ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παραλλαγή Δέλτα: Γιατί μερικοί πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι πεθαίνουν από την COVID-19

Παραλλαγή Δέλτα: Γιατί μερικοί πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι πεθαίνουν από την COVID-19

Τα δεδομένα δείχνουν ότι, συνολικά, το ποσοστό θνησιμότητας για επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 ήταν χαμηλότερο από ό,τι με την παραλλαγή Alpha, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του περασμένου έτους και έκτοτε εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο.

Παραλλαγή Δέλτα: Τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά, επομένως ορισμένα άτομα θα είναι ευάλωτα στον ιό ακόμα και μετά από δύο λήψεις Καθώς η παραλλαγή Delta του κορωνοϊού ξεπερνά το Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν οι μισοί από τους πρόσφατους θανάτους COVID-19 της χώρας είναι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί. Όμως οι γιατροί και οι επιστήμονες δεν ανησυχούν για το φαινομενικά υψηλό ποσοστό θανάτων στον εμβολιασμένο πληθυσμό. Αντίθετα, λένε ότι οι αριθμοί μέχρι στιγμής προσφέρουν διαβεβαίωση ότι τα εμβόλια προσφέρουν ουσιαστική προστασία έναντι της παραλλαγής, ιδιαίτερα μετά από δύο δόσεις.

Η Delta, η οποία αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έκτοτε εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 85 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου εκτιμάται ότι είναι η πιο κοινή παραλλαγή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας χώρος δοκιμών για τον τρόπο αντιμετώπισης των εμβολίων. Η Delta αγωνίζεται σε όλη τη χώρα – με 146.000 κρούσματα που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, 72% αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα. Η χώρα είναι επίσης παγκόσμιος ηγέτης στον εντοπισμό μέσω δοκιμών και γενετικής αλληλούχησης για το ποιες εκδόσεις του ιού είναι διαδεδομένες:

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, το 97% των κρουσμάτων ήταν μολύνσεις από τη Δέλτα. Και η Delta εξαπλώνεται σε έναν πληθυσμό που είναι από τους πιο εμβολιασμένους στον κόσμο: το 85% των ενηλίκων είχαν τουλάχιστον ένα εμβόλιο και το 63% είχαν δύο.

Η εξάπλωση της Delta οδήγησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναβάλει κατά ένα μήνα το τέλος των περιορισμών COVID έως τις 19 Ιουλίου.

Ωστόσο, οι υπουργοί είναι όλο και πιο σίγουροι ότι το ξεκλείδωμα θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, επειδή οι εμβολιασμοί έχουν σπάσει το κλείδωμα μεταξύ νέων κρουσμάτων, αργότερα νοσηλείας και θανάτων.

Τα στοιχεία από τη Δημόσια Υγεία Αγγλίας δείχνουν ότι υπήρχαν 117 θάνατοι μεταξύ 92.000 κρουσμάτων Δέλτα που καταγράφηκαν έως τις 21 Ιουνίου.

Πενήντα από αυτά – 46% – είχαν λάβει δύο εμβολιασμούς. Αλλά αντί να προτείνουν ότι η Delta επιδεικνύει μια ανησυχητική ικανότητα να αποφεύγει το εμβόλιο και να προκαλεί σοβαρή ασθένεια, οι επιστήμονες λένε ότι αυτά τα στοιχεία υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών.

Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους πρώτον, τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά. Δεν αποκρίνονται όλοι όσοι εμβολιάζονται με τον ίδιο τρόπο.

Όσοι είναι ηλικιωμένοι ή των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ελαττωματικό, κατεστραμμένο ή αγχωμένο από κάποια άλλη ασθένεια είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ισχυρή απόκριση από κάποιον νεότερο και πιο υγιή.

Τα εμβόλια COVID-19 είναι πολύ αποτελεσματικά, αλλά ορισμένα άτομα θα εξακολουθούν να είναι ευάλωτα στον ιό ακόμα και μετά τη λήψη των εμβολίων τους.

Δεύτερον, ο κίνδυνος θανάτου από την COVID-19 αυξάνεται απότομα με την ηλικία. Εάν ένα εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ενός 80χρονου από την COVID-19 κατά 95%, για παράδειγμα, ο κίνδυνος θανάτου του 80χρονου μπορεί να εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ένας μη εμβολιασμένος 20χρονος.

Ορισμένες χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και οι πνευμονικές ασθένειες σχετίζονται επίσης με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας και θανάτου. Τρίτον, καθώς όλο και περισσότερος πληθυσμός εμβολιάζεται, υπάρχουν λιγότερα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί για να μολυνθούν από τον ιό.

