ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πόδια: Πώς θα αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες που σας δημιουργούν τα παπούτσια;

Πόδια: Πώς θα αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες που σας δημιουργούν τα παπούτσια;

Πόδια: Οι φουσκάλες μπορεί να φαίνονται ενοχλητικές, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης του σώματος.

Όπως γνωρίζει όποιος έχει φορέσει ποτέ παπούτσια που δεν εφαρμόζουν, οι φουσκάλες είναι μικροί αλλά επώδυνοι ερεθισμοί που εμφανίζονται όταν το δέρμα τρίβεται επανειλημμένα στο ίδιο σημείο. Οι φουσκάλες μπορεί επίσης να προκύψουν από τη χρήση ενός εργαλείου που τρίβεται στα χέρια και τα δάχτυλά σας ή από ένα σοβαρό έγκαυμα ή απόξεση.

Φουσκάλες στα πόδια

Οι φουσκάλες μπορεί να φαίνονται ενοχλητικές, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης του σώματος. Οι μικρές φουσκάλες συνήθως υποχωρούν από μόνες τους. Μια αδιάσπαστη φουσκάλα σχηματίζει ένα φυσικό φράγμα ενάντια στα βακτήρια και τις λοιμώξεις, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα ανέπαφο. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε μια φουσκάλα είναι να την καλύψετε με έναν μικρό αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Οι φουσκάλες μπορεί να γίνουν επώδυνες όταν η πίεση του υγρού στο εσωτερικό ερεθίζει το τρυφερό δέρμα από κάτω. Οι φουσκάλες μπορεί επίσης να γεμίσουν με τόσο πολύ υγρό που είναι δύσκολο να τις αποτρέψεις από το σχίσιμο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να στραγγίσετε προσεκτικά την κυψέλη, ενώ διατηρείτε το δέρμα πάνω της ανέπαφο. Εάν η κυψέλη είναι πολύ μεγάλη, ειδικά εάν προκαλείται από έγκαυμα, μπορεί να θέλετε να δείτε το γιατρό σας αντί να το κάνετε μόνοι σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η φουσκάλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σοβαρής μόλυνσης μετά την αποστράγγιση.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Οινόπνευμα
  • Μπατονέτα
  • Αποστειρωμένη βελόνα
  • Αντιβιοτική αλοιφή
  • Επίδεσμος

Τι να κάνετε

Πλύνετε τα χέρια σας και την κυψέλη με ζεστό νερό και σαπούνι, προσέχοντας να μην σπάσει το δέρμα πάνω από την κυψέλη. Στη συνέχεια, καθαρίστε την κυψέλη χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα εμποτισμένη με οινόπνευμα εντριβής. Αποστειρώστε τη βελόνα βουτώντας τη σε οινόπνευμα εντριβής. Στη συνέχεια, τρυπήστε απαλά την κυψέλη με τη βελόνα σε πολλά σημεία κοντά στην άκρη και αφήστε το υγρό να διαρρεύσει. Μπορεί να χρειαστεί να πιέσετε την κυψέλη με την άκρη του δακτύλου σας, αλλά προσέξτε να μην σκίσετε το υπερκείμενο δέρμα. Μόλις στραγγίσει το υγρό από την κυψέλη, εφαρμόστε την αντιβιοτική αλοιφή και καλύψτε την περιοχή με έναν επίδεσμο.

Πάντα να προσέχετε για σημάδια μόλυνσης: Εάν δείτε πύον ή ερυθρότητα, ή εάν η φουσκάλα γίνεται πιο επώδυνη ή αισθάνεστε ζεστή, καλέστε το γιατρό σας. Για να αποτρέψετε τις φουσκάλες Χρησιμοποιήστε γάντια όταν εργάζεστε με εργαλεία που τρίβουν τα χέρια ή τα δάχτυλά σας και φοράτε πάντα κάλτσες και παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά. Ψάξτε για παπούτσια που είναι εύκαμπτα, αφήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας να κουνάνε λίγο χώρο και μην τρίβετε στη φτέρνα σας. Είναι επίσης σημαντικό να δοκιμάσετε και τα δύο παπούτσια, γιατί τα πόδια σας μπορεί να μην έχουν το ίδιο μέγεθος. Εάν το ένα πόδι είναι μεγαλύτερο από το άλλο, αγοράστε το μεγαλύτερο μέγεθος. Τέλος, κολλήστε τη γάζα στο εσωτερικό των παπουτσιών σε σημεία όπου τρίβονται τα δάχτυλα των ποδιών σας και σκεφτείτε να φοράτε χοντρές κάλτσες με τα παπούτσια του γυμναστηρίου σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι 5 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για σκασμένες φτέρνες

Γιατί πρήζονται τα πόδια και οι αστράγαλοι και πότε κρύβουν μια πάθηση;

Περιποιηθείτε τα χέρια και τα πόδια σας για να φαίνονται πάντα νέα!

7 Λόγοι που χρειάζεται να βάζεις κρέμα σώματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Γιατί είμαστε τόσο ασθενείς;

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Συνολικά, εκτιμά ότι σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτό που αποκαλεί μια κατάσταση περιορισμού της εργασίας. 

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Βασικά σημάδια για την αναγνώριση ενός ναρκισσιστή

Ναρκισσισμός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του ναρκισσισμού, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή χειραγώγηση και να διατηρήσετε πιο υγιείς σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση.