ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Ιταλία: H πανδημία μείωσε το προσδόκιμο ζωής

Κορωνοϊός  Ιταλία: H πανδημία μείωσε το προσδόκιμο ζωής

Κορωνοϊός Ιταλία : Η Εθνική στατιστική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι λόγο της πανδημίας το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο.

Η Ιταλία ήταν η χώρα , η οποία επλήγησε περισσότερο από την πανδημία του Κορωνοιού , αφού από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας μετρούσε αναρίθμητους και νεκρούς, αλλά και ασθενείς. Βέβαια ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της αφού ξεπέρασε του 100.000 θανάτους σε καθημερινή βάση.

Με βάση το παραπάνω, διεξάχθηκαν έρευνες, οι οποίες απέδειξαν ότι στην χώρα της Ιταλίας υπήρξε μία ξαφνική παύση, αλλά και μία σημαντική αντιστροφή της θετικής στάσης των ανθρώπων σε αρνητική. Αυτά τα αποτελέσματα τα έδειξε ο παγκόσμιος οργανισμός Instat. Οι εκτιμήσεις αφορούσαν ποσοστά του 2020.

Πως επηρεάστηκε η Λομβαρδία

  • Οι περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι  οποίες πλέον είναι  πληγείσες από τον ιό, είναι ουσιαστικά και αυτές όπου το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά πάρα πολύ
  • Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμά αποτελεί η πόλη της η Λομβαρδία, όπου θεωρείται και ο κινητήρας της οικονομίας της χώρας. Το προσδόκιμο εκεί μειώθηκε από τα 83,7 στα 81,2 έτη.
  • Πριν από την πανδημία, το προσδόκιμο ζωής  σε αυτή την χώρα, είχε διαμορφωθεί από τα 81,7 έτη το 2010 στα 83,2 έτη το 2019, ποσοστά αρκετά υψηλά.

Τι τόνισε η instat στην έκθεση της

  • Στην έκθεσή της η Istat τόνισε επίσης την ‘ψηφιακή’ ανομοιογένεια της χώρας, που αποτελεί και  ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης που χρηματοδοτείται από τις Βρυξέλλες και το οποίο θεωρείτε πολύ σημαντικό για την συνέχιση και αναπροσαρμογής της οικονομίας από εδώ και πέρα.

Απομάκρυνση των κατοίκων της Ιταλίας από το Ίντερνετ

  • Ένα τρίτο των νοικοκυριών στην Ιταλία δεν έχει ούτε ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά ούτε και σύνδεση στο Διαδίκτυο και  έτσι το 24% του πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει το Ίντερνετ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών. Την ίδια ώρα, όμως οι τακτικοί χρήστες του Διαδικτύου αυξήθηκαν από το 44% το 2019 στο 70% του ποσοστού δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά.

Ακολουθεί βίντεο με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ιταλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός Προσβολή: Πιο εύκολη η προσβολή των μαύρων γυναικών

Κορωνοϊός 17/04 – 2.411 νέα κρούσματα – 67 νεκροί – 837 διασωληνωμένοι

Υποχρεωτικό self test από αύριο στον ιδιωτικό τομέα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.

Πώς αντιμετωπίζεται και τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιάσιμο νεύρου;

Πιάσιμο νεύρου: Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα τσιμπημένου νεύρου, μια κατάσταση κατά την οποία ένα νεύρο συμπιέζεται λόγω της πίεσης που ασκείται από οστά, μύες, τένοντες ή χόνδρο. Ένα τσιμπημένο νεύρο μπορεί να είναι μια επώδυνη και απογοητευτική κατάσταση. 

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Λάθη που προκαλούν αύξηση βάρους μετά το δείπνο

Αύξηση βάρους: Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή ρουτίνα για να διατηρήσουμε το βάρος μας και να έχουμε μια υγιή σωματική διάπλαση, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπημένης διατροφής, της άσκησης και της κατανάλωσης θρεπτικών τροφών.