ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πανδημία : Πως επηρέασε το αναπνευστικό σύστημα

Πανδημία : Πως επηρέασε το αναπνευστικό σύστημα

Πανδημία : Ο κόσμος έχει περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στην πανδημία COVID-19, τόσοι πολλοί άνθρωποι ζούσαν με περιορισμούς κλειδώματος, περιόδους καραντίνας και φυσική απόσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Τα απολυμαντικά χεριών και οι μάσκες είναι γεμάτα και το κοινό κρυολόγημα δεν ήταν τόσο κοινό. Αλλά τι θα κάνουν αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής στην υγεία μας; Πώς επηρέασαν το κλείδωμα του ανοσοποιητικού συστήματος των ενηλίκων, των παιδιών και των βρεφών . Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε την επίδραση που ζουν σωματικά απομακρυσμένοι από άλλους ανθρώπους στο ανοσοποιητικό σύστημα των ενηλίκων, των παιδιών και των βρεφών που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μερικοί άνθρωποι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το αν αμφισβητούνται το ανοσοποιητικό τους σύστημα, δεδομένου ότι το ευρύ κοινό δεν αναμιγνύεται πλέον φυσικά.

Το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμάει τους ιούς

  • Μπορεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα να “ξεχάσει” πώς να καταπολεμήσουμε τους παράγοντες που προκαλούν ασθένειες; Για ενήλικες και μεγαλύτερα παιδιά, υπάρχουν μερικά καλά νέα: Δεν λειτουργεί έτσι.
  • Σύμφωνα με το MIT Medical , τη στιγμή που ένα άτομο φτάσει στην ενηλικίωση, το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε ήδη εκτεθεί σε πολλά βακτήρια και ιούς και είναι σε θέση να προκαλέσει επίθεση εναντίον αυτών των εισβολέων.
  • Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει ήδη μάθει πώς να καταστρέφει αυτά τα μικρόβια και δεν θα ξεχάσει, ακόμη και μετά από μακροχρόνιες κλειδαριές.

Τι γίνεται όμως με τα μικρότερα παιδιά, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται ακόμη στη φάση της μάθησης

  • Υπάρχει σχέση μεταξύ της αύξησης των αλλεργικών καταστάσεων και της μειωμένης έκθεσης σε μικρόβια κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας που προκύπτει από μέτρα υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, που εισάγεται για την προστασία των παιδιών από μολύνσεις.

Αυτό είναι το ανοσοποιητικό σύστημα

  • Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι μια συσκευή εκμάθησης, και κατά τη γέννηση μοιάζει με έναν υπολογιστή με υλικό και λογισμικό, αλλά λίγα δεδομένα. Πρόσθετα δεδομένα πρέπει να παρέχονται κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής, μέσω επαφής με μικροοργανισμούς από άλλους ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον.

Ακολουθεί βίντεο για το ανοσοποιητικό σύστημα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λίπη τροφών : Δείτε ποια πρέπει να καταναλώνεται για να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής

Εξάθρωση ώμου : Δες πως θα το αντιμετωπίσεις

Φυσικά συστατικά που απωθούν τα κουνούπια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Το νοσηλευτικό προσωπικό σκέφτεται την αυτοκτονία περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Mayo Clinic: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη, αρχής γενομένης στα τέλη του 2017, με τη συλλογή δεδομένων να πραγματοποιείται το 2018, προτού οποιοσδήποτε από συμμετέχοντες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έρθει αντιμέτωπος/η με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.