ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Long Covid: Τα συμπτώματα της μακράς Covid επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους

Long Covid: Τα συμπτώματα της μακράς Covid επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους

Long Covid: . Μια μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και το Σύστημα Υγείας Βετεράνων Υποθέσεων του Σεντ Λούις υποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός από μόνος του μπορεί να μην είναι αρκετός για να σταματήσει την ανακάλυψη λοιμώξεων COVID-19 και να αποτρέψει τη μακροχρόνια COVID-19.

Ο μακροχρόνιος COVID-19 μπορεί να προκαλέσει επίμονα συμπτώματα COVID-19, όπως απώλεια όσφρησης, κόπωση, αλλαγές διάθεσης και εγκεφαλική ομίχλη, εκτός από διαταραχές της καρδιάς, των νεφρών και των πνευμόνων. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται ή συνεχίζονται τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2. Υπολογίζεται ότι 7,7 έως 23 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορεί να έχουν αναπτύξει μακροχρόνια COVID, μια κατάσταση που ονομάζεται επίσης μετα-οξεία COVID ή χρόνια COVID. Μια μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και το Σύστημα Υγείας Βετεράνων Υποθέσεων του Σεντ Λούις υποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός από μόνος του μπορεί να μην είναι αρκετός για να σταματήσει την ανακάλυψη λοιμώξεων COVID-19 και να αποτρέψει τη μακροχρόνια COVID-19.

Η σημασία της μελέτης

Η τρέχουσα μελέτη είναι από τις πρώτες που αξιολογεί σε μεγάλη κλίμακα τους κινδύνους εκρηκτικών λοιμώξεων και μακράς COVID. Χρησιμοποίησε επίσης δεδομένα από τη μεγαλύτερη εθνική ολοκληρωμένη βάση δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων. Ωστόσο, οι συν-συγγραφείς αναγνωρίζουν ορισμένους περιορισμούς. Οι ομάδες που αναλύθηκαν δεν περιελάμβαναν άτομα που μπορεί να είχαν λοίμωξη από SARS-CoV-2 αλλά δεν είχαν δοκιμαστεί.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που μελετήθηκαν ήταν ηλικιωμένοι, λευκοί άνδρες. Ωστόσο, τα δεδομένα που αναλύθηκαν περιελάμβαναν συμμετέχοντες από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και φυλές και περιλάμβαναν πάνω από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες συμμετέχουσες. Όπως είναι λογικό, η μελέτη δεν έλαβε υπόψη τις παραλλαγές της Omicron που άρχισαν να εξαπλώνονται μετά το τέλος της περιόδου μελέτης. Σύμφωνα με τον Δρ Al-Aly, ωστόσο, τα εμβόλια λειτουργούν ενάντια σε όλες τις τρέχουσες παραλλαγές.

Παρόλο που δεν ήταν διαθέσιμα δεδομένα για τα ενισχυτικά εμβόλια κατά τη στιγμή της έρευνας, ο Δρ Al-Aly είπε στο MNT ότι η μελέτη της ομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι ενδιαφέρονται αρκετά να διερευνήσουν τον ρόλο των ενισχυτών. Το MNT συζήτησε επίσης αυτή τη μελέτη με την Δρ Margaret Liu, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Εμβολίων, η οποία δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Η Δρ Liu σημείωσε ότι τα πολλά άγνωστα και οι διαφορετικές επιστημονικές προοπτικές καθιστούν δύσκολη την ερμηνεία των δεδομένων. “Μία από τις προκλήσεις για την ερμηνεία οποιωνδήποτε δεδομένων είναι ότι τα στελέχη που κυκλοφορούν τώρα είναι σαφώς διαφορετικά από την άποψη της μολυσματικότητας από τα προηγούμενα στελέχη – δηλαδή αυτά που κυκλοφορούσαν όταν έγιναν δημοσιευμένες μελέτες, απλώς με βάση την ταχύτητα με την οποία τα νέα στελέχη έχουν εισβάλει. και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τέτοιες μελέτες και στη συνέχεια δημοσίευση”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

4 φορές πιο επιρρεπή σε long Covid τα άτομα με διαβήτη

Μελέτη Long Covid: Επίμονα συμπτώματα 1,5χρόνο μετά

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο «ανοίγει» τις πύλες του

Νέα στοιχεία για τη θεραπεία της Μακράς Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διάκριση για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities»

Tο ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 251η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, στην 53η θέση μεταξύ των 3411 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστοιχα στην 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Ο Γκάουντερ είπε ότι ορισμένα θέατρα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, εξετάζουν πώς θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από πιθανές μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων μέσω επαφής με κοινά κοστούμια.

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται πως «δεν υπήρχε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των ασθενών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μόλυνση στον ανθρώπινο πληθυσμό μπορεί να είναι σποραδική.

Αγγειίτιδα του Ashton Kutcher, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή: Τι είναι;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αγγειίτιδα με βάση τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό ενός ατόμου, τη φυσική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, καθώς και βιοψίες ιστών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.