώτους μήνες της πανδημίας, αλλά η μείωση ήταν πολύ μικρότερη από τους πρόωρους τοκετούς από καισαρική τομή ή προκαλούμενους τοκετούς.

Τα αίτια των πρόωρων τοκετών δεν είναι πάντα γνωστά, είπε ο Dench. “Ωστόσο, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι παρεμβάσεις των γιατρών προκαλούν πρόωρο τοκετό και για καλό λόγο τις περισσότερες φορές”, δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση της Georgia Tech.

Τα ευρήματα εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τα προπανδημικά επίπεδα των παρεμβάσεων των γιατρών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο Ντεντς διευκρίνισε ότι ενώ «χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο αυτές οι αλλαγές επηρέασαν τους εμβρυϊκούς θανάτους και πώς οι γιατροί βαθμολόγησαν τη φροντίδα των ασθενών ανά κατηγορία κινδύνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτά είναι σημαντικά ευρήματα που πρέπει να πυροδοτήσουν συζήτηση στην ιατρική κοινότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης για εξαιρετικά πρόωρα βρέφη

Sugar free τσίχλες αποτρέπουν τον πρόωρο τοκετό

Νέα μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός εγκύων κατά της Covid δεν συνδέεται με επιπλοκές τοκετού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε με ευκολία μολοχία;

Μολοχία συνταγή: Η μολοχία, γνωστή και ως μολόχα γιούτας ή αιγυπτιακό σπανάκι, είναι ένα αγαπημένο πιάτο σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Οδηγός για μπαμπάδες και για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αισθήματα άγχους

Άγχος εγκυμοσύνη: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια περίοδος χαράς, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικό άγχος και αισθήματα θλίψης, όχι μόνο για τις μητέρες αλλά και για τους πατέρες.

BRI: Τι είναι ο δείκτης στρογγυλότητας σώματος;

BRI: Αντί να εξετάζει το ύψος και το βάρος, το BRI ποσοτικοποιεί μαθηματικά τα επίπεδα σωματικού λίπους εξετάζοντας το ύψος και την περίμετρο της μέσης. Αυτό παρέχει μια τιμή που κυμαίνεται συνήθως από ένα έως 20.

Close Icon