ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παρατεταμένος βήχας; Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία είναι η υπομονή

Παρατεταμένος βήχας; Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία είναι η υπομονή

Με την πρόσφατη περίοδο λοιμώξεων του αναπνευστικού σε ολόκληρο τον Καναδά, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μεταμολυσματικό βήχα ή βήχα που διαρκεί εβδομάδες μετά την υποχώρηση της αρχικής λοίμωξης.

Ο βήχας μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού είναι συχνός και, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα υποχωρήσει με τον καιρό, σύμφωνα με ένα άρθρο στο CMAJ (Canadian Medical Association Journal). Με την πρόσφατη περίοδο λοιμώξεων του αναπνευστικού σε ολόκληρο τον Καναδά, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μεταμολυσματικό βήχα ή βήχα που διαρκεί εβδομάδες μετά την υποχώρηση της αρχικής λοίμωξης.

«Το να καθησυχάζουμε τους ασθενείς ότι ο μεταμολυσματικός βήχας είναι χρονικά περιορισμένος και η αυτολύση είναι σημαντική και μπορεί να μειώσει τις περιττές και δαπανηρές συνταγές, όπως τα ασθματικά ή τα αντιβιοτικά», δήλωσε ο Δρ. Kevin Liang, οικογενειακός γιατρός και κλινικός εκπαιδευτής στο Τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής στο University of British Columbia, Vancouver, BC. «Τα περισσότερα μεταμολυσματικά συμπτώματα βήχα θα βελτιωθούν χωρίς φαρμακευτική αγωγή».

Βασικά σημεία σχετικά με τον μεταμολυσματικό βήχα:

  • Ο μεταμολυσματικός βήχας είναι συχνός, επηρεάζοντας περίπου το 11% έως 25% των ενηλίκων μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού και μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ εβδομάδες.
  • Η διάγνωση απαιτεί πρώιμη αναπνευστική λοίμωξη και αποκλεισμό άλλων μεταμολυσματικών μιμήσεων βήχα, όπως το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
  • Ελέγξτε για κόκκινες σημαίες και διάρκεια βήχα. Συμπτώματα όπως δυσκολία στην κατάποση, υπερβολική δύσπνοια και βήχας με αίμα μπορεί να απαιτούν διερεύνηση. Οι κόκκινες σημαίες περιλαμβάνουν ιστορικό υποτροπιάζουσας πνευμονίας ή εκτεταμένο ιστορικό καπνίσματος και ο βήχας που διαρκεί περισσότερο από οκτώ εβδομάδες χρήζει περαιτέρω αξιολόγησης.
  • Δεν υπάρχουν καλά στοιχεία για ένα φάρμακο που λειτουργεί για να σταματήσει τον μεταμολυσματικό βήχα. Τα στοιχεία δείχνουν μικρό όφελος με συσκευές εισπνοής ή από του στόματος φάρμακα για τη θεραπεία του βήχα.
  • Αυτά τα φάρμακα μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρά και να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες επίσης.

Η διαβεβαίωση και η εκπαίδευση του ασθενούς είναι κρίσιμες. Οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς να κανονίσουν ένα ραντεβού παρακολούθησης για περαιτέρω διερεύνηση εάν ο βήχας τους δεν έχει υποχωρήσει εντός οκτώ εβδομάδων ή εάν εμφανιστούν νέα συμπτώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί το μέλι να βοηθήσει στον βήχα;

Τι είναι η βρογχιολίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Τι είναι ο βήχας των 100 ημερών;

Ο ιογενής πυρετός συνοδεύεται πάντα από επίμονο βήχα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόβλεψη της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας από πειραματικό εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αναπηρική, ανίατη, αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει το προστατευτικό κάλυμμα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο, το οπτικό νεύρο και τον νωτιαίο μυελό. Στην Καταλονία ο επιπολασμός είναι μεταξύ 123 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους

Ψυχική Υγεία Maryland: Χρηματοδότηση 111 εκ. δολαρίων για οργανισμούς που εξυπηρετούν παιδιά

Ενώ η πανδημία επιδείνωσε τις προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζαν οι μαθητές, αγωνίζονταν ακόμη και πριν από αυτό. Το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων αγοριών έχει διπλασιαστεί από το 2010 και μεταξύ των κοριτσιών έχει τριπλασιαστεί, είπε η Hester στη συνέντευξη Τύπου.

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.