ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Μεταλλάξεις: Ποια είναι η νέα παραλλαγή delta plus

Κορωνοϊός Μεταλλάξεις: Ποια είναι η νέα παραλλαγή delta plus

Σύμφωνα με ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί εάν η παραλλαγή «δέλτα συν» είναι πιο μεταδοτική ή ανθεκτική στα εμβόλια από το αρχικό στέλεχος δέλτα.

Κορωνοϊός Μεταλλάξεις: Η παραλλαγή delta plus έχει πρωτεΐνες αιχμής που μπορούν να κολλήσουν στα ανθρώπινα κύτταρα. Καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα, μια νέα έκδοση αυτής της μετάλλαξης που ονομάζεται «δέλτα συν» προκαλεί ανησυχία σε πολλούς επαγγελματίες υγείας.

Η παραλλαγή «δέλτα συν» είναι παρόμοια με την παραλλαγή δέλτα, αλλά σε αντίθεση με τη δέλτα, αυτό το υποστέλεχος έχει μια μετάλλαξη αιχμής πρωτεΐνης που ονομάζεται K417N.

Αυτές οι πρωτεΐνες αιχμής προσκολλώνται στα ανθρώπινα κύτταρα με τα εξωτερικά εξογκώματα που βρίσκονται στον ιό, ανέφερε το Fox 5 στο Σαν Ντιέγκο.

Ένα νέο υποστέλεχος της παραλλαγής δέλτα ανακαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και τη Νότια Κορέα

Παρόλο που δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το υποστέλεχος της COVID-19 μπορεί να είναι ακόμη πιο μεταδοτικό από τις αρχικές παραλλαγές της δέλτα λόγω της ικανότητάς του να προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα με τις πρωτεΐνες ακμής του, αν και έχει την ίδια μετάλλαξη με την παραλλαγή βήτα.

Υπήρξαν μόνο μερικές περιπτώσεις παραλλαγής «δέλτα συν» και εντοπίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία.

Η Νότια Κορέα εντόπισε επίσης δύο περιπτώσεις παραλλαγής «δέλτα συν» και μία από τις περιπτώσεις είναι άτομο που φέρεται να ταξιδεύει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί εάν η παραλλαγή «δέλτα συν» είναι πιο μεταδοτική ή ανθεκτική στα εμβόλια από το αρχικό στέλεχος δέλτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παραλλαγή δέλτα είναι «ταχύτερη» λόγω πολλών μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη του ιού, λένε ειδικοί

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: Η  πολύτιμη ασπίδα προστασίας από τις εποχικές λοιμώξεις

540 τα νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Βασικές πληροφορίες για το στέλεχος δέλτα του SARS-CoV-2 από το CDC των ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Νέα δεδομένα από το ΗΒ αποκαλύπτουν ποια είναι τα κοινά συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κίνδυνοι για το αναπνευστικό από την ηφαιστειακή αιθαλομίχλη στην Τόνγκα

Τόνγκα ηφαίστειο: Λίγες ημέρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα λόγω της έντονης ηφαιστειακής αιθαλομίχλης.

Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρότερη επιπλοκή της COVID

Κορωνοϊός παιδιά: Στη νέα μελέτη, τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να είχαν σοβαρή επιπλοκή συγκριτικά με τα παιδιά που δεν είχαν χρόνια προβλήματα υγείας. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις περιελάμβαναν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, γαστρεντερικές διαταραχές και νευρολογικές παθήσεις, μεταξύ άλλων.

Τα νευροφυσιολογικά οφέλη της κολύμβησης

Κολύμπι: Το τακτικό κολύμπι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη, τη γνωστική λειτουργία, την ανοσολογική απόκριση και τη διάθεση. Η κολύμβηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση της βλάβης από το στρες και στη δημιουργία νέων νευρικών συνδέσεων στον εγκέφαλο. 

Οι στάσεις μας απέναντι στη γήρανση, μπορεί να επηρεάσουν το πώς μεγαλώνουμε

Γήρανση: Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το σώμα και το μυαλό τους θα τους προδώσει με την πάροδο των χρόνων μπορεί να δημιουργούν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη.

Γιατί εάν αναμένετε παρενέργειες από το εμβόλιο Covid μπορεί και να έχετε

Κορωνοϊός Εμβόλιο «Nocebo»: Πριν κάνουν την πρώτη τους δόση εμβολίου για τον COVID, πολλοί Αμερικανοί ήταν νευρικοί σχετικά με το πώς θα αντιδρούσει ο οργανισμός τους στο εμβόλιο, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι οι φόβοι για παρενέργειες μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες.

Ο ρόλος των παιδιάτρων στον έλεγχο και την προφύλαξη των νέων από τον HIV

ιός HIV νέοι: Σε όλους τους νέους ηλικίας 15 ετών και άνω θα πρέπει να προσφέρεται έλεγχος ρουτίνας τουλάχιστον μία φορά. Όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό θα πρέπει να επανεξετάζονται τουλάχιστον ετησίως.