ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα NTD 2022: Ισότητα στον τομέα της υγείας για ασθένειες λόγω φτώχειας

Παγκόσμια Ημέρα NTD 2022: Ισότητα στον τομέα της υγείας για ασθένειες λόγω φτώχειας

Παγκόσμια Ημέρα NTD 2022: Επίτευξη ισότητας στον τομέα της υγείας για τον τερματισμό της παραμέλησης των ασθενειών που σχετίζονται με τη φτώχεια

30 Ιανουαρίου 2022 είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τις παραμελημένες τροπικές ασθένειες .Οι παραμελημένες τροπικές ασθένειες  (NTD) είναι ευρέως διαδεδομένες στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου, όπου η ασφάλεια του νερού, η αποχέτευση και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι κατώτερα των προτύπων.

Οι NTD επηρεάζουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως και προκαλούνται κυρίως από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.Αυτές οι ασθένειες «παραμελούνται» επειδή σχεδόν απουσιάζουν από την παγκόσμια ατζέντα για την υγεία, απολαμβάνουν μικρή χρηματοδότηση και συνδέονται με το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι ασθένειες παραμελημένων πληθυσμών που διαιωνίζουν έναν κύκλο κακών εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και περιορισμένων επαγγελματικών ευκαιριών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παραμελημένων Τροπικών Ασθενειών (WNTDD) θα εορταστεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Για να σηματοδοτήσει αυτόν τον εορτασμό, ο ΠΟΥ διοργανώνει μια εικονική εκδήλωση, καλώντας όλους να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες που χαρακτηρίζουν τα NTD. Η WNTDD είναι μια ευκαιρία να ενεργοποιηθεί εκ νέου η ορμή για να τερματιστεί η ταλαιπωρία από αυτές τις 20 ασθένειες που προκαλούνται από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.

  • Η ημέρα παρέχει την ευκαιρία να εστιάσουμε στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και φροντίδας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Εισήγηση Βαρδακαστάνη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οικοδόμηση Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας

Φαρμακοβιομηχανία προς Τσίπρα : τι μέλλει γενέσθαι μετά τον Αύγουστο;

Η.Π.Α: παχυσαρκία, βία, αλκοόλ εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων υγείας του Ο.Η.Ε

Η.Π.Α: παχυσαρκία, βία, αλκοόλ εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων υγείας του Ο.Η.Ε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τηλεψυχιατρική και ενέσιμα αντιψυχωσικά μακράς δράσης για ασθενείς με σχιζοφρένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρόσθεσε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι ακόμη και ασθενείς με σοβαρή ψυχική ασθένεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία με τηλεψυχιατρική και με καλή συμμόρφωση. «Ειδικά για ασθενείς με σχιζοφρένεια που έχουν προβλήματα πρόσβασης, η τηλεψυχιατρική είναι πραγματικά χρήσιμη», είπε ο Colon-Rivera.

Συσχετίσεις μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναπνευστικής υγείας

Καναδάς μελέτη: Η ανάπτυξη των πνευμόνων στην πρώιμη ζωή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προστασία ή στην αύξηση της ευαισθησίας σε αλλαγές που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην πνευμονική λειτουργία και στη ΧΑΠ στην ενήλικη ζωή.

Εμμηνοπαυσιακή αρθρίτιδα-Ασκήσεις & tips που ανακουφίζουν τον πόνο

Αθλητισμός κολύμβηση: Οι γυναίκες που πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα, η οποία μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά και να προκαλέσει κατάγματα. Δείτε πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις.

Ασύρματος βηματοδότης βιοδιασπάται όταν δεν είναι απαραίτητος

Ασύρματος βηματοδότης: Οι ερευνητές είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά να προσφέρουν στους ασθενείς με καρδιοπάθειες έναν προσωρινό «έξυπνο» βηματοδότη που απλώς διαλύεται όταν δεν είναι πλέον απαραίτητος.

Οφέλη της διαλείπουσας νηστείας στον κιρκάδιο ρυθμό

Διαλείπουσα νηστεία: Η διαλείπουσα νηστεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Υπάρχει κίνδυνος για δηλητηρίαση από υπερβολικής ποσότητας νερού;

Δηλητηρίαση από νερό: Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μια κατάσταση γνωστή ως υπονατριαιμία, η οποία αραιώνει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο αίμα.