Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΥ: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη λόγω της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη λόγω της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ ζήτησε «να εντατικοποιηθούν ξανά τα γνωστά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και οι περιορισμοί των επαφών».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανησυχεί για την εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού και του γενικά αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων στην Ευρώπη και συνιστά εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμησή του.

Όπως τόνισε σήμερα στην Κοπεγχάγη ο περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση η οποία επηρεάζεται ταυτόχρονα από σημαντική αύξηση των νέων λοιμώξεων και τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερα από ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού».

Ενώ συγκεκριμένα, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ ζήτησε: «να εντατικοποιηθούν ξανά τα γνωστά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και οι περιορισμοί των επαφών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν οι νέες λοιμώξεις, να ανακουφιστούν οι υπηρεσίες υγείας και να σωθούν ζωές. Σε συνδυασμό με έναν επαρκή αριθμό διαγνωστικών τεστ, τη συμμόρφωση στους κανόνες καραντίνας και τον εμβολιασμό, αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν εάν συμμετάσχουμε όλοι».

Υπενθυμίζεται πως οι εκτιμήσεις των επιστημόνων βάσει όσων μπορούν να ερμηνεύσουν έως τώρα, αφορούν στην πιθανότητα ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός να φέρει μεγαλύτερο ιικό φορτίο και επομένως να μεταδίδεται πιο εύκολα από το φορέα, να μένει στον οργανισμό για μεγαλύτερο διάστημα και άρα ο φορέας να έρχεται σε επαφή με περισσότερο κόσμο όσο ασθενεί χωρίς να το γνωρίζει. Ενώ μία άλλη πιθανή εξήγηση αναφέρει ότι ο πολίτης που εκτίθεται στο νέο στέλεχος μπορεί να γίνεται πιο γρήγορα μεταδότης σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε για το μέχρι τώρα κύριο στέλεχος του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ισπανία απορρίπτει γενικό lockdown παρά την έξαρση κρουσμάτων

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: 189 νέα κρούσματα στην Αττική και 65 στη Θεσσαλονίκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναδυόμενοι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στο χώρο εργασίας 

Εργασία: Με την άνοδο της απομακρυσμένης εργασίας και της τεχνολογίας που επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι, μπορεί να είναι δύσκολο για τα άτομα να απομακρυνθούν από την εργασία και να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής.

Τι περιλαμβάνεται σε ένα ιταλικό πρωινό;

Ιταλικό πρωινό: Ένα ιταλικό πρωινό, γνωστό ως "colazione", είναι συνήθως μια ελαφριά και απλή υπόθεση σε σύγκριση με πιο περίτεχνα πρωινά που υπάρχουν σε άλλους πολιτισμούς.

Μελέτη σάρωσης εγκεφάλου ρίχνει φως στο μυστήριο της ψυχικής υγείας

Ψύχωση: Μια πρόσφατη μελέτη σάρωσης εγκεφάλου έδωσε πολύτιμες γνώσεις για το περίπλοκο φαινόμενο της ψύχωσης, ρίχνοντας φως σε ένα μακροχρόνιο μυστήριο στην έρευνα για την ψυχική υγεία.

Close Icon