ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι: Τα εμβόλια COVID-19 Pfizer και Moderna COVID-19 δεν μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι: Τα εμβόλια COVID-19 Pfizer και Moderna COVID-19 δεν μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

Ο συγγραφέας της μελέτης παραδέχτηκε ότι τα ευρήματά της ενδέχεται να περιορίζονται από το μικρό μέγεθος δείγματος νεαρών υγιών ανδρών που έχουν υποβληθεί σε προσυμπτωματικό έλεγχο, προσθέτοντας ότι η ανάλυση σπέρματος "είναι μια ατελής πρόβλεψη του δυναμικού γονιμότητας."

Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι: Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι: Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στο The Journal of the American Medical Association. Άνδρες που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer ή Moderna COVID-19 δεν είδαν πτώση στον αριθμό ή την ποιότητα του σπέρματος, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι μελέτησαν την ποιότητα σπέρματος 45 υγιών εθελοντών πριν από τον πρώτο τους εμβόλιο και 70 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση τους και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξαν “σημαντικές μειώσεις σε οποιαδήποτε παράμετρο σπέρματος” μετά τη λήψη δύο δόσεων του εμβολίου mRNA. “Επειδή τα εμβόλια περιέχουν mRNA και όχι τον ζωντανό ιό, είναι απίθανο το εμβόλιο να επηρεάσει τις παραμέτρους του σπέρματος”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης, Dr. Ranjith Ramasamy, διευθυντής της ανδρικής αναπαραγωγικής ιατρικής και χειρουργικής στο Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

Τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στο The Journal of the American Medical Association, θα πρέπει να καταπραΰνουν τους φόβους των ανδρών που είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν για πρόωρες αναφορές ζητημάτων γονιμότητας, ανέφεραν οι γιατροί.

“Έχουμε τώρα στοιχεία που θα πρέπει να σας διαβεβαιώσουν ότι ο κίνδυνος ανοσοποίησης που θέτει σε κίνδυνο τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας είναι εξαιρετικά χαμηλός”, δήλωσε στο CNN ο Δρ David Cohen, συν-ιατρικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στο Σικάγο.

Ο Cohen δεν συμμετείχε στην τελευταία μελέτη JAMA, αλλά συνέγραψε μια ιατρική έκθεση του Απριλίου που έδειξε ότι η COVID-19 δεν μεταδίδεται σεξουαλικά.

Ο συγγραφέας της μελέτης παραδέχτηκε ότι τα ευρήματά της ενδέχεται να περιορίζονται από το μικρό μέγεθος δείγματος νεαρών υγιών ανδρών που έχουν υποβληθεί σε προσυμπτωματικό έλεγχο, προσθέτοντας ότι η ανάλυση σπέρματος “είναι μια ατελής πρόβλεψη του δυναμικού γονιμότητας.”

Οι εθελοντές ήταν μεταξύ 18 και 50 ετών με διάμεση ηλικία 28 ετών. Δεν είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα γονιμότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως μια φλεγμονή μειώνει την αναπαραγωγική ικανότητα

Παραπλανητικές οι φήμες σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 και τη γονιμότητα

Η απειλή για την παγκόσμια υγεία, το αντιεμβολιαστικό κίνημα και οι προειδοποιήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το εμβόλιο κατά της Covid να σχετίζεται με αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο;

Κορωνοϊός: Όπως επισημαίνει η ειδικός στην αναπαραγωγή, Δρ Victoria Male, οι εμμηνοροϊκές αλλαγές εμβολιασμένων που αναφέρθηκαν ήταν βραχύβιες, ωστόσο η έρευνα για αυτήν την πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου παραμένει κρίσιμη για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει με το έκζεμα;

Μηλόξυδο έκζεμα: Πιθανοί λόγοι που η χρήση μηλόξυδου στο δέρμα θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση και ανακούφιση του εκζέματος - Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

Ψυχική υγεία: Μόλις λίγα λεπτά επίγνωσης, διαμέσου της εστίασης στο παρόν, και διαλογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκρατήσετε τα συναισθήματα που σας προκαλούν και να παρατηρήσετε τα ισχυρά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που ενδεχόμενα οδηγούν και τροφοδοτούν τις υπερβολικές ανησυχίες.

Πώς επηρεάζει η άσκηση την καρδιαγγειακή υγεία

Αθλητισμός: Η άσκηση έχει μακροπρόθεσμα καρδιαγγειακά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν μειωμένο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης, βελτιωμένη ικανότητα αναπνοής, μειωμένη αρτηριακή πίεση σε κατάσταση ηρεμίας, αυξημένη καύση θερμίδων που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές