Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μείωση βάρους: Η βαρϊατρική χειρουργική έχει θετικά αποτελέσματα σε έφηβους ασθενείς

Μείωση βάρους: Η βαρϊατρική χειρουργική έχει θετικά αποτελέσματα σε έφηβους ασθενείς

Μείωση βάρους: Σημαντικές και παρατεταμένες μειώσεις στο βάρος και τις συννοσηρότητες παρατηρούνται περισσότερο από μια δεκαετία μετά τη μεταβολική και βαριατρική χειρουργική επέμβαση (MBS) σε εφήβους ασθενείς.

Σημαντικές και παρατεταμένες μειώσεις στο βάρος και τις συννοσηρότητες παρατηρούνται περισσότερο από μια δεκαετία μετά τη μεταβολική και βαριατρική χειρουργική επέμβαση (MBS) σε εφήβους ασθενείς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του Journal of the American College of Surgeons.

Βαρϊατρική χειρουργική

Ο Nestor de la Cruz-Muñoz, M.D., από την Ιατρική Σχολή Miller του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και οι συνεργάτες του εξέτασαν το σωματικό βάρος, την κατάσταση συννοσηρότητας, την κατάσταση κοινωνικής/σωματικής λειτουργίας και μακροχρόνιες επιπλοκές 10 έως 18 χρόνια μετά τη μεταβολική και τη βαριατρική χειρουργική. Η ανάλυση περιελάμβανε 96 ασθενείς που ολοκλήρωσαν τη χειρουργική επέμβαση σε ηλικία 21 ετών ή μικρότερη σε τριτοβάθμιο ακαδημαϊκό κέντρο μεταξύ 2002 και 2010.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά την παρακολούθηση (μέσος όρος, 14,2 έτη), μετεγχειρητικά (90,6 τοις εκατό Roux-en-Y γαστρική παράκαμψη [RYGB] και 8,3 τοις εκατό λαπαροσκοπική ρυθμιζόμενη γαστρική ζώνη [LAGB]) το μέσο συνολικό σωματικό βάρος μειώθηκε κατά 31,3 τοις εκατό (32,0 τοις εκατό για το RYGB και 22,5 τοις εκατό για το LAGB). Εκατό τοις εκατό ύφεση αναφέρθηκε σε ασθενείς με προ-MBS υπερλιπιδαιμία (14,6 τοις εκατό), άσθμα (10,4 τοις εκατό) και διαβήτη/υπεργλυκαιμία (5,2 τοις εκατό). Επιπρόσθετα, μειώσεις πριν από τη λήψη παρατηρήθηκαν για την υπέρταση, την υπνική άπνοια, τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το άγχος και την κατάθλιψη.

«Αυτά τα ευρήματα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τους εφήβους που μπορεί να σκέφτονται το MBS για μείωση βάρους και γενικές βελτιώσεις στην υγεία που επεκτείνονται μέχρι την ενηλικίωση», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο ωφέλιμα είναι τα τρόφιμα ολικής άλεσης για την υγεία μας;

Τα μεταμεσονύχτια σνακ μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους

Τα συμπτώματα του εντέρου χρειάζεται να συζητηθούν με κάποιον ειδικό

Μπορεί η παχυσαρκία να είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

50000 θέσεις εργασίας ανέργων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΥΠΑ: Όπως ανέφεραν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Σημάδια πως ο σύντροφος σας μπορεί να είναι Ναρκισσιστής

Ναρκισισμός σύντροφος: Ο εντοπισμός ενδείξεων ότι ο σύντροφός σας μπορεί να παλεύει με τον ναρκισσισμό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να πλοηγηθείτε πιο αποτελεσματικά στη δυναμική της σχέσης σας.

Πώς οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να βελτιώσουν την διάθεση μας;

Σεροτονίνη: Η ενίσχυση της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τη ρύθμιση της διάθεσης, μπορεί να υποστηριχθεί με τη συμπερίληψη συγκεκριμένων τροφών στη διατροφή σας.

Ερευνητές αναπτύσσουν νέα τεχνική για τη διάγνωση διαταραχών της σεξουαλικής ανάπτυξης

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τις συγκεκριμένες μοριακές αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα εξασθενημένο σχηματισμό όρχεων και σπερματογένεση.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους χειριστικούς ανθρώπους;

Χειριστικοί άνθρωποι: Η αλληλεπίδραση με χειριστικά άτομα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν αποτελεσματικές στρατηγικές για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να διατηρήσετε την ευημερία σας

Μελέτη δεν διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 ή τον εμβολιασμό στην αρχή της εγκυμοσύνης

Ως εκ τούτου, λένε ότι ούτε η μόλυνση από τον COVID-19 ούτε ο εμβολιασμός κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συνδέθηκαν με συγγενείς ανωμαλίες. Δεν φάνηκε, επίσης, να υπάρχει αξιοσημείωτη διακύμανση στον κίνδυνο σύμφωνα με τις παραλλαγές του ιού, αν και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για την παροχή πιο ισχυρών στοιχείων.

Φτιάξτε τη δική σας σοκολάτα του Ντουμπάι στο σπίτι

Σοκολάτα Ντουμπάι: Η σοκολάτα του Ντουμπάι είναι η τέλεια λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αυτός ο συνδυασμός γεύσεων Μέσης Ανατολής με εκλεκτή σοκολάτα είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Close Icon