ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Λέμφωμα Hodking : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Λέμφωμα Hodking : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Λέμφωμα Hodking : Το λέμφωμα είναι ένας τύπος καρκίνου των λευκών αιμοσφαιρίων του λεμφικού ή ανοσοποιητικού συστήματος.

Το αδρανές λέμφωμα είναι ένας τύπος λεμφώματος μη-Hodgkin (NHL) που αναπτύσσεται και εξαπλώνεται αργά. Ένα αδρανές λέμφωμα συνήθως δεν θα έχει συμπτώματα. Το λέμφωμα είναι ένας τύπος καρκίνου των λευκών αιμοσφαιρίων του λεμφικού ή ανοσοποιητικού συστήματος. Το λέμφωμα του Hodgkin και το λέμφωμα εκτός του Hodgkin διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του κυττάρου στο οποίο επιτίθεται.

Προσδόκιμο ζωής για αυτήν την ασθένεια
 • Η μέση ηλικία όσων διαγιγνώσκονται με αδρανές λέμφωμα είναι περίπου 60. Επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Το μέσο προσδόκιμο ζωής μετά τη διάγνωση είναι περίπου 12 έως 14 έτη .
 • Τα αδύναμα λεμφώματα είναι περίπου 40 τοις εκατό όλων των NHL που συνδυάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ποια είναι τα συμπτώματα
 • Επειδή το αδρανές λέμφωμα αναπτύσσεται αργά και αργά εξαπλώνεται, μπορεί να μην έχετε εμφανή συμπτώματα. Ωστόσο, πιθανά συμπτώματα είναι αυτά που είναι κοινά σε όλα τα λεμφώματα που δεν είναι Hodgkin. Αυτά τα κοινά συμπτώματα NHL μπορεί να περιλαμβάνουν:
 • πρήξιμο ενός ή περισσότερων λεμφαδένων, που συνήθως δεν είναι επώδυνο
 • πυρετός που δεν εξηγείται από άλλη ασθένεια
 • ακούσια απώλεια βάρους
 • απώλεια όρεξης
 • σοβαρές νυχτερινές εφιδρώσεις
 • πόνος στο στήθος ή την κοιλιά σας
 • σοβαρή κόπωση που δεν ξεφεύγει με ξεκούραση
 • αίσθημα γεμάτο ή φουσκωμένο συνεχώς
 • Η σπλήνα ή το συκώτι διογκώνονται
 • δέρμα που αισθάνεται φαγούρα
 • χτυπήματα στο δέρμα σας ή εξάνθημα

 • Υπάρχουν διάφοροι υπότυποι του αδέξιου λεμφώματος. Αυτά περιλαμβάνουν:

Οφθαλμικό λέμφωμα

 • Το ωοθυλακικό λέμφωμα είναι ο δεύτερος συνηθέστερος υπότυπος αδέξιου λεμφώματος. Αποτελεί το 20 έως 30 τοις εκατό όλων των NHL.
 • Είναι εξαιρετικά αργή ανάπτυξη και η μέση ηλικία κατά τη διάγνωση είναι 50. Το ωοθυλακικό λέμφωμα είναι γνωστό ως ηλικιωμένο λέμφωμα επειδή ο κίνδυνος αυξάνεται όταν ξεπεράσετε την ηλικία των 75 ετών.
 • Σε μερικές περιπτώσεις, το θυλακιώδες λέμφωμα μπορεί να εξελιχθεί σε διάχυτο λέμφωμα μεγάλων Β-κυττάρων.

Δερματικά λεμφώματα Τ-κυττάρων (CTCLs)

 • Τα CTCLs είναι μια ομάδα NHL που συνήθως ξεκινούν στο δέρμα και στη συνέχεια εξαπλώνονται ώστε να περιλαμβάνουν το αίμα, τους λεμφαδένες ή άλλα όργανα.

Ακολουθεί βίντεο για λέμφωμα Hodking

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τέλεια απόδραση : Πλέον θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα

Εμβόλια Κορωνοιός : Η Επίδραση τους στο Σπέρμα

ΟΑΕΔ : Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης (ΛΑΕΚ)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν ο τρόπος ζωής έχει ισχυρό αντίκτυπο στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν πώς οι αλλαγές στην καθημερινή δραστηριότητα και την καθιστική ζωή επηρεάζουν τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων και τον μεταβολισμό, συγκρίνοντας δύο ομάδες σε μια μελέτη παρέμβασης μεγαλύτερης διάρκειας.

Πώς να λαμβάνετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες έρευνες που συνιστούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όμως ίσως να χρειάζεται η πρόσληψη περισσότερων γραμμαρίων πρωτεΐνης ημερησίως συγκριτικά με όσους τη λαμβάνουν από το κρέας.

Ποιο διατροφικό σχήμα συστήνεται για την μείωση της αρτηριακής πίεσης

Επιπλέον λόγους δίνουν στους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας με υπέρταση οι επιστήμονες για να προσθέσουν στη διατροφή τους ένα δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν. Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο αυξάνει την εγκεφαλική ροή αίματος και βελτιώνει τη γνωστική απόδοση σε ηλικιωμένους ενήλικες με προβλήματα μνήμης

«Χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα», είπε, «προτού προταθεί η συγκεκριμένη θεραπεία σε άτομα με Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας».

Αυξημένη κατανάλωση φαστ φουντ από παιδιά στην πανδημία-Το άγχος δυσκολεύει γονείς να μαγειρέψουν

Οικογένεια Διατροφή: Ενώ σχεδόν όλοι οι γονείς συμφωνούν ότι το γρήγορο φαγητό είναι ανθυγιεινό για τα παιδιά τους, πολλοί πιστεύουν επίσης ότι είναι εντάξει όταν καταναλώνεται με μέτρο. 

Τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λαμπερό δέρμα

Διατροφή για λαμπερό δέρμα: Καθώς οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τη διατροφή και το σώμα, είναι ολοένα και πιο σαφές ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και τη γήρανση του δέρματός σας.

Αν και η ημικρανία μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, το σεξ μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο

Σεξ και Ημικρανίες: Οι πονοκέφαλοι, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών, μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός επώδυνου επεισοδίου. Συμπτώματα όπως ναυτία, πόνος, ζάλη και κόπωση συνήθως μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τουλάχιστον προσωρινά έως ότου τελειώσει ο πονοκέφαλος ή η ημικρανία. Γενικά, οι πονοκέφαλοι συνήθως δεν επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία μεταξύ των επιθέσεων. Αλλά τις ημικρανίες συχνά προηγούνται προδρομικά συμπτώματα.