Διαβήτης

Ηνωμένα Έθνη ΠΟΥ: Παγκόσμιο Σύμφωνο για τον Διαβήτη για τα 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης

Ηνωμένα Έθνη ΠΟΥ: Παγκόσμιο Σύμφωνο για τον Διαβήτη για τα 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Ηνωμένα Έθνη ΠΟΥ: Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο António Guterres και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσει ένα Παγκόσμιο Σύμφωνο για τον Διαβήτη στις 14 Απριλίου 2021 για την επέτειο των 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης για τη θεραπεία του διαβήτη. Η εκατονταετής επέτειος προσφέρει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την παγκόσμια κοινότητα διαβήτη να συγκεντρωθεί για να εξετάσει την αντιμετώπιση των εμποδίων πρόσβασης στην ινσουλίνη και σε συναφή προϊόντα τεχνολογίας υγείας. Είναι η κατάλληλη στιγμή να σφυρηλατηθεί ένα κοινό όραμα μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη ενός πολυτομεακού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων και να διασφαλιστεί ότι κανένα άτομο που ζει με διαβήτη δεν θα υποβληθεί σε θεραπεία.

Το τμήμα μη μεταδοτικών ασθενειών του ΠΟΥ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας, συγκαλεί μια σειρά εξαμηνιαίων διαλόγων με τον ιδιωτικό τομέα για τον καθορισμό ουσιαστικών και αποτελεσματικών συνεισφορών στην εφαρμογή των εθνικών αντιδράσεων για την πρόληψη, τη διαχείριση και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών και την επίτευξη των σχετικών στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Οι διάλογοι θα επικεντρωθούν στην κινητοποίηση δεσμεύσεων και συνεισφορών του ιδιωτικού τομέα προς τις εθνικές αντιδράσεις για μη μεταδοτικές ασθένειες για την επίτευξη των στόχων βελτιώνοντας την πρόσβαση και την προσιτή τιμή ασφαλών, αποτελεσματικών και ποιοτικά εγγυημένων φαρμάκων και προϊόντων τεχνολογίας υγείας.

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Απαιτεί ένα ισχυρό σύστημα υγείας που περιλαμβάνει καλή ηγεσία και διακυβέρνηση, επαρκή χρηματοδότηση, πρόσβαση σε πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία, ποιοτική παροχή υπηρεσιών, ισχυρό εργατικό δυναμικό για την υγεία και δίκαιη πρόσβαση σε βασικά φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας εγγυημένης ποιότητας, ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και κόστους -αποτελεσματικότητας.

Οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις θα απαιτούν ενισχυμένη συνεργασία και δέσμευση για μεγαλύτερο αντίκτυπο σε επίπεδο χώρας.

Ο πρώτος διάλογος στη σειρά, που διεξάγεται στις 23-24 Φεβρουαρίου 2021, θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της πρόσβασης στην ανθρώπινη ινσουλίνη και σε συναφή προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τον διαβήτη ως μέρος του Παγκόσμιου Συμφώνου Διαβήτη.

Οι επόμενοι διάλογοι θα επικεντρωθούν σε άλλες μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος, πνευμονικές παθήσεις, στοματική υγεία, αποκατάσταση, αισθητηριακές διαταραχές και αναπηρία.

Αυτός ο πρώτος διάλογος στοχεύει να ενθαρρύνει τις εισροές, τις δεσμεύσεις και τις συνεισφορές των βιομηχανιών φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογιών υγείας για τη στήριξη των δραστηριοτήτων του ΠΟΥ για τη βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντων τεχνολογίας υγείας για τον διαβήτη, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του Παγκόσμιου Συμφώνου για τον Διαβήτη στις 14 Απριλίου 2021. Στόχοι διαλόγου:

