ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός μετάδοση: Υψηλή μεταδοτικότητα του ιού 5 μέρες μετά τα συμπτώματα

Κορωνοϊός μετάδοση: Υψηλή μεταδοτικότητα του ιού 5 μέρες μετά τα συμπτώματα

Κορωνοϊός μετάδοση: Υψηλή μεταδοτικότητα του ιού 5 μέρες μετά τα συμπτώματα, έδειξε μελέτη, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του St Andrews. 

Το γενετικό υλικό του Sars-CoV- 2, του ιού που προκαλεί το COVID– 19, μπορεί να ανιχνευθεί στα δείγματα αναπνευστικού ή στα κόπρανα των ασθενών για αρκετές εβδομάδες, αλλά δεν βρέθηκε ζωντανός ιός σε οποιοδήποτε είδος δείγματος που συλλέχθηκε μετά από εννέα ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, σύμφωνα με την έρευνα. Ο κύριος συγγραφέας Δρ. Muge Cevik είπε: “Είναι η πρώτη συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση που έχει εξετάσει και συγκρίνει εκτενώς το ιικό φορτίο και έχει απορριφθεί για… τρεις ανθρώπινους κορωνοϊούς.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Lancet Microbe, εξέτασε συγκεκριμένα τα άτομα που είχαν μολυνθεί από COVID- 19 και κυρίως τα άτομα που εισήχθησαν στο νοσοκομείο. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα έχουν σημασία μόνο για την περίοδο αυτοαπομόνωσης για άτομα με επιβεβαιωμένη COVID-19, και δεν ισχύουν για άτομα που απλά βρίσκονται σε καραντίνα μετά από επαφή με κάποιον μολυσμένο. Πολλές χώρες προτείνουν τα άτομα με τον ιό να αυτοαπομονωθούν για 10 ημέρες, το οποίο οι συντάκτες αναφέρουν ότι είναι σύμφωνο με τα ευρήματά τους, καλύπτοντας προσεκτικά την περίοδο της μολυσματικότητας. Η κατανόηση του πότε οι ασθενείς είναι πιθανότερο να είναι μολυσματικοί είναι σημαντική για την ενημέρωση των αποτελεσματικών μέτρων δημόσιας υγείας για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Η μελέτη εξέτασε βασικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ιικού φορτίου – πώς η ποσότητα του ιού στο σώμα αλλάζει καθ ’ όλη τη διάρκεια της λοίμωξης  το χρονικό διάστημα κατά το οποίο κάποιος αποκαλύπτει γενετικό υλικό του ιού. Η έρευνα μεταξύ ασθενών έδειξε ότι: Το υψηλότερο ιικό φορτίο COVID- 19 ανιχνεύθηκε νωρίς κατά τη διάρκεια της νόσου – κατά την έναρξη των συμπτωμάτων ή πριν από την πέμπτη ημέρα των συμπτωμάτων σε αντίθεση με το ιικό φορτίο των SARS και MERS που έφτασε στο μέγιστο στις 10-14 ημέρες και 7έως 10 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων αντίστοιχα, εξηγώντας γιατί η μετάδοση αυτών των ιών μπορεί να μειωθεί αποτελεσματικά με άμεση ταυτοποίηση, απομόνωση και καραντίνα των ατόμων που εμφανίζουν συμπτώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

"Καλύτερα να προετοιμαζόμαστε για ένα κύμα επαναλοιμώξεων" επισημαίνουν οι επιστήμονες

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Τρόπος αντιμετώπισης της covid-19 στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid

Κορωνοϊός Θεραπεία: Ένα "κοκτέιλ" μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt (VUMC) στις ΗΠΑ για την εξουδετέρωση του ιού Covid-19 είναι αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών στελεχών ή παραλλαγών του ιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία.

Οι επιζώντες Covid μπορεί να υποστούν γνωστικές επιπλοκές

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το 95% των κλινικά σταθερών ασθενών με Covid-19 είχαν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες μελέτες διαπίστωσαν ότι μεταξύ 17-42% των ασθενών εμφάνισαν συναισθηματικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη.

Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αγγλία

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσαν: «Τα δεδομένα που παρουσιάζονται εδώ υποδηλώνουν ότι οι αποκρίσεις των κυττάρων Τ δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις παραλλαγές». Είπαν ότι τα Τ κύτταρα, που επισημαίνονται στον κορωνοϊό και βοηθούν στην καταστροφή του, μπορεί να μην σταματήσουν εντελώς τη μόλυνση, αλλά θα πρέπει να αποτρέπουν τους ανθρώπους να αρρωστήσουν σοβαρά.Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αγγλία

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

Νανοσωματίδια: Το Πανεπιστημίου του Τέξας στο Arlington σχεδιάζει ένα σύστημα παράδοσης νανοσωματιδίων που θα μεταφέρει τα απαραίτητα πλασμίδια στις αρτηρίες σε ασθενείς που πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD) στα χέρια και τα πόδια τους.

Μειωμένος ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη για όσους ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή

Χορτοφαγία: Η διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό εντυπο PLoS Medicine.

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Ζήλια, ευμετάβλητη διάθεση και κίνδυνος Αλτσχάιμερ

Υγεία Γυναίκες Έρευνα: Το χρόνιο άγχος, ο νευρωτισμός στη μέση ηλικία συνδέονται με διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, προτείνουν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα, οι μεσήλικες γυναίκες με νευρωτικό στυλ προσωπικότητας και παρατεταμένο στρες μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια σουηδική έρευνα.