ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός ανοσία: Εάν έχετε παιδιά, ίσως έχετε μικρότερες πιθανότητες να νοσήσετε σοβαρά

Κορωνοϊός ανοσία: Εάν έχετε παιδιά, ίσως έχετε μικρότερες πιθανότητες να νοσήσετε σοβαρά

Κορωνοϊός ανοσία: Οι άνθρωποι με μικρά παιδιά στο σπίτι μπορεί να έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρό COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τα παιδιά φέρνουν κρυολογήματα στο σπίτι από τον παιδικό σταθμό και το σχολείο και μεταφέρουν τις λοιμώξεις στους γονείς τους. Θεωρητικά αυτές οι λοιμώξεις χαμηλότερου επιπέδου μπορεί τελικά να “προστατεύσουν” τους γονείς από την χειρότερη έκβαση του COVID. Τόσο το κοινό κρυολόγημα όσο και ο COVID-19 είναι κορωνοϊοί, επομένως η θεωρία λέει ότι η νόσηση με τον έναν μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία έναντι του άλλου, είπαν οι ερευνητές.

«Μια υπόθεση ήταν ότι οι άνθρωποι που είχαν πολλά κοινά κρυολογήματα τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχουν κάποια ανεπτυγμένη ανοσία έναντι του COVID-19 και είτε να μην κολλήσουν καθόλου είτε να έχουν μόνο μια ήπια λοίμωξη και όχι σοβαρή», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Μάθιου Σόλομον, καρδιολόγος στο ερευνητικό τμήμα στο Kaiser Permanente στο Όκλαντ. Η μελέτη τους ωστόσο δεν μπορεί να αποδείξει τη θεωρία ότι το κοινό κρυολόγημα σας προστατεύει από το σοβαρό COVID-19, μόνο ότι μπορεί να προσφέρει κάποιου είδους ανοσία. Αλλά η ερευνητική ομάδα σημειώνει ότι αυτή η ιδέα αξίζει περαιτέρω εξερεύνηση.

Για τη μελέτη, ο Solomon και οι συνεργάτες του ερεύνησαν τα ιατρικά αρχεία περισσότερων από 3 εκατομμυρίων ενηλίκων που είδαν στο Kaiser Permanente από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021. Βρήκαν ότι οι ενήλικες χωρίς παιδιά που είχαν COVID-19 είχαν 49% περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και 76% περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας από τους ασθενείς με COVID-19 που είχαν παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω. Η μελέτη διεξήχθη προτού διατεθούν τα εμβόλια για τον COVID, επομένως οι ερευνητές δεν μπορούν να πουν ποια επίδραση μπορεί να έχει ο εμβολιασμός σε οποιαδήποτε πιθανή ανοσία που μπορεί να προκαλέσει το κρυολόγημα.

Επίσης, ο Solomon είπε ότι μόνο και μόνο επειδή έχετε κρυώσει από τα παιδιά σας δεν σημαίνει ότι είτε εσείς είτε αυτά δεν θα κολλήσετε COVID-19. Ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη προστασία, τόνισε. «Το να έχεις μικρά παιδιά δεν προσφέρει απόλυτη προστασία», είπε ο Σόλομον. “Η μελέτη μας υποδηλώνει απλώς αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγάλου παζλ που οι επιστήμονες εργάζονται για να ξετυλίξουν. Γιατί μερικοί άνθρωποι νοσούν πολύ άσχημα από COVID και άλλοι όχι; Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ περίπλοκου θέματος.”, κατέληξε.

Ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ Marc Siegel είπε ότι η ιδέα ότι ένας κορωνοϊός μπορεί να σας προστατεύσει από έναν άλλο δεν είναι νέα και αυτή η μελέτη παρέχει ορισμένες ενδείξεις ότι αυτή η θεωρία μπορεί να είναι αλήθεια. Τόνισε επίσης ότι η νέα εργασία δεν δείχνει ότι δεν θα κολλήσετε COVID-19, μόνο ότι μπορεