ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οικογένεια Διατροφή: H πανδημία αύξησε την κατανάλωση φαστ φουντ μεταξύ παιδιών

Οικογένεια Διατροφή: H πανδημία αύξησε την κατανάλωση φαστ φουντ μεταξύ παιδιών

Οικογένεια Διατροφή: Ενώ σχεδόν όλοι οι γονείς συμφωνούν ότι το γρήγορο φαγητό είναι ανθυγιεινό για τα παιδιά τους, πολλοί πιστεύουν επίσης ότι είναι εντάξει όταν καταναλώνεται με μέτρο. 

Για ορισμένες οικογένειες, η εποχή της πανδημίας σήμαινε αυξημένο χρόνο μπροστά στην οθόνη για τηλεργασία, παρακολούθηση μαθημάτων από τα παιδιά στα υπνοδωμάτια και πολύ λίγο χρόνο για επαφή. Ενώ πολλοί γονείς αναφέρουν ότι η οικογένειά τους έτρωγε πιο υγιεινά από την έναρξη της πανδημίας, ένας στους πέντε αναφέρει ότι τα παιδιά τους έτρωγαν πιο συχνά φαστ φουντ, σύμφωνα με την Εθνική δημοσκόπηση του University of Michigan Health C.S. Mott Children’s Hospital on Children’s Health.

“Η πανδημία διέκοψε πολλές οικογενειακές ρουτίνες, συμπεριλαμβανομένου του πού και τι τρώνε”, δήλωσε ο Gary L. Freed, MD, M.P.H., διευθυντής της δημοσκόπησης και παιδίατρος στο Mott. “Γνωρίζουμε ότι ο τρόπος ζωής των οικογενειών μπορεί να επηρεάσει τη διατροφή των παιδιών και ψάξαμε να δούμε πώς η πανδημία μπορεί να άλλαξε τις διατροφικές τους συνήθειες”. Περίπου ένας στους έξι γονείς λέει ότι το παιδί τους τρώει γρήγορο φαγητό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με την εθνική δημοσκόπηση, η οποία βασίζεται στις απαντήσεις 2.019 γονέων παιδιών ηλικίας 3-18 ετών. Οι απόψεις των οικογενειών για την κατανάλωση γρήγορου φαγητού ποικίλλουν με βάση τις αντιλήψεις των γονέων για το βάρος του παιδιού τους. Οι γονείς που ανέφεραν ότι τα παιδιά τους είναι υπέρβαρα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πουν ότι τα παιδιά τους κατανάλωναν γρήγορο φαγητό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με εκείνους που αναφέρουν ότι τα παιδιά τους έχουν φυσιολογικό βάρος.

  • 1 στους 5 γονείς λέει ότι τα παιδιά τρώνε φαστ φουντ πιο συχνά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία COVID

  • 1 στους 5 γονείς δηλώνει ότι έχει πολύ άγχος για να μαγειρέψει και 1 στους 6 λέει ότι το παιδί τους τρώει γρήγορο φαγητό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Επιπλέον, περίπου το 40% των γονέων ανέφεραν ότι ήταν πολύ απασχολημένοι για να μαγειρέψουν και ένας στους πέντε δήλωσε ότι ήταν πολύ αγχωμένος. Αυτές οι προκλήσεις αναφέρθηκαν επίσης συχνότερα μεταξύ γονέων με παιδιά που ήταν υπέρβαρα. Ενώ σχεδόν όλοι οι γονείς συμφωνούν ότι το γρήγορο φαγητό είναι ανθυγιεινό για τα παιδιά τους, περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε πιστεύουν ότι είναι εντάξει όταν καταναλώνεται με μέτρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Τα τρία τέταρτα των γονέων συμφωνούν επίσης με τη δήλωση ότι όταν υπάρχει άγχος αναφορικά με τους χρόνους, το γρήγορο φαγητό είναι μια καλή οικογενειακή επιλογή. Το ένα τρίτο των γονέων λέει ακόμη ότι το γρήγορο φαγητό έχει καλή σχέση ποιότητας-τιμής και το 24% πιστεύει ότι είναι λιγότερο ακριβό από το να φτιάχνεις γεύματα στο σπίτι.

“Οι γονείς αναγνωρίζουν ως επί το πλείστον ότι το γρήγορο φαγητό δεν είναι ιδανική επιλογή, αλλά το βλέπουν ως αποδεκτό μερικές φορές φαγητό”, λέει ο Freed. Μάλιστα το 88% των γονέων επιτρέπει στο παιδί τους να επιλέξει τι θα φάει και μόνο 1 στους 3 γονείς διαβάζει τις διατροφικές πληροφορίες των επιλεγμένων γευμάτων. Από την άλλη, ένα 67 % των γονέων, δηλώνουν ότι ενθαρρύνουν το παιδί τους να επιλέξει πιο υγιεινές επιλογές και προσπαθούν να περιορίσουν ανθυγιεινά είδη όπως πατάτες και μιλκσέικ. “Ένα γεύμα γρήγορου φαγητού υπερβαίνει συχνά τη συνιστώμενη πρόσληψη λίπους, νατρίου και θερμίδων για όλη την ημέρα χωρίς να παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά”, δήλωσε ο Freed. “Οι γονείς θα πρέπει να εξετάσουν τις διατροφικές πληροφοριές για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μάθουν πώς να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές. Η προσπάθεια να γίνουν αυτά τα γεύματα έστω και λίγο πιο υγιεινά μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παραλλαγή δέλτα "κλείνει" κάποια εστιατόρια fast food στις ΗΠΑ

Όταν το πολύ αλάτι εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Προειδοποιητική έκθεση για τον κίνδυνο υγείας παιδιών – εφήβων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Covid-19 burnout: Υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για τους μαθητές τους θα εξοντώσουν τους εαυτούς τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία.

Πότε θα σταματήσει το μωρό μου να κλαίει τόσο πολύ;

Καμπύλη κλάματος: Το κλάμα είναι μια από τις πρώτες μορφές επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους. Η γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους διεγείρεται όταν οι γονείς αντιδρούν κατάλληλα στα σήματα του παιδιού. 

Είναι ασφαλής η απόψυξη στα μικροκύματα;

Απόψυξη μικροκύματα: Η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων σας για την απόψυξη των τροφίμων είναι ασφαλής, αλλά πρέπει να μαγειρέψετε το φαγητό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόψυξης, για να μην αναπτυχθούν επιβλαβή βακτήρια.

Πόσα ροφήματα με καφεΐνη μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία;

Καφές ημικρανία: Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν τρία ή περισσότερα ροφήματα με καφεΐνη είχαν υψηλότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πονοκέφαλο την επόμενη μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η ποσότητα καφεΐνης δεν σταμάτησε την ημικρανία. 

Η ευλογιά των πιθήκων ασκεί τεράστια πίεση στις σεξουαλικές κλινικές

Ευλογιά πιθήκων σεξ: Η ασθένεια, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πιθήκους, μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω στενής σωματικής επαφής, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές της σεξουαλικής επαφής.