ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πλατυποδία: Αιτίες και Συνηθέστερα Συμπτώματα της Πλατυποδίας [vid]

Πλατυποδία: Αιτίες και Συνηθέστερα Συμπτώματα της Πλατυποδίας [vid]

Πλατυποδία: Μια κοινή και συνήθως ανώδυνη κατάσταση, η πλατυποδία συχνά συμβαίνει όταν οι καμάρες των ποδιών δεν αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία. Σε άλλες περιπτώσεις, η πλατυποδία αναπτύσσεται μετά από τραυματισμό ή από τα γηρατεία.

Έχετε πλατυποδία όταν οι καμάρες στο εσωτερικό των ποδιών σας είναι ευθείες, επιτρέποντας σε ολόκληρο το πέλμα των ποδιών σας να αγγίξει το πάτωμα όταν σηκώνεστε.

Μια κοινή και συνήθως ανώδυνη κατάσταση, η πλατυποδία συχνά συμβαίνει όταν οι καμάρες των ποδιών δεν αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία. Σε άλλες περιπτώσεις, η πλατυποδία αναπτύσσεται μετά από τραυματισμό ή από τα γηρατεία.

Η πλατυποδία μπορεί μερικές φορές να συμβάλει σε προβλήματα στους αστραγάλους και τα γόνατά σας, επειδή ενδέχεται να αλλάξει την ευθυγράμμιση των ποδιών σας. Εάν δεν έχετε πόνο, συνήθως δεν απαιτείται θεραπεία για την πλατυποδία.

Συχνότερα συμπτώματα της πλατυποδίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συμπτώματα που σχετίζονται με την πλατυποδία. Ωστόσο, ορισμένα άτομα αναφέρουν πόνο στα πόδια, ιδιαίτερα στην περιοχή της φτέρνας ή της αψίδας. Ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί με τη φυσική δραστηριότητα, ενώ μπορεί επίσης να αναπτυχθεί οίδημα στο εσωτερικό του αστραγάλου.

Πότε να δείτε τον/την γιατρό σας

Συζητήστε με το γιατρό σας, εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε πόνο στα πόδια.

Οι συνηθέστερες αιτίες της πλατυποδίας

Η πλατυποδία είναι φυσιολογική σε βρέφη και νήπια, επειδή η αψίδα του ποδιού τους δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη. Οι αψίδες των περισσότερων ανθρώπων αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν αναπτύσσουν ποτέ ποδικές καμάρες. Αυτή είναι μια φυσιολογική διακύμανση στον τύπο του ποδιού και τα άτομα χωρίς καμάρες μπορεί να έχουν ή να μην έχουν προβλήματα.

Οι καμάρες του ποδιού μπορεί επίσης να “πέσουν” με την πάροδο του χρόνου, με άλλα λόγια με το γήρας. Χρόνια φθοράς μπορεί να αποδυναμώσουν τον τένοντα που αναπτύσσεται κατά μήκος του εσωτερικού του αστραγάλου σας και βοηθά στην υποστήριξη της αψίδας του ποδιού.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πλατυποδίας:

  • Παχυσαρκία
  • Τραυματισμός στο πόδι ή στον αστράγαλο
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα
  • Γηρατειά
  • Διαβήτης

 

Ακολουθεί βίντεο για την πλατυποδία:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο στεγνός οργασμός στον άνδρα

13/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 13/07 – 3.109 νέα κρούσματα – 4 νεκροί – 133 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

Πρωτεΐνη: Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου είναι τραγανά εξωτερικά, απίστευτα τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και αλεσμένα με γευστικό γλυκό και πικάντικο ζεστό μέλι!

Εκπληκτική σύνδεση του ανοσοποιητικού με την ανάπτυξη μαλλιών

Ανοσοποιητικό σύστημα: Σε οξείες περιπτώσεις αλωπεκίας, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επιτίθενται στον ιστό του δέρματος, προκαλώντας απώλεια μαλλιών. Η συνήθης θεραπεία είναι η χρήση γλυκοκορτικοειδών για την αναστολή της ανοσολογικής αντίδρασης στο δέρμα, ώστε να μην συνεχίσουν να επιτίθενται στους θύλακες των τριχών.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.