Εάν η ομάδα των εμβολιασμένων ατόμων είναι μεγαλύτερη από την ομάδα των μη εμβολιασμένων ατόμων, τότε είναι πιθανό και μάλλον πιθανό ότι οι πρωτοποριακές λοιμώξεις που θα οδηγήσουν σε θάνατο στην ηλικιωμένη, εμβολιασμένη ομάδα θα ταιριάζουν ή θα υπερβαίνουν τους θανάτους στη νεότερη, μη εμβολιασμένη ομάδα. Σκεφτείτε μια φανταστική χώρα με 100% άτομα εμβολιασμένα, όπου ο ιός μπορεί ακόμα να εξαπλωθεί.

Όλοι οι θάνατοι της COVID-19 θα ήταν σε εμβολιασμένα άτομα.

Από αυτούς τους 50 θανάτους σε πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους στην Αγγλία, όλοι ήταν σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, δείχνουν τα στοιχεία.

Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι σε διπλούς εμβολιασμούς κάτω των 50 ετών.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι, συνολικά, το ποσοστό θνησιμότητας για επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 ήταν χαμηλότερο από ό,τι με την παραλλαγή Alpha, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του περασμένου έτους και έκτοτε εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο.

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας αύξησε το ποσοστό θνησιμότητας για την παραλλαγή Alpha στο 1,9%.

Υπολογίζει ότι το ποσοστό θνησιμότητας για την παραλλαγή Delta είναι πλησιέστερο στο 0,3%, το οποίο οι επιστήμονες λένε ότι αντικατοπτρίζει τόσο τον μαζικό εμβολιασμό όσο και τη βελτιωμένη θεραπεία για την COVID-19.

Και το εμβόλιο μειώνει επίσης τις πιθανότητες προσβολής του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: Αναστολή λειτουργίας σε μπαρ "παραβάτες" και πρόστιμο 10.000 ευρώ για 2η παράβαση

Μαρία Θεοδωρίδου: Εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με γονική συναίνεση

Η Ρωσία απορρίπτει ένα νέο κλείδωμα αυξάνοντας τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα - Σε ποιες περιοχές υπάρχουν κρούσματα

Η παραλλαγή δέλτα είναι «ταχύτερη» λόγω πολλών μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη του ιού, λένε ειδικοί

Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα μετάλλαξης Κάπα εντοπίστηκε στην Πάτρα

Γαλλία: Πιθανό ένα 4ο κύμα της πανδημίας, λέει κυβερνητικός σύμβουλος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Μηλόξυδο για τη θεραπεία της ουρολοίμωξης: Αλήθεια ή φήμη;

Μηλόξυδο ουρολοίμωξη: Τελευταία, το μηλόξυδο έχει αποκτήσει τη φήμη της θεραπείας όλων. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι υπερβολικοί και στερούνται επιστημονικής στήριξης. Έτσι, ως σήμερα δεν υπάρχουν ακόμη επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να θεραπεύσει μια ουρολοίμωξη. Αλλά είναι πιθανό να έχει κάποια οφέλη.

Τι είναι το άμυλο αραβοσίτου και ποια η θρεπτική του αξία

Άμυλο καλαμποκιού: Για να φτιάξουν άμυλο καλαμποκιού, που μερικές φορές αποκαλείται άμυλο αραβοσίτου, οι αγρότες διαχωρίζουν πρώτα το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο των κόκκων του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, το άμυλο από το ενδοσπέρμιο των πυρήνων εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υγρή άλεση. Τέλος, το καλαμποκάλευρο αποξηραίνεται και συσκευάζεται. Το άμυλο καλαμποκιού θεωρείται τρόφιμο υψηλής επεξεργασίας. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως κοινό πρόσθετο τροφίμων, το καλαμποκάλευρο έχει πολλές εμπορικές χρήσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μπαταρίες, βρεφική πούδρα, βιοπλαστικά, σπίρτα και καλλυντικά.

3 λόγοι που η κολύμβηση είναι εξαιρετική για την υγεία της καρδιάς

Αθλητισμός Κολύμβηση: Οποιοδήποτε είδος καρδιαγγειακής άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε τον καρδιακό σας μυ και να αυξήσετε τη δύναμή σας. Αλλά το κολύμπι, ειδικότερα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης για την υγεία της καρδιάς. 

Γνωρίστε το θαυματουργό σκουαλένιο

Σκουαλένιο: Πρόκειται για μια φυσική ένωση με αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία βρίσκεται στις ελιές, το ελαιόλαδο και το λάδι αμάρανθου.