ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παλινδρόμηση: Γνωρίζετε τι προκαλεί οξύτητα στο στομάχι σας;

Παλινδρόμηση: Γνωρίζετε τι προκαλεί οξύτητα στο στομάχι σας;

Παλινδρόμηση: Ενώ πολλοί από εμάς μπορεί να γνωρίζουμε τις θεραπείες της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η γνώση των αιτιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψή της.

Ποιος δεν γνωρίζει την αίσθηση καψίματος στο στήθος και το λαιμό; Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, η οξύτητα που είναι επίσης γνωστή ως «παλινδρόμηση οξέος», μπορεί να προκληθεί λόγω της υπερπαραγωγής οξέος στο στομάχι. Εάν έχετε συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να έχετε μια κατάσταση γνωστή και ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ). Ενώ πολλοί από εμάς μπορεί να γνωρίζουμε τις θεραπείες για τη θεραπεία της πάθησης, η γνώση των αιτιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψή της.

  • Συχνή κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, υπερβολικός καφές και δυνατό τσάι: Σύμφωνα με τον διατροφολόγο, μελέτες έχουν δείξει ότι ο υπερβολικός καφές, το δυνατό τσάι και τα ανθρακούχα ποτά χαλαρώνουν προσωρινά τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα και αυξάνουν τον κίνδυνο παλινδρόμησης οξέος.
  • Ακανόνιστες ώρες γευμάτων: Για να βοηθήσει στη διάσπαση της τροφής, το στομάχι σας παράγει υδροχλωρικό οξύ. Οι ακανόνιστες ώρες γευμάτων προκαλούν συσσώρευση οξέων στο στομάχι σας και δυνητικά να οδηγήσουν σε παλινδρόμηση οξέος και ναυτία.
  • Κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά: Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να επιδεινώσουν την καούρα διεγείροντας το σώμα σας να απελευθερώσει ουσίες που οδηγούν τον οισοφάγο σας σε ερεθισμό. Αυτά περιλαμβάνουν τα χολικά άλατα, τα οποία υπάρχουν στο στομάχι, και την ορμόνη χολοκυστοκινίνη (CCK) στην κυκλοφορία του αίματός σας, η οποία μπορεί να χαλαρώσει το LES και να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος.
  • Ύπνος αμέσως μετά το γεύμα: Το φαγητό κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση οξέος. είναι επειδή το να ξαπλώνεις οριζόντια μετά από ένα γεύμα δυσκολεύει την πέψη. Περιμένετε τουλάχιστον 3 ώρες μετά το φαγητό για να ξαπλώσετε.

  • Ανεπαρκής ύπνος τη νύχτα: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει περισσότερη παραγωγή οξέος στο στομάχι, γεγονός που ερεθίζει το LES, επιτρέποντας στο οξύ να φτάσει στον οισοφάγο και προκαλώντας καούρα και συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος/ΓΟΠ.
  • Κάπνισμα: Το κάπνισμα σχετίζεται ασθενώς με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις ύπνου στην υπνική άπνοια;

Πώς θα απαλλαγείτε οριστικά από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Ανησυχητική αύξηση στον καρκίνο του οισοφάγου και τη νόσο Barrett σε μεσήλικες

Το πρόβλημα που αφορά ως επί το πλείστον αντιλήψεις για την εικόνα του σώματος, η διατροφική διαταραχή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Συγκέντρωση: Η επιστημονική μέθοδος για να την ενισχύσετε

Συγκέντρωση: Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, μια απλή και εύκολα εφαρμόσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά μας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία με την πάροδο του χρόνου.

Φασολάκια: Ένα πράσινο θαύμα για την υγεία μας

Φασολάκια: Με πλούσια θρεπτικά συστατικά, προστασία της καρδιάς και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα φασολάκια αξίζουν έναν τόπο στο πιάτο μας για μια ζωή γεμάτη υγεία.