ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νοτιοαφρικανή Γιατρός: Λέει ότι τα συμπτώματα της παραλλαγής όμικρον είναι «ασυνήθιστα αλλά ήπια»

Νοτιοαφρικανή Γιατρός: Λέει ότι τα συμπτώματα της παραλλαγής όμικρον είναι «ασυνήθιστα αλλά ήπια»

Ο Oliveira είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ιός έχει έναν «πολύ ασυνήθιστο αστερισμό μεταλλάξεων», με πιο αξιόλογες 10 παραλλαγές μιας βασικής πρωτεΐνης που βοηθά τον ιό να μολύνει ανθρώπους σε σύγκριση με τις δύο μεταλλάξεις της παραλλαγής δέλτα και τις τρεις μεταλλάξεις της παραλλαγής βήτα. Επέκρινε πολλές χώρες - συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νότιας Κορέας και διαφόρων χωρών στην Ευρώπη - για τη θέσπιση ταξιδιωτικών περιορισμών στη Νότια Αφρική και σε πολλά άλλα αφρικανικά έθνη.

Νοτιοαφρικανή Γιατρός: “Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει ότι όσοι έχουν μολυνθεί δεν υφίστανται απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μπορεί να έχουν ελαφρύ βήχα.” Η Νοτιοαφρικανή γιατρός που πρώτη ειδοποίησε τις αρχές για την παρουσία της παραλλαγής όμικρον της COVID-19 ανέφερε ότι παρουσιάζει «ασυνήθιστα αλλά ήπια» συμπτώματα. 

Η Δρ Angelique Coetzee, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, παρατήρησε για πρώτη φορά υγιείς ασθενείς που παρουσίαζαν ασυνήθιστα συμπτώματα στις 18 Νοεμβρίου.

«Τα συμπτώματά τους ήταν τόσο διαφορετικά και τόσο ήπια από αυτά που είχα αντιμετωπίσει πριν», είπε η Coetzee στην The Telegraph. “Παρουσιάζει ήπια ασθένεια με συμπτώματα πόνο στους μύες και κούραση για μια ή δύο μέρες που δεν αισθάνεται καλά”, εξήγησε η Coetzee. “Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει ότι όσοι έχουν μολυνθεί δεν υποφέρουν από απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Μπορεί να έχουν ελαφρύ βήχα. Δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί, κάποιοι επί του παρόντος λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι.” Η Coetzee ανέφερε περίπου δύο δωδεκάδες από τους ασθενείς της που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και εμφάνισαν αυτά τα νέα συμπτώματα. Ενημέρωσε τους αξιωματούχους για την πιθανότητα μιας νέας παραλλαγής, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την Παρασκευή όρισε ως «όμικρον».

Μια σειρά από έθνη μετακινήθηκαν για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική την Παρασκευή ως αντίδραση στα νέα για μια νέα, ενδεχομένως περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή COVID-19 που έχει εντοπιστεί στη Νότια Αφρική.

Οι επιστήμονες λένε ότι είναι ανησυχητική λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς ήταν άνδρες που ανέφεραν ότι «αισθάνονταν τόσο κουρασμένοι» και οι μισοί από αυτούς ήταν ανεμβολίαστοι. Οι ασθενείς περιελάμβαναν μια σειρά από ηλικίες και εθνότητες.

Η Coetzee άρχισε να ενημερώνει άλλους αφρικανικούς ιατρικούς συλλόγους το Σάββατο, συζητώντας την ποικιλία των συμπτωμάτων, όπως «μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση» ενός εξάχρονου παιδιού με πυρετό και «πολύ υψηλούς παλμούς». «Αυτό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε τώρα είναι ότι όταν οι ηλικιωμένοι, μη εμβολιασμένοι άνθρωποι μολυνθούν με τη νέα παραλλαγή και εάν δεν εμβολιαστούν, θα δούμε πολλούς ανθρώπους με μια σοβαρή [μορφή της] νόσου», είπε η Coetzee.

Μέχρι στιγμής, τα νοσοκομεία δεν είναι ακόμη υπερφορτωμένα.

Η συμβουλή της Coetzee ακολουθεί μια αναφορά του Tulio de Oliveira, διευθυντή του Κέντρου Αντιμετώπισης Επιδημιών και Καινοτομίας της Νότιας Αφρικής.

Ο Oliveira είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ιός έχει έναν «πολύ ασυνήθιστο αστερισμό μεταλλάξεων», με πιο αξιόλογες 10 παραλλαγές μιας βασικής πρωτεΐνης που βοηθά τον ιό να μολύνει ανθρώπους σε σύγκριση με τις δύο μεταλλάξεις της παραλλαγής δέλτα και τις τρεις μεταλλάξεις της παραλλαγής βήτα. Επέκρινε πολλές χώρες – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νότιας Κορέας και διαφόρων χωρών στην Ευρώπη – για τη θέσπιση ταξιδιωτικών περιορισμών στη Νότια Αφρική και σε πολλά άλλα αφρικανικά έθνη.

«Ο κόσμος πρέπει να παρέχει υποστήριξη στη Νότια Αφρική και την Αφρική και να μην κάνει διακρίσεις ή να τις απομονώνει!»

Ο Ολιβέιρα έγραψε στο Twitter. «Προστατεύοντας και υποστηρίζοντάς τις, θα προστατεύσουμε τον κόσμο!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ολλανδία λόγω της παραλλαγής omicron

Tα CDC είπαν ότι αναμένουν τον ταχύ εντοπισμό της παραλλαγής εάν εμφανιστεί στις Η.Π.Α.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τα 2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron

ΠΟΥ: Όμικρον ονομάστηκε η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού - Χαρακτηρίστηκε "παραλλαγή ανησυχίας"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης με την ευλογιά των πιθήκων από τα media διαμαρτύρονται οι Γερμανοί παιδίατροι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων σημειώνει επίσης ότι «τα δεδομένα από την Αφρική δεν μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στις τοπικές συνθήκες στην Ευρώπη λόγω της κακής γενικής κατάστασης της υγείας στη Μαύρη ήπειρο».

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών. 

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.