ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μάσκα CO2: Η παρατεταμένη χρήση μάσκας αυξάνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα;

Μάσκα CO2: Η παρατεταμένη χρήση μάσκας αυξάνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα;

Μάσκα CO2: Οι υφασμάτινες και χειρουργικές μάσκες δεν παρέχουν αεροστεγή εφαρμογή στο πρόσωπο. Επομένως, η χρήση μάσκας δεν αυξάνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον αέρα που αναπνέετε.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές πληροφορίες (σωστές και λάθος, λογικές και παράλογες) συρρέουν στο διαδίκτυο. Ως συνειδητοποιημένος πολίτης, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείτε τις εξουσιοδοτημένες κυβερνητικές εντολές και οδηγίες. Ωστόσο, πολλές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να επαληθεύσουν τις πληροφορίες που ακολουθούν, με αποτέλεσμα πολλοί να εξαπατούν τους ανθρώπους να ακολουθούν ψευδείς πληροφορίες. Μία από αυτές τις μη πραγματικές δηλώσεις είναι ότι η χρήση μάσκας για μεγαλύτερη διάρκεια επηρεάζει την υγεία καθώς αυξάνεται η ποσότητα CO2 στον αέρα που αναπνέει κάθε άτομο.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, πολλοί ειδικοί και ερευνητές έχουν δώσει πολλές συστάσεις. Αλλά όλοι επιβεβαιώνουν ότι αυτή είναι μέχρι στιγμής η απόλυτη πανοπλία κατά της μόλυνσης από την COVID-19.
Οι μάσκες διευκολύνουν τη σωστή αναπνοή και ταυτόχρονα σταματούν την εξάπλωση της μόλυνσης περιορίζοντας τα σταγονίδια αέρα να έρθουν σε επαφή με τη δίοδο εισπνοής του ατόμου. Οι μάσκες εξαλείφουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού μέσω των σταγονιδίων αέρα που απελευθερώνονται από ένα άτομο.

Ως εκ τούτου, δίνεται τεράστια έμφαση στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, επειδή σε μέρη με συνωστισμό, όπου τείνει να συσσωρεύεται τεράστιος αριθμός ανθρώπων, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης της COVID αυξάνεται μέσω της αναπνοής και του βήχα. Σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, η χρήση μάσκας καθυστερεί τη μετάδοση του κορωνοϊού από το ένα άτομο στο άλλο. Η διάρκεια με την οποία οι μάσκες σταματούν τη μετάδοση ποικίλλει ανάλογα με το ύφασμα και τη δομική σύνθεση. Ωστόσο, ακόμη και μια υφασμάτινη μάσκα έχει την ικανότητα να κόβει την αλυσίδα μετάδοσης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Όλες οι ερευνητικές μελέτες που σχετίζονται με την COVID-19 έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση μάσκας και συνήθειες απολύμανσης. Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι η χρήση μάσκας δεν αυξάνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον αέρα που αναπνέετε. Σχετικά με τις φήμες για το CO2, τα CDC αναφέρουν: “Οι υφασμάτινες μάσκες και οι χειρουργικές μάσκες δεν παρέχουν αεροστεγή εφαρμογή στο πρόσωπο. Το CO2 διαφεύγει στον αέρα μέσω της μάσκας όταν εκπνέετε ή μιλάτε. Τα μόρια CO2 είναι αρκετά μικρά για να περάσουν εύκολα Αντίθετα, τα αναπνευστικά σταγονίδια που μεταφέρουν τον ιό που προκαλεί την COVID-19 είναι πολύ μεγαλύτερα από το CO2, επομένως δεν μπορούν να περάσουν το ίδιο εύκολα μέσα από μια σωστά σχεδιασμένη και σωστά φορεμένη μάσκα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απαραίτητο αξεσουάρ με την Όμικρον οι μάσκες Ν95

Τουλάχιστον 16 καταστήματα & e-shops με μέσα προσωπικής υγιεινής ελέγχονται για αισχροκέρδεια

Ενημέρωση του ΠΟΥ σχετικά με τη χρήση ιατρικής μάσκας παντού

Πώς προστατεύει η μάσκα ΚΝ-95 που εισηγείται η Επιτροπή για είσοδο σε s.market και ΜΜΜ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αναζωογονήσετε την σχέση σας σεξουαλικά;

Σεξ καλοκαίρι: Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι άνθρωποι κάνουν το περισσότερο σεξ και αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί είναι ο μήνας των διακοπών. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να ανανεώσετε την σεξουαλική σας σχέση;

Μαγιορκίνης ευλογιά πιθήκων: Η επιδημική καμπύλη αυξάνεται παγκοσμίως

Μαγιορκίνης ευλογιά πιθήκων: "Η επιδημική καμπύλη φαίνεται ότι είναι σε αυξητική φάση. Με αυτά που γνωρίζουμε για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων όμως, θεωρούμε ότι δεν θα εξελιχθεί ταχέως. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρακολουθούμε στενά, θα αυξηθούν οι διαγνώσεις τις επόμενες μέρες, αλλά όχι σε ανησυχητικό επίπεδο."

Τι είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης;

Σύνδρομο Στοκχόλμης: Πολλοί ερευνητές που έχουν μελετήσει πολλαπλές περιπτώσεις αυτού του συνδρόμου δεν μπόρεσαν να βρουν μια ακριβή αιτία για το πρόβλημα.Ωστόσο, το σύνδρομο της Στοκχόλμης δεν αναγνωρίζεται ως ψυχολογική κατάσταση, επειδή δεν έχει μια τυπική θεραπεία.

Τηλεψυχιατρική και ενέσιμα αντιψυχωσικά μακράς δράσης για ασθενείς με σχιζοφρένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρόσθεσε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι ακόμη και ασθενείς με σοβαρή ψυχική ασθένεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία με τηλεψυχιατρική και με καλή συμμόρφωση. «Ειδικά για ασθενείς με σχιζοφρένεια που έχουν προβλήματα πρόσβασης, η τηλεψυχιατρική είναι πραγματικά χρήσιμη», είπε ο Colon-Rivera.

Συσχετίσεις μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναπνευστικής υγείας

Καναδάς μελέτη: Η ανάπτυξη των πνευμόνων στην πρώιμη ζωή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προστασία ή στην αύξηση της ευαισθησίας σε αλλαγές που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην πνευμονική λειτουργία και στη ΧΑΠ στην ενήλικη ζωή.

Εμμηνοπαυσιακή αρθρίτιδα-Ασκήσεις & tips που ανακουφίζουν τον πόνο

Αθλητισμός κολύμβηση: Οι γυναίκες που πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα, η οποία μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά και να προκαλέσει κατάγματα. Δείτε πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις.