Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης: “Επενδύστε για να τερματίσετε τη φυματίωση. Σώστε ζωές.” 

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης: “Επενδύστε για να τερματίσετε τη φυματίωση. Σώστε ζωές.” 

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης: Το φετινό θέμα επικεντρώνεται στην ανάγκη για επενδύσεις και πόρους που απαιτούνται για την εκρίζωση αυτής της ασθένειας. Είναι ένας τρόπος να μεταδοθούν αυτές οι ανάγκες στους παγκόσμιους ηγέτες για να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης 2022 έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σοβαρή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την υγεία των πνευμόνων. Η ημέρα υπογραμμίζει επίσης τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της φυματίωσης μαζί με τις επιπτώσεις της στην υγεία παγκοσμίως. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης, ήταν η μέρα που ο Δρ Robert Koch ανακοίνωσε την ανακάλυψη του βακτηρίου που προκαλεί τη φυματίωση. Σε ανάμνηση αυτής της ανακάλυψης το 1882, η ημέρα γιορτάζεται παγκοσμίως. Φέτος, Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης 2022, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Φυματίωσης είναι “Επενδύστε για να τερματίσετε τη φυματίωση. Σώστε ζωές.” 

Το φετινό θέμα επικεντρώνεται στην ανάγκη για επενδύσεις και πόρους που απαιτούνται για την εκρίζωση αυτής της ασθένειας. Είναι ένας τρόπος να μεταδοθούν αυτές οι ανάγκες στους παγκόσμιους ηγέτες για να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας. Το θέμα διασφαλίζει επίσης πρόσβαση στην πρόληψη και φροντίδα της φυματίωσης προκειμένου να επιτευχθεί Καθολική Υγειονομική Κάλυψη από τον ΠΟΥ.

Συμπτώματα της φυματίωσης

Η φυματίωση μπορεί να ανιχνευθεί μέσω ορισμένων συμπτωμάτων, αν και τα συμπτώματα συνήθως δεν είναι ορατά στο λανθάνον στάδιο. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Επίμονος βήχας που διαρκεί τουλάχιστον 3 εβδομάδες είναι το κύριο σύμπτωμα της φυματίωσης.
  • Παραγωγή φλέγματος μαζί με αίμα κατά τη διάρκεια του βήχα είναι ένα άλλο σημαντικό σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε.
  • Ρίγη, πυρετός, απώλεια όρεξης και απώλεια βάρους είναι άλλα συμπτώματα.
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις και πόνος στο στήθος είναι επίσης μέρος της νόσου.
  • Η φυματίωση μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλιακό άλγος, πόνο στις αρθρώσεις, επιληπτικές κρίσεις και επίμονο πονοκέφαλο.

Θεραπευτική αγωγή

Η φυματίωση μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν εντοπιστεί έγκαιρα. Το στέλεχος της φυματίωσης είναι επίσης σημαντικό κατά τη θεραπεία της νόσου. Η θεραπεία της λανθάνουσας φυματίωσης περιλαμβάνει τη λήψη αντιβιοτικών. Στην περίπτωση της ενεργού φυματίωσης, μπορεί να συνιστάται στους πάσχοντες να λαμβάνουν πολλά φάρμακα για διάρκεια σχεδόν εννέα μηνών. Ωστόσο, η θεραπεία γίνεται πιο περίπλοκη για ασθενείς με το ανθεκτικό στα φάρμακα στέλεχος της φυματίωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρόσβαση στη Μαριούπολη και σε άλλες πολιορκημένες περιοχές της Ουκρανίας είναι πλέον «κρίσιμη», λέει ο διευθυντή του ΠΟΥ

Μικρότερη διάρκεια θεραπείας για τα παιδιά με φυματίωση

Οι πρόσφυγες δραπετεύουν από τον πόλεμο για να αντιμετωπίσουν έναν άλλο εχθρό που περιμένει στο παρασκήνιο

Εμβόλια: 200 και πλέον χρόνια σκεπτικισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα συμπτώματα, οι αιτίες και η θεραπεία της ιστριονικής προσωπικότητας;

Ιστριονικής προσωπικότητας: Η διαταραχή ιστριονικής προσωπικότητας (HPD) είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από πρότυπα υπερβολικής αναζήτησης προσοχής, συναισθηματικότητας και συμπεριφοράς που είναι συχνά δραματική, σαγηνευτική ή προκλητική

Κατανόηση της διαταραχής αποπροσωποποίησης με τα συμπτώματα, τις αιτίες και την θεραπεία

Αποπροσωποποίηση: Η διαταραχή αποπροσωποποίησης (DPD) είναι μια διασπαστική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επίμονα ή επαναλαμβανόμενα αισθήματα αποκόλλησης από τις δικές του σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις

Οι θρεπτικές ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρέατος

Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας, το οποίο περιλαμβάνει βοδινό, χοιρινό, αρνί και μοσχαρίσιο κρέας, προσφέρει πολλά διατροφικά οφέλη όταν καταναλώνεται με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Κατανόηση του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών

Ανήσυχα πόδια: Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (RLS), γνωστό και ως νόσος Willis-Ekbom, είναι μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μια ακαταμάχητη επιθυμία για κίνηση των ποδιών, που συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστες αισθήσεις.

Σημαντικότητα της βιταμίνης για την υγεία των οστών και της αιμορραγίας

Βιταμίνη Κ: Η βιταμίνη Κ είναι μια κρίσιμη λιποδιαλυτή βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος και στην υγεία των οστών. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές βιταμίνης Κ

Close Icon