ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός- Θεωρίες συνωμοσίας: Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία

Κορωνοϊός- Θεωρίες συνωμοσίας: Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία

Κορωνοϊός Θεωρίες Συνωμοσίας: Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Οι κρίσεις στη δημόσια υγεία έχουν γεννήσει θεωρίες συνωμοσίας από τότε που ο Μαύρος Θάνατος κατέστρεψε την Ευρώπη το 1300, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να κατανοήσουν τις χαοτικές δυνάμεις που διαταράσσουν τη ζωή τους.

Ενώ η σύγχρονη επιστήμη προσφέρει μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ασθένειες μολύνουν τους ανθρώπους και πώς να τους συγκρατήσουν, οι θεωρίες συνωμοσίας COVID-19 εξαπλώνονται γρήγορα μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αναξιόπιστων ειδησεογραφικών μέσων και από τους πολιτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το αποτέλεσμα: πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν τώρα σε θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με την πανδημία – και, ανησυχητικά, οι ίδιοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού. Σε μια μελέτη του Κέντρου Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Κοινωνική Επιστήμη και την Ιατρική, οι ερευνητές ερεύνησαν μια ομάδα 840 ενηλίκων των ΗΠΑ – πρώτα στα τέλη Μαρτίου και στη συνέχεια ξανά στα μέσα Ιουλίου – για να προσδιορίσουν πώς οι πεποιθήσεις και οι ενέργειες των Αμερικανών σχετικά με το η πανδημία άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Συνολικά, διαπίστωσαν ότι οι θεωρίες συνωμοσίας COVID-19 δεν είναι μόνο συνηθισμένες, αλλά κερδίζουν την δημοτικότητα.

Τον Μάρτιο, το 28% των ανθρώπων πίστευαν ότι η κινεζική κυβέρνηση δημιούργησε τον κορωνοϊό ως βιολογικό όπλο. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στο 37% μέχρι τον Ιούλιο. Περίπου το 24% πίστευε ότι ο διογκωμένος κίνδυνος του ιού θα βλάψει τον Τραμπ πολιτικά παρά την έλλειψη στοιχείων. Μέχρι τον Ιούλιο, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 32%. Και τον Μάρτιο, περίπου το 15% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η φαρμακευτική βιομηχανία δημιούργησε τον ιό για να αυξήσει τις πωλήσεις φαρμάκων και εμβολίων – μια άλλη αβάσιμη θεωρία – σε σύγκριση με το 17% τον Ιούλιο. Ακόμα κι αν κάποιος πιστεύει ότι η NASA προσέλαβε τον Stanley Kubrick για να πλαστογραφήσει ότι η προσγείωση στο φεγγάρι έχει μικρή επίδραση στον κόσμο πέρα ​​από αυτό το άτομο. Όμως, σε περίπτωση πανδημίας – η οποία απαιτεί από τους ανθρώπους να ακολουθούν τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία για να διατηρούν ο ένας τον άλλον ασφαλή – η συνωμοτική σκέψη μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

Πράγματι, η μελέτη διαπίστωσε ότι το 62% των ανθρώπων, που πιθανότατα πίστευαν ότι σε συνωμοσίες κορωνοϊού ,δήλωσαν ότι φορούν μάσκα κάθε μέρα όταν βρίσκονται γύρω από άλλα άτομα μακριά από το σπίτι, σε σύγκριση με το 95% των μη πιστών. Επιπλέον, οι άνθρωποι που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας COVID-19 είχαν 2,2 φορές λιγότερες πιθανότητες να πουν ότι ήθελαν να κάνουν εμβόλιο τον Μάρτιο,  μέχρι τον Ιούλιο, είχαν 3,5 φορές λιγότερες πιθανότητες να θέλουν να εμβολιαστούν. Πού συλλέγουν οι άνθρωποι αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας COVID-19; Οι πιστοί ήταν πιο πιθανό να είναι μεγάλοι χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και θεατές των συντηρητικών μέσων όπως το Fox News, σύμφωνα με τη μελέτη. Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι που παρακολουθούν άλλα τηλεοπτικά κανάλια ειδήσεων ήταν πιο πιθανό να ακολουθήσουν οδηγίες για τη δημόσια υγεία και να επιθυμούν εμβολιασμό.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόμος στη Δανία ανακάλυψαν ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του COVID-19 σε μινκ