  1. Παροχή ενημέρωσης σχετικά με την πρόοδο στην πρόληψη και τη διαχείριση των μη μεταδοτικών ασθενειών με ιδιαίτερη έμφαση στον διαβήτη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμφώνου για τον Διαβήτη της ΠΟΥ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα για διαβήτη και σε συναφή προϊόντα τεχνολογίας υγείας ̶ μείζονα εμπόδια, προκλήσεις, ευκαιρίες και λύσεις.
  2. Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΠΟΥ, διακυβερνητικών φορέων και μη κρατικών φορέων σύμφωνα με το Πλαίσιο Συνεργασίας με Μη Κρατικούς Φορείς με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη συνεισφορών και δεσμεύσεων από τις αρμόδιες οντότητες του ιδιωτικού τομέα για βελτίωση της πρόσβασης σε ινσουλίνη και σε συναφή προϊόντα τεχνολογίας υγείας για διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία του διαβήτη.
  3. Συζήτηση προσχεδίου της Γραμματείας του ΠΟΥ που ζητά φαρμακευτικά και συναφή τεχνολογικά προϊόντα.
  4. Συζήτηση προσέγγισης για την καταγραφή της συμβολής της βιομηχανίας φαρμακευτικών προϊόντων και σχετικών προϊόντων υγείας.
  5. Συμφωνία για τα επιτεύγματα που είναι δυνατόν να βελτιώσουν την πρόσβαση σε άτομα που ζουν με διαβήτη το 2021. Μια συνοπτική έκθεση αυτής της σύσκεψης θα είναι διαθέσιμη μετά τη σύσκεψη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση είναι σίγουρα θεραπευτική για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Νέα έρευνα δίνει περισσότερες επιλογές θεραπείας στους διαβητικούς

Προσδιορίστηκαν οι υποτύποι του προδιαβήτη

Εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα στην Πανδημία οι εργαζόμενοι πάσχοντες από διαβήτη

Διατροφή που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμερικανική επιτροπή διαπιστώνει ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι πολύ σπάνιος μεταξύ των παιδιών για να εξετάζονται ως ασυμπτωματικά.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ αναλαμβάνουν μια μελέτη που θα βοηθήσει να βελτιωθεί ποιοι νέοι μπορεί να ωφεληθούν από έναν τέτοιο έλεγχο, έγραψαν η Shah και οι συνεργάτες της στο κύριο άρθρο τους.

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Κινδυνεύουν τα άτομα με Διαβήτη Τύπου 1 να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες λόγω του πρόσφατου ΦΕΚ για αποζημιώσεις αισθητήρων γλυκόζης. ‘’ Ακατανόητο το σκεπτικό του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ καθώς τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος και δεν δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Καλό θα ήταν να δοθεί απάντηση από την κ. Καρποδίνη.’’, , λέει η κ. Θεοφανεία Τσαχαλίνα αντιπρόεδρος της ΕΛΟΔΙ στο healthweb.gr.

Αριθμός βημάτων ανά ημέρα που απαιτούνται για την πρόληψη του θανάτου στον διαβήτη

Σε διάστημα 9 ετών, 200 άτομα με προδιαβήτη και 138 με διαβήτη πέθαναν. Με βάση εκείνους που επέζησαν μετά από παρακολούθηση, το περπάτημα σχεδόν 10.000 βημάτων την ημέρα ήταν το καλύτερο για τη μείωση του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία για άτομα με προδιαβήτη και διαβήτη.

Μεταξύ των ατόμων με ΔΜΣ κάτω των 25 kg/m2, ο επιπολασμός του διαβήτη είναι 2 έως 4 φορές υψηλότερος στους Ασιάτες, τους μαύρους και τους ισπανόφωνους Αμερικανούς

Το κλειδί είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη - ή καλύτερα προδιαβήτη - λαμβάνουν έγκαιρα τρόπο ζωής και φαρμακολογικές παρεμβάσεις για να αποφευχθεί η μακροχρόνια επιπλοκή».

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η έγκαιρη αντιμετώπιση αποτρέπει την εξέλιξη της νόσου

Γράφει για το www.healthweb.gr η κ. Μαρία Διβάνη MD, PhD-Νεφρολόγος - Μ.Χ.Α «Ε.Πατσίδης» - Λάρισα. Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) έχει αναγνωριστεί ως κορυφαίο πρόβλημα υγείας (εκτιμώμενος επιπολασμός παγκοσμίως: 11.7-15.1%) και παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα.

ΣΕΙΒ : Nα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών

ΣΕΙΒ : Ο ΣΕΙΒ ζητά επίσημη και άμεση ενημέρωση ως προς τη συνολική διαμόρφωση του προϋπολογισμού των δαπανών για τα Υλικά του Σακχαρώδη Διαβήτη για το 2022,βάσει των αναγκών των πασχόντων από ΣΔNα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών.

Ο διαβήτης αυξήθηκε μεταξύ των Αμερικανών παιδιών και εφήβων έως το 2017 σύμφωνα με 20ετή έρευνα

Ο αυξανόμενος επιπολασμός του διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προκληθεί από τα αυξανόμενα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενδομήτρια έκθεση σε παχυσαρκία στη μητέρα και διαβήτη ή αυξημένους ελέγχους διαβήτη.