ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός μετάδοση: Υψηλή μεταδοτικότητα του ιού 5 μέρες μετά τα συμπτώματα

Κορωνοϊός μετάδοση: Υψηλή μεταδοτικότητα του ιού 5 μέρες μετά τα συμπτώματα

Κορωνοϊός μετάδοση: Υψηλή μεταδοτικότητα του ιού 5 μέρες μετά τα συμπτώματα, έδειξε μελέτη, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του St Andrews. 

Το γενετικό υλικό του Sars-CoV- 2, του ιού που προκαλεί το COVID– 19, μπορεί να ανιχνευθεί στα δείγματα αναπνευστικού ή στα κόπρανα των ασθενών για αρκετές εβδομάδες, αλλά δεν βρέθηκε ζωντανός ιός σε οποιοδήποτε είδος δείγματος που συλλέχθηκε μετά από εννέα ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, σύμφωνα με την έρευνα. Ο κύριος συγγραφέας Δρ. Muge Cevik είπε: “Είναι η πρώτη συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση που έχει εξετάσει και συγκρίνει εκτενώς το ιικό φορτίο και έχει απορριφθεί για… τρεις ανθρώπινους κορωνοϊούς.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Lancet Microbe, εξέτασε συγκεκριμένα τα άτομα που είχαν μολυνθεί από COVID- 19 και κυρίως τα άτομα που εισήχθησαν στο νοσοκομείο. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα έχουν σημασία μόνο για την περίοδο αυτοαπομόνωσης για άτομα με επιβεβαιωμένη COVID-19, και δεν ισχύουν για άτομα που απλά βρίσκονται σε καραντίνα μετά από επαφή με κάποιον μολυσμένο. Πολλές χώρες προτείνουν τα άτομα με τον ιό να αυτοαπομονωθούν για 10 ημέρες, το οποίο οι συντάκτες αναφέρουν ότι είναι σύμφωνο με τα ευρήματά τους, καλύπτοντας προσεκτικά την περίοδο της μολυσματικότητας. Η κατανόηση του πότε οι ασθενείς είναι πιθανότερο να είναι μολυσματικοί είναι σημαντική για την ενημέρωση των αποτελεσματικών μέτρων δημόσιας υγείας για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Η μελέτη εξέτασε βασικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ιικού φορτίου – πώς η ποσότητα του ιού στο σώμα αλλάζει καθ ’ όλη τη διάρκεια της λοίμωξης  το χρονικό διάστημα κατά το οποίο κάποιος αποκαλύπτει γενετικό υλικό του ιού. Η έρευνα μεταξύ ασθενών έδειξε ότι: Το υψηλότερο ιικό φορτίο COVID- 19 ανιχνεύθηκε νωρίς κατά τη διάρκεια της νόσου – κατά την έναρξη των συμπτωμάτων ή πριν από την πέμπτη ημέρα των συμπτωμάτων σε αντίθεση με το ιικό φορτίο των SARS και MERS που έφτασε στο μέγιστο στις 10-14 ημέρες και 7έως 10 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων αντίστοιχα, εξηγώντας γιατί η μετάδοση αυτών των ιών μπορεί να μειωθεί αποτελεσματικά με άμεση ταυτοποίηση, απομόνωση και καραντίνα των ατόμων που εμφανίζουν συμπτώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

"Καλύτερα να προετοιμαζόμαστε για ένα κύμα επαναλοιμώξεων" επισημαίνουν οι επιστήμονες

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Τρόπος αντιμετώπισης της covid-19 στο σπίτι

Κίνδυνος καταγμάτων στους χορτοφάγους σύμφωνα με την πρώτη σχετική βρετανική έρευνα

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ειδικά οι ολικοί χορτοφάγοι (vegans) έχουν κατά μέσο όρο τόσο μικρότερο δείκτη μάζας σώματος (είναι συνήθως πολύ αδύνατοι), όσο και χαμηλότερα επίπεδα ασβεστίου και πρωτεϊνών, σε σχέση με όσους τρώνε κρέας

Στοματικό σεξ... Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Στοματικό σεξ: Απόλυτη ικανοποίηση για έναν άνδρα…ποιο χαμηλά. Τα σώματα είναι διαφορετικά. Ξεχάστε τι έχετε δει στο πορνό, όπου το πέος είναι μεγάλο, απαλό, και την ατάκα για την γεύση “ω τόσο καλό”, καθώς το χειρίζεται ένα εξίσου τέλειο στόμα. Όλοι έχουμε τη δική μας μοναδική οσμή. Οτιδήποτε από αυτά που τρώμε μέχρι το σαπούνι που χρησιμοποιούμε μπορεί να το επηρεάσει.Ένα γρήγορο ντους είναι συνήθως αρκετό για να κρατήσει τα πράγματα φρέσκα εκεί κάτω. Κάθε οσμή που έχει απομείνει είναι φυσική και απολύτως εντάξει. Ναι, τα γεννητικά όργανα και το σπέρμα έχουν μια γεύση. Τι γεύση έχει; Δεν […]

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε, να είμαστε προσεκτικοί στη διαλογή των φρούτων και των λαχανικών μας, να τα αγοράζουμε από πηγές που εμπιστευόμαστε για την υψηλή μέριμνά τους στην προστασία του καταναλωτή και, φυσικά, να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα, που διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους.

Βελτίωσε το σεξ στη σχέση σου

Καλύτερο σεξ: Συμβουλές για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής. Η λέξη σεξ μπορεί να προκαλέσει ένα καλειδοσκόπιο συναισθημάτων. Από την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την τρυφερότητα μέχρι τη λαχτάρα, το άγχος και την απογοήτευση – οι αντιδράσεις είναι τόσο ποικίλες όσο και οι ίδιες οι σεξουαλικές εμπειρίες. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι θα συναντήσουν όλα αυτά […]

Λόγοι που ερευνητές προτιμούν τον φυσιολογικό τοκετό έναντι μιας καισαρικής

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε σχέση με όσα παιδιά είχαν γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό, εκείνα που είχαν γεννηθεί με καισαρική είχαν κατά μέσο όρο 10% μεγαλύτερη πιθανότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο εξαιτίας κάποιας λοίμωξης.

Τα κατοικίδια... η σωτηρία της ψυχής

Ζώα ψυχολογία: Πώς συμβάλλουν τα κατοικίδια στην καλή διάθεση.  Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι ξεκάθαροι για τις άμεσες χαρές που συνοδεύουν το να μοιράζονται τη ζωή τους με τα ζώα συντροφιάς. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία που μπορούν επίσης να συνοδεύσουν τη χαρά της περισυλλογής […]