ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης: “Επενδύστε για να τερματίσετε τη φυματίωση. Σώστε ζωές.” 

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης: “Επενδύστε για να τερματίσετε τη φυματίωση. Σώστε ζωές.” 

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης: Το φετινό θέμα επικεντρώνεται στην ανάγκη για επενδύσεις και πόρους που απαιτούνται για την εκρίζωση αυτής της ασθένειας. Είναι ένας τρόπος να μεταδοθούν αυτές οι ανάγκες στους παγκόσμιους ηγέτες για να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης 2022 έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σοβαρή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την υγεία των πνευμόνων. Η ημέρα υπογραμμίζει επίσης τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της φυματίωσης μαζί με τις επιπτώσεις της στην υγεία παγκοσμίως. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης, ήταν η μέρα που ο Δρ Robert Koch ανακοίνωσε την ανακάλυψη του βακτηρίου που προκαλεί τη φυματίωση. Σε ανάμνηση αυτής της ανακάλυψης το 1882, η ημέρα γιορτάζεται παγκοσμίως. Φέτος, Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης 2022, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Φυματίωσης είναι “Επενδύστε για να τερματίσετε τη φυματίωση. Σώστε ζωές.” 

Το φετινό θέμα επικεντρώνεται στην ανάγκη για επενδύσεις και πόρους που απαιτούνται για την εκρίζωση αυτής της ασθένειας. Είναι ένας τρόπος να μεταδοθούν αυτές οι ανάγκες στους παγκόσμιους ηγέτες για να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας. Το θέμα διασφαλίζει επίσης πρόσβαση στην πρόληψη και φροντίδα της φυματίωσης προκειμένου να επιτευχθεί Καθολική Υγειονομική Κάλυψη από τον ΠΟΥ.

Συμπτώματα της φυματίωσης

Η φυματίωση μπορεί να ανιχνευθεί μέσω ορισμένων συμπτωμάτων, αν και τα συμπτώματα συνήθως δεν είναι ορατά στο λανθάνον στάδιο. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Επίμονος βήχας που διαρκεί τουλάχιστον 3 εβδομάδες είναι το κύριο σύμπτωμα της φυματίωσης.
  • Παραγωγή φλέγματος μαζί με αίμα κατά τη διάρκεια του βήχα είναι ένα άλλο σημαντικό σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε.
  • Ρίγη, πυρετός, απώλεια όρεξης και απώλεια βάρους είναι άλλα συμπτώματα.
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις και πόνος στο στήθος είναι επίσης μέρος της νόσου.
  • Η φυματίωση μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλιακό άλγος, πόνο στις αρθρώσεις, επιληπτικές κρίσεις και επίμονο πονοκέφαλο.

Θεραπευτική αγωγή

Η φυματίωση μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν εντοπιστεί έγκαιρα. Το στέλεχος της φυματίωσης είναι επίσης σημαντικό κατά τη θεραπεία της νόσου. Η θεραπεία της λανθάνουσας φυματίωσης περιλαμβάνει τη λήψη αντιβιοτικών. Στην περίπτωση της ενεργού φυματίωσης, μπορεί να συνιστάται στους πάσχοντες να λαμβάνουν πολλά φάρμακα για διάρκεια σχεδόν εννέα μηνών. Ωστόσο, η θεραπεία γίνεται πιο περίπλοκη για ασθενείς με το ανθεκτικό στα φάρμακα στέλεχος της φυματίωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρόσβαση στη Μαριούπολη και σε άλλες πολιορκημένες περιοχές της Ουκρανίας είναι πλέον «κρίσιμη», λέει ο διευθυντή του ΠΟΥ

Μικρότερη διάρκεια θεραπείας για τα παιδιά με φυματίωση

Οι πρόσφυγες δραπετεύουν από τον πόλεμο για να αντιμετωπίσουν έναν άλλο εχθρό που περιμένει στο παρασκήνιο

Εμβόλια: 200 και πλέον χρόνια σκεπτικισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.

Πώς αντιμετωπίζεται και τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιάσιμο νεύρου;

Πιάσιμο νεύρου: Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα τσιμπημένου νεύρου, μια κατάσταση κατά την οποία ένα νεύρο συμπιέζεται λόγω της πίεσης που ασκείται από οστά, μύες, τένοντες ή χόνδρο. Ένα τσιμπημένο νεύρο μπορεί να είναι μια επώδυνη και απογοητευτική κατάσταση. 

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Λάθη που προκαλούν αύξηση βάρους μετά το δείπνο

Αύξηση βάρους: Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή ρουτίνα για να διατηρήσουμε το βάρος μας και να έχουμε μια υγιή σωματική διάπλαση, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπημένης διατροφής, της άσκησης και της κατανάλωσης θρεπτικών τροφών.