Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Γιατί είμαστε τόσο ασθενείς;

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Γιατί είμαστε τόσο ασθενείς;

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Συνολικά, εκτιμά ότι σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτό που αποκαλεί μια κατάσταση περιορισμού της εργασίας. 

Υπάρχει, φαίνεται, μια επιδημία ασθένειας στον πληθυσμό σε ηλικία εργασίας. Δεν επηρεάζονται όμως μόνο όσοι είναι άνεργοι. Έρευνα του Ιδρύματος Υγείας δείχνει ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι ηλικίας 16 έως 64 ετών που εργάζονται των οποίων η υγεία περιορίζει το τι μπορούν να κάνουν όσο είναι άνεργοι λόγω κακής υγείας. Γράφημα γραμμών που δείχνει τον αριθμό των ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 16 έως 64 ετών με περιοριστικές συνθήκες εργασίας. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξάνεται από 2,5 εκατομμύρια το 2013 σε 3,7 εκατομμύρια το 2023, ενώ εκείνοι που δεν εργάζονται αυξάνεται από 3,3 εκατομμύρια σε 3,9 εκατομμύρια.

Συνολικά, εκτιμά ότι σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτό που αποκαλεί μια κατάσταση περιορισμού της εργασίας. Στην πραγματικότητα, το think tank πιστεύει ότι το πρόβλημα έχει γίνει τόσο σοβαρό που απειλεί το οικονομικό δυναμικό της χώρας. Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι σε ηλικία εργασίας είναι τόσο άρρωστοι; Ο Christopher Rocks, ο οποίος ηγείται του έργου του Ιδρύματος Υγείας σε αυτόν τον τομέα, λέει ότι είναι μια «περίπλοκη» εικόνα. Λέει ότι ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στο θέμα από την πανδημία, η τάση στην πραγματικότητα αναπτύσσεται την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον.

“Η οικονομική κρίση του 2008 είχε σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία – είδαμε μια οικονομική ύφεση και περικοπές δημοσίων δαπανών. Αυτό είχε αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η πανδημία και η επακόλουθη κρίση κόστους ζωής επιδείνωσαν τις τάσεις, αλλά τα σημάδια ήταν εκεί πριν χτυπήσει ο Covid. «Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη έχει γίνει πιο δύσκολη, ενώ αυτά τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία της υγείας – όπως η καλή στέγαση και τα επαρκή εισοδήματα – βρίσκονται υπό πίεση». Το πώς αυτό έχει επηρεάσει τους ανθρώπους ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία τους και τον τόπο διαμονής τους.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε ότι οι αριθμοί με σοβαρές ασθένειες επρόκειτο να αυξηθούν σημαντικά. με τους ανθρώπους στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές να υποφέρουν περισσότερο – πολλοί με πολλαπλές συνθήκες. Η εργασία, που δημοσιεύτηκε επίσης από το Ίδρυμα Υγείας, διαπίστωσε ότι υπήρχαν τρεις κύριες καταστάσεις που προκαλούν σημαντική επιβάρυνση της κακής υγείας: χρόνιος πόνος, διαβήτης τύπου 2 και προβλήματα ψυχικής υγείας. Το καθένα αντικατοπτρίζει τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο χρόνιος πόνος είναι γνωστός ως η αόρατη πάθηση, λέει η φιλανθρωπική οργάνωση Versus Arthritis, επειδή συχνά δεν φαίνεται. Αλλά μπορεί να έχει καταστροφικό αντίκτυπο, εμποδίζοντας τους ανθρώπους από το να εργάζονται και να κοινωνικοποιούνται και ακόμη και να τους κλέβουν την ανεξαρτησία τους. Προκαλούμενος από υποκείμενη φλεγμονή ή βλάβη στους ιστούς του σώματος, ο χρόνιος πόνος αναφέρεται συνήθως σε επίμονο ή επαναλαμβανόμενο πόνο που διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες. Συνδέεται συχνότερα με παθήσεις όπως:

  • αρθρίτιδα,
  • οστεοπόρωση
  • ή προβλήματα στις αρθρώσεις, που σχετίζονται με την πλάτη, τον ώμο ή τον αυχένα.

Το γεγονός ότι ο πληθυσμός γερνά – ένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας είναι στα 50 και στα 60 του – είναι μια σημαντική αιτία της αύξησης των αριθμών. Αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την αυξανόμενη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι να λάβουν θεραπεία, λέει η Tracey Loftis, επικεφαλής της πολιτικής της Versus Arthritis. Η λίστα αναμονής των νοσοκομείων αυξάνεται αρκετά σταθερά την τελευταία δεκαετία, καθώς οι δαπάνες για τις υπηρεσίες υγείας έχουν συμπιεστεί.

Μια έκθεση από το Resolution Foundation τον Φεβρουάριο διαπίστωσε ότι οι νέοι ήταν πλέον πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα – μια πλήρης ανατροπή της κατάστασης πριν από δύο δεκαετίες, όταν ήταν λιγότερο πιθανό. Διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών αναφέρουν συμπτώματα ψυχικής ασθένειας. Το εύρημα ώθησε ορισμένους να αναρωτηθούν πόσο πραγματική ήταν η τάση. Ήταν απλώς πιο ανοιχτοί οι νέοι να μιλήσουν για τους αγώνες ψυχικής τους υγείας;

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Νέα έρευνα δίνει ελπίδα για τις νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Κατανόηση της αϋπνίας και των επιπτώσεών της στην υγεία

Γονιδιωματικός χαρακτηρισμός της επιδημίας Έμπολα το 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλτσχάιμερ: Μπορεί κάποιος να νοσεί χωρίς συμπτώματα;

Αλτσχάιμερ: Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι μια απόκριση των εγκεφαλικών κυττάρων που υποτίθεται ότι αφαιρεί τυχόν λανθασμένες τοξικές πρωτεΐνες ήταν σχετικά φυσιολογική στην ανθεκτική ομάδα.

Τι μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη;

Στοματική υγεία: «Μέσα από τη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι η θεραπεία της ουλίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού», ανέφεραν οι ερευνητές.

Έχει σημασία αν σας ακούν τα παιδιά σας;

Οικογένεια: Τα παιδιά που δεν φαίνεται να ακούν τους γονείς τους μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβολή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois

Tropical Sunset Spritzer: Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κοκτέιλ

Tropical Sunset Spritzer: Απολαύστε αυτό το κοκτέιλ καθώς παρακολουθείτε τον ήλιο να βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα και αφήστε την απολαυστική του γεύση να σας μεταφέρει σε έναν τροπικό παράδεισο.

Κορυφαίες επιλογές πρωινού για απώλεια βάρους

Αδυνάτισμα πρωινό: Ένα ισορροπημένο πρωινό μπορεί να ξεκινήσει τον μεταβολισμό σας, να σας κρατήσει χορτάτους περισσότερο και να δώσει έναν υγιή τόνο για την υπόλοιπη ημέρα.

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;

Ευρωεκλογές 2024: Όσον αφορά το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε, αυτό, καθορίζεται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου από τους συνολικά 202.556 εκλογείς. 

Πώς η άσκηση διατηρεί τον εγκέφαλο υγιή;

Εγκέφαλος άσκηση: Κατανοώντας πώς η άσκηση επηρεάζει διαφορετικά όργανα σε μοριακό επίπεδο, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσαν να προσαρμόσουν πιο αποτελεσματικά τις συστάσεις άσκησης.

Close Icon