ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νόσος Morgellons: Τι είναι αυτή η νόσος και τι ισχυρίζονται οι επιστήμονες;

Νόσος Morgellons: Τι είναι αυτή η νόσος και τι ισχυρίζονται οι επιστήμονες;

Νόσος Morgellons: Eίναι μια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολύχρωμων νημάτων στο δέρμα

Η νόσος Morgellons είναι μια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολύχρωμων νημάτων που βρίσκονται κάτω, είναι ενσωματωμένα ή προεξέχουν από το δέρμα. Αν και η πάθηση μπορεί να έχει μεγαλύτερο ιστορικό, η ασθένεια που ταιριάζει με την παραπάνω περιγραφή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2002. Από τότε, η πάθηση που γνωρίζουμε ως MD έχει γίνει ένα θέμα συζήτησης και αντιπαραθέσεων.

Επειδή τα άτομα που πλήττονται από τη νόσο μπορεί να έχουν αισθήματα έρπης ή τσιμπήματος και μερικές φορές πιστεύουν ότι έχουν προσβολή από έντομα ή παράσιτα, οι περισσότεροι ιατροί θεωρούν την MD μια καθαρά παραληρηματική διαταραχή. Κλινικές μελέτες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η MD έχει αποκλειστικά παραληρητική προέλευση έχουν σημαντικά μεθοδολογικά ελαττώματα και συχνά παραμελούν το γεγονός ότι οι ψυχικές διαταραχές μπορεί να προκύψουν από υποκείμενη σωματική ασθένεια. Αντίθετα, κάποιες αυστηρές πειραματικές έρευνες δείχνουν ότι αυτή η δερματική πάθηση προκύπτει από μια φυσιολογική απόκριση στην παρουσία ενός μολυσματικού παράγοντα. Πρόσφατες μελέτες από αυτήν την άποψη δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ της MD και της σπειροχαιτικής λοίμωξης σε ανθρώπους, βοοειδή και σκύλους. Αυτές οι έρευνες έχουν καθορίσει ότι τα δερματικά νήματα δεν είναι εμφυτευμένες υφαντικές ίνες, αλλά αποτελούνται από τις κυτταρικές πρωτεΐνες κερατίνη και κολλαγόνο και προκύπτουν από υπερπαραγωγή αυτών των νημάτων ως απόκριση σε σπειροχαιτική μόλυνση. Περαιτέρω μελέτες για τη γενετική, την παθογένεια και τη θεραπεία της MD είναι δικαιολογημένες. Αυτές οι έρευνες έχουν καθορίσει ότι τα δερματικά νήματα δεν είναι εμφυτευμένες υφαντικές ίνες, αλλά αποτελούνται από τις κυτταρικές πρωτεΐνες κερατίνη και κολλαγόνο και προκύπτουν από υπερπαραγωγή αυτών των νημάτων ως απόκριση σε σπειροχαιτική μόλυνση. Περαιτέρω μελέτες για τη γενετική, την παθογένεια και τη θεραπεία της MD είναι δικαιολογημένες.

Η νόσος Morgellons είναι μια παραμορφωτική και μπερδεμένη πάθηση του δέρματος που σχετίζεται με σπειροχαιτική λοίμωξη και ασθένεια που μεταδίδεται από κρότωνες. Αυτή η κακώς κατανοητή κατάσταση έχει παγκόσμια κατανομή, με εκτιμώμενες αυτοαναφερόμενες περιπτώσεις να ξεπερνούν τις 14.000 το 2009. Έκτοτε, έχει αναφερθεί ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων που έχουν προσβληθεί από αυτή τη διαταραχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το σύνδρομο Williams και ποια είναι τα συμπτώματα;

Γιατί οι μητέρες πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα μόνες τους;

Τι είναι το σύνδρομο Raynaud και πώς μας επηρεάζει;

Τέσσερα από τα πιο σπάνια σύνδρομα στον κόσμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν οι φράουλες να αυξήσουν τη γονιμότητα;

Φράουλες: Χάρη στα υψηλά επίπεδα φολικού οξέος και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ωαρίων και του σπέρματος, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Τα οφέλη των αποξηραμένων σύκων όταν τρώγονται με άδειο στομάχι

Αποξηραμένα σύκα: Τα αποξηραμένα σύκα με άδειο στομάχι προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Γιατί είμαστε τόσο ασθενείς;

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Συνολικά, εκτιμά ότι σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτό που αποκαλεί μια κατάσταση περιορισμού της εργασίας. 

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Βασικά σημάδια για την αναγνώριση ενός ναρκισσιστή

Ναρκισσισμός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του ναρκισσισμού, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή χειραγώγηση και να διατηρήσετε πιο υγιείς σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση.