ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παιδιατρικός Πόνος: Ειδικός καλεί τους γιατρούς να εξαλείψουν το “τραύμα” από βελόνες ενέσεων για τα παιδιά

Παιδιατρικός Πόνος: Ειδικός καλεί τους γιατρούς να εξαλείψουν το “τραύμα” από βελόνες ενέσεων για τα παιδιά

Το κέντρο ειδικεύεται επίσης στην παιδιατρική παρηγορητική φροντίδα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με ασθένειες που περιορίζουν τη ζωή τους, επιτρέποντάς τους να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα.

Παιδιατρικός Πόνος: Ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κόσμο στη διαχείριση του παιδιατρικού πόνου καλεί τους κλινικούς ιατρούς σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν σε μια “πρόκληση Ouchless Jab Challenge”, για να εξαλείψουν τον πόνο, το τραύμα και το άγχος των ενέσεων με βελόνες για τα μικρά παιδιά.

Με επικεφαλής τον παιδίατρο των Παιδιατρικών Νοσοκομείων UCSF Benioff UCSF Benioff Children’s Hospitals Stefan Friedrichsdorf, MD, η πρόκληση έχει ως στόχο τη συμμετοχή της κλινικής κοινότητας στη χρήση απλών τεχνικών για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πηγής φόβου και άγχους για τα παιδιά σε ένα περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. “Σε ένα ιατρικό περιβάλλον, τα παιδιά φοβούνται σε συντριπτικό βαθμό τις βελόνες και μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα παιδιά φοβούνται τόσο πολύ τις βελόνες που δεν λένε στις οικογένειές τους ή στους γιατρούς τους ότι είναι άρρωστα ή πονάνε”, δήλωσε ο Friedrichsdorf, ιατρικός διευθυντής του Κέντρου Stad για τον Παιδιατρικό Πόνο, Παρηγορητικής και Ολοκληρωτικής Ιατρικής του UCSF. “Τα παιδιά με μη ανακουφισμένο πόνο μετατρέπονται σε ενήλικες με πολύ υψηλότερα ποσοστά χρόνιου πόνου, άγχους και κατάθλιψης, και αυτό μπορεί να προληφθεί”. Υπολογίζεται ότι το 25% των ενηλίκων έχουν φόβο για τις βελόνες που προέρχεται από την παιδική ηλικία, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμες συνέπειες που περιλαμβάνουν φοβία για τις βελόνες, άγχος πριν από την επέμβαση, δυσανάλογα έντονο πόνο και αποφυγή των επαγγελματιών υγείας. Η πρόκληση καλεί τους κλινικούς γιατρούς να εφαρμόσουν απλά, κατάλληλα για την ηλικία βήματα για τη μείωση του πόνου και του φόβου της βελόνας, που κυμαίνονται από τη αναισθητοποίηση του σημείου της ένεσης έως τη χρήση καταπραϋντικών, χαλαρωτικών ή αποσπασματικών τεχνικών που ηρεμούν το παιδί κατά τη διάρκεια των διαδικασιών με βελόνες. Ο Friedrichsdorf ενθαρρύνει επίσης τους γονείς να ζητήσουν αυτές τις τεχνικές για τα παιδιά τους.

Μια νέα πρόκληση

Η πρόκληση “Ouchless Jab Challenge” προσφέρει απλά βήματα για την καταπράυνση και την απόσπαση της προσοχής των παιδιών πριν από μια διαδικασία βελόνας κάθε είδους:

  • Εφαρμογή αναισθητικής κρέμας (όπως η μη συνταγογραφούμενη κρέμα λιδοκαΐνης 4%) πριν από κάθε διαδικασία με βελόνα
  • Ζαχαρόνερο ή θηλασμός για βρέφη 0 έως 12 μηνών
  • Άνετη τοποθέτηση, συμπεριλαμβανομένης της περιτύλιξης των βρεφών και της επαφής δέρμα με δέρμα με τους γονείς, και καθιστή θέση για τα παιδιά – ποτέ μην κρατάτε ένα παιδί κάτω
  • Αποσπάσεις της προσοχής ανάλογα με την ηλικία

Το “Ouchless Jab Challenge” είναι το πρώτο βήμα της “Υπόσχεσης Άνεσης” του Κέντρου Stad προς τους ασθενείς του UCSF Benioff για “να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε τον πόνο, συμπεριλαμβανομένου του πόνου των βελονών, για κάθε παιδί, κάθε φορά”. Η “Υπόσχεση Άνεσης” αποτελεί μέρος της αποστολής του Κέντρου Stad από τότε που δημιουργήθηκε το 2022 με δωρεά από την Elisa και τον Marc Stad ως μια εντατική, διεπιστημονική και αποκαταστατική κλινική πόνου για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς που θεραπεύει παιδιά και εφήβους που πάσχουν από οξύ και χρόνιο πόνο, συμπεριλαμβανομένης της δυσφορίας από τη δρεπανοκυτταρική νόσο. Υπό τη συνδιοίκηση μιας νοσηλεύτριας πρωτοβάθμιας φροντίδας, της Barbette Murphy, MSN, και μιας ειδικού στη θεραπευτική παιδική ζωή, της Kristen Beckler, MEd, το Comfort Promise έχει επεκταθεί στην πρώτη από τις πολλές μονάδες στα παιδιατρικά νοσοκομεία UCSF Benioff. Το κέντρο έχει εξυπηρετήσει αρκετές χιλιάδες ασθενείς μέχρι σήμερα και αποτελεί πλέον ένα από τα πιο καινοτόμα και ολοκληρωμένα προγράμματα του είδους του στη χώρα. Ο Friedrichsdorf ηγείται πλέον μιας διευρυμένης, εξειδικευμένης ομάδας εμπειρογνωμόνων της ολοκληρωμένης ιατρικής και του πόνου, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες με τεχνολογία αιχμής και καινοτόμες τεχνικές για να συνεργαστούν με παρόχους από όλο το σύστημα υγείας.

