ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μυελοΐνωση: Δείτε πως καθορίζετε το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Μυελοΐνωση: Δείτε πως καθορίζετε το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Μυελοΐνωση : Η μυελοΐνωση είναι ένας τύπος καρκίνου του μυελού των οστών. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας παράγει κύτταρα αίματος

Η MF είναι επίσης μια προοδευτική ασθένεια που προσβάλλει κάθε άτομο με διαφορετικό τρόπο. Μερικοί άνθρωποι θα έχουν σοβαρά συμπτώματα που εξελίσσονται γρήγορα. Άλλοι μπορεί να ζήσουν για χρόνια χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το MF, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών για αυτήν την ασθένεια.

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα και επιπλοκές της ΣΔ είναι ο πόνος. Οι αιτίες ποικίλλουν και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ουρική αρθρίτιδα , η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στα οστά και στις αρθρώσεις
 • Αναιμία , η οποία οδηγεί επίσης σε κόπωση
 • Παρενέργεια μιας θεραπείας
Παρενέργειες της θεραπείας για MF
 • Οι παρενέργειες της θεραπείας εξαρτώνται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Δεν θα έχουν όλοι οι ίδιες παρενέργειες. Οι αντιδράσεις εξαρτώνται από τέτοιες μεταβλητές όπως η ηλικία, η θεραπεία και η δοσολογία φαρμάκων. Οι ανεπιθύμητες ενέργειές σας μπορεί επίσης να σχετίζονται με άλλες καταστάσεις υγείας που έχετε ή είχατε στο παρελθόν.

Μερικές από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας περιλαμβάνουν

 • ναυτία
 • ζάλη
 • πόνος ή μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα πόδια
 • κούραση
 • δυσκολία στην αναπνοή
 • πυρετός
 • προσωρινή απώλεια μαλλιών
Πρόγνωση για MF
 • Γιατροί και ερευνητές έχουν εντοπίσει ορισμένους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη της προοπτικής ενός ατόμου. Αυτοί οι παράγοντες χρησιμοποιούνται σε αυτό που ονομάζεται διεθνές σύστημα βαθμολόγησης πρόγνωσης (IPSS) για να βοηθήσουν τους γιατρούς να προβλέψουν τα μέσα χρόνια επιβίωσης.
 • Η ικανοποίηση ενός από τους παρακάτω παράγοντες σημαίνει ότι το μέσο ποσοστό επιβίωσης είναι οκτώ χρόνια. Η συνάντηση τριών ή περισσότερων μπορεί να μειώσει το αναμενόμενο ποσοστό επιβίωσης σε περίπου δύο χρόνια. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν:
 • είναι άνω των 65 ετών
 • Βιώνετε συμπτώματα που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα σας, όπως πυρετό, κόπωση και απώλεια βάρους
 • Αναιμία ή χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων
 • Έχοντας έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων
 • Έχοντας κυκλοφορικές αιματολογικές εκρήξεις (ανώριμα λευκά αιμοσφαίρια) μεγαλύτερες από 1 τοις εκατό

Ακολουθεί βίντεο για την μυελοΐνωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ : ξεκίνησαν οι δηλώσεις ευπαθών ομάδων

Χρυσηίδα Δημουλίδου : Υπερασπίζετε τον Δολοφόνο της Καρολάιν και ξεσηκώνει τους πολίτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.

Οι μαύρες σταφίδες είναι μια θρεπτική επιλογή με οφέλη στη συνολική υγεία

Μαύρες σταφίδες: Οι σταφίδες είναι μια πλούσια πηγή φυσικών σακχάρων, φυτικών ινών και υδατανθράκων. Περιέχουν επίσης πρωτεΐνη σε αξιοσημείωτη ποσότητα. Μεταξύ άλλων οι σταφίδες είναι πλούσιες σε κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και νάτριο.

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Aγοραφοβία: Αιτίες και συμπτώματα

Aγοραφοβία: Η αγοραφοβία μπορεί να περιορίσει σοβαρά την ικανότητά σας να κοινωνικοποιείστε, να εργάζεστε, να συμμετέχετε σε σημαντικές εκδηλώσεις και ακόμη και να διαχειρίζεστε τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, όπως την εκτέλεση καθηκόντων.

Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για καλύτερη δερματική - και όχι μόνο - υγεία

Νεκρά Θάλασσα: Τα κύρια οφέλη των λουτρών ή της απολέπισης με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας περιλαμβάνουν την ικανότητά του να καθαρίζει και να δρα αντιφλεγμονοδώς στο δέρμα, να προωθεί τη νεανικότητα και να βελτιώνει συνολικά την υγεία του.

Καφές : Τα οφέλη του στην υγεία

Καφές : Η καφεΐνη βρίσκεται σχεδόν σε κάθε εμπορικό συμπλήρωμα καύσης λίπους - και για καλό λόγο. Είναι μια από τις λίγες φυσικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν την καύση λίπους.