Σε ισχύ από αύριο το καθολικό lockdown - Τι αλλάζει στη ζωή μας

Νέα μελέτη για τη σχέση κορωνοϊού και επικίνδυνης θρόμβωσης

Νέα lockdowns στην Ευρώπη φέρνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Η βιταμίνη D είναι το μυστικό για καλή υγεία το χειμώνα

Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D τυπικά δεν αποτελεί βιταμίνη. Το σώμα μας δεν μπορεί να την παράξει από μόνο του, παρά μόνο μέσα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, όπως είναι το λίπος των ψαριών, ο κρόκος του αυγού και τα ειδικά εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Καραντίνα: Νέα μελέτη μειώνει τις ημέρες απομόνωσης για τους ασθενείς με Covid

Καραντίνα, μέχρι πότε; Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών, CDC, με νέα αναλυτικά δεδομένα από προηγούμενη σχετική μελέτη, προβληματίζει σε σχέση με τον αριθμό των ημερών, που θα πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση οι ασθενείς, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών καθιστά σημαντική την ισορροπία τους στον οργανισμό, είτε μέσω συμπληρωμάτων είτε μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε τροφές φυτικής προέλευσης. Η ανισορροπία ηλεκτρολυτών συνήθως οφείλεται σε κακή διατροφή, διάρροιες, εμετούς ή υπερβολικό ιδρώτα.

Εθισμός... μία ακόμα πτυχή της ψυχικής ασθένειας

Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή. Είσαι εθισμένος; Στον έρωτα; Στο φαγητό; Σε ουσίες; Σε κακή συνήθειες; Ή ίσως σε κάποιον; Ο εθισμός είναι μια χρόνια και υποτροπιάζουσα εγκεφαλική διαταραχή. Όντας εθισμένος, θα ασχοληθείτε με ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που παρέχει επιτακτικά κίνητρα και επιβραβεύει αποτελέσματα επανειλημμένα. Ωστόσο, θα οδηγήσει σε σοβαρές αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Διαταραχές στη χρήση […]

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Επιπλέον, η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η ισορροπία των σεξουαλικών ορμονών (οιστρογόνα και τεστοστερόνη). Αυτό θα μπορούσαν να αποτρέψει καταστάσεις, όπως η οστεοπόρωση.

Πληρωμές επιδομάτων και δικαιούχοι

Επίδομα 534 και 800 ευρώ: Πληρωμές και δικαιούχοι. Πληρωμές ειδικών αποζημιώσεων για τις ημέρες αναστολής εργασίας του Νοεμβρίου με βάση τα 800 ευρώ έρχονται εντός Δεκεμβρίου, ενώ η αποζημίωση των αναστολών του μηνός Δεκεμβρίου θα υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ.  Καθώς το lockdown επεκτείνεται και τον Δεκέμβριο, το ίδιο θα ισχύσει και για τα […]

Συστήστε τις ψυχές όχι μόνο τα σώματα

Ψυχή σεξ: Υπάρχει και η πνευματική πλευρά του έρωτα.  Όταν ένας άντρας μπαίνει στη μήτρα σου, τι είδους δονήσεις και ενέργεια έχει; Είναι ευτυχισμένος ή είναι πικραμένος; Είναι θετικός στοχαστής; Αγαπάει τον εαυτό του και σε αγαπάει; Όταν μια γυναίκα σου κάνει έρωτα, είναι ευτυχισμένη; Είναι θετική; Αγαπάει τον εαυτό της και σε αγαπάει; Σε […]