Κρατήθηκε κάτω ως παιδί

Ο Friedrichsdorf θυμάται ότι τραυματίστηκε ως παιδί, όταν τον κράτησαν κάτω για μια ιατρική διαδικασία ενώ ούρλιαζε από τον πόνο. Στην ενήλικη ζωή του, ορκίστηκε να βρει έναν καλύτερο τρόπο να αναγνωρίζει τον πόνο των παιδιών και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον ελαχιστοποιήσει. Περισσότεροι από 1 στους 5 νέους υποφέρουν από σοβαρό χρόνιο πόνο, όπως πονοκεφάλους/αμυγδαλές, κοιλιακό πόνο και μυϊκές και αρθρικές ενοχλήσεις, καθώς και από οξύ πόνο από υποκείμενες ασθένειες όπως η δρεπανοκυτταρική νόσος. Το Κέντρο Stad αντιμετωπίζει παιδιά από τη γέννηση έως την εφηβεία τους, χρησιμοποιώντας πολλαπλούς τρόπους διαχείρισης του πόνου, συνδυάζοντας προηγμένα και ασφαλή φάρμακα κατά του πόνου με φυσικοθεραπεία, ψυχολογία, νευρικούς αποκλεισμούς και ολοκληρωτικές θεραπείες.

Οι ολοκληρωμένες θεραπείες περιλαμβάνουν βελονισμό, μασάζ, αρωματοθεραπεία, διαλογισμό και κλινική ύπνωση. Το κέντρο ειδικεύεται επίσης στην παιδιατρική παρηγορητική φροντίδα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με ασθένειες που περιορίζουν τη ζωή τους, επιτρέποντάς τους να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα ελαφρύ άγγιγμα και μια στοργική προσέγγιση διευκολύνουν τις παιδικές εμπειρίες βελόνας

Τι είναι οι φοβίες και από πού προέρχονται;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλινικές παιδιατρικές μελέτες

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Α. Χριστοφορίδης : Να δημιουργηθούν πρότυπα διαβητολογικά κέντρα για τον Διαβήτη τύπου 1

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη προσδιορίζει πεπτίδιο ως βασικό μεσολαβητή στη βαριά κατανάλωση αλκοόλ

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα αυτά παρέχουν ενδείξεις ότι η εν λόγω πρωτεΐνη μεσολαβεί στις εθιστικές ιδιότητες του αλκοόλ. "Βρήκαμε έναν παίκτη-κλειδί, την αδενυλική κυκλάση της υπόφυσης PACAP, που οδηγεί στη βαριά κατανάλωση αλκοόλ, η οποία μπορεί να αποτελέσει στόχο για την ανάπτυξη νέων φαρμακολογικών θεραπειών", πρόσθεσε ο συν-συγγραφέας Pietro Cottone, Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής φαρμακολογίας, φυσιολογίας & βιοφυσικής και συνδιευθυντής του Εργαστηρίου Εξαρτησιογόνων Διαταραχών.

Μια παιδοκεντρική προσέγγιση είναι το σχέδιο για τη βελτίωση των κοινοτήτων, λένε επιστήμονες

Ακόμη πιο πρόσφατα, ερευνητές απέδειξαν ότι τα ευάλωτα παιδιά που έλαβαν διεγερτικές και συναισθηματικά υποστηρικτικές μαθησιακές εμπειρίες παρουσιάζουν στατιστικά σημαντικές αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου μέχρι τη μέση ηλικία.

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο καλύτερα

Τα Χριστούγεννα  και, γενικά, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι δύσκολη αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σας «κλέβουν» τη χαρά ή αποχωριστήκατε πρόσφατα ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά το να στολίζετε το σπίτι σας – ακόμη κι αν δεν έχετε όρεξη – μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία.

Οι χειρότερες τροφές μετά την άσκηση

Αποθεραπεία διατροφή: Κατανοώντας ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε μετά την άσκηση, μπορείτε να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς σας και να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για το σώμα και τον νου σας.

Η αισιόδοξη σκέψη συνδέεται με χαμηλότερες γνωστικές ικανότητες

Αισιοδοξία εγκέφαλος: Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερη γνωστική ικανότητα παρουσίασαν 22% αύξηση στην πιθανότητα «ρεαλισμού» και 35% μείωση στην πιθανότητα «ακραίας αισιοδοξίας».