ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κρύο υγεία: Πώς επιδρά η χαμηλή θερμοκρασία στην υγεία μας;

Κρύο υγεία: Πώς επιδρά η χαμηλή θερμοκρασία στην υγεία μας;

Κρύο υγεία: Η επίδραση του κρύου καιρού στο ανθρώπινο σώμα υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας για την υγεία μας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Η πτώση της θερμοκρασίας τον χειμώνα μπορεί να ασκήσει σημαντική επίδραση στα όργανα του αναπνευστικού μας συστήματος. Κατά τη διάρκεια πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, οι αεραγωγοί συρρικνώνονται και τα βλέννοντα υγρά μπορεί να πυκνώσουν, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο δυσκολότερη την αναπνοή. Επιπλέον, το κρύο μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο αναπτύξεως αναπνευστικών νόσων, όπως για παράδειγμα οι λοιμώξεις του ανώτερου ή κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Επίδραση στην Καρδιά και το Κυκλοφορικό Σύστημα

Το κρύο επηρεάζει επίσης τη λειτουργία της καρδιάς και της κυκλοφορικής συστοιχίας. Οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να συστελλόνται τα αγγεία αίματος, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Επίσης, η συστολή των αγγείων μπορεί να επηρεάσει την παροχή αίματος προς διάφορα μέρη του σώματος, ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στους οργανισμούς.

Η Σημασία της Προστασίας

Είναι σημαντικό να προστατεύουμε το σώμα μας από τις αρνητικές επιπτώσεις του κρύου καιρού. Η κατάλληλη ένδυση, όπως ζεστά ρούχα και σκούφοι, μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον, η κατανάλωση ζεστών ροφημάτων και τροφών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Ο σωστός συνδυασμός προφύλαξης και προσοχής στο κρύο μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας μας κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, η επίδραση του κρύου καιρού στο ανθρώπινο σώμα υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας για την υγεία μας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Έχετε υπόψη σας αυτό τον αντίκτυπο της χαμηλής θερμοκρασίας και προστατευθείτε ανάλογα, διατηρώντας την υγεία και την ευεξία σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξηρά μάτια: ποιο θρεπτικό συστατικό μπορεί να σας λείπει.

Γιατί οι εναλλαγές της διάθεσης είναι πιο συχνές τον χειμώνα;

Πόδια: Γιατί είναι κρύα τα πόδια μου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

6 hacks αλόης βέρα για ξηρό δέρμα για τον χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε πραγματικά

Ο κακός ύπνος μπορεί να αυξήσει την κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κάνει πιο δύσκολη την απόλαυση της ζωής. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό οι χρόνοι του ύπνου των ανθρώπων να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Μελέτη δείχνει την αξία του μητρικού γάλακτος που χορηγείται για εξαιρετικά πρόωρα βρέφη

ταν τα βρέφη έφτασαν το ισοδύναμο των 22 έως 26 μηνών ανάπτυξής τους (διορθώθηκε για την προωρότητά τους), δοκιμάστηκαν με την Κλίμακα Βρεφικής Ανάπτυξης Bayley, ένα τεστ που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό παιδιών που κινδυνεύουν από αναπτυξιακές καθυστερήσεις.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και πράσο

Περιέχει αρκετά λαχανικά, μυρωδικά και τα λαζάνια, ως βασική πηγή υδατάνθρακα. Η μερίδα είναι χορταστική και μας δίνει 570 θερμίδες, κάτι που αποτελεί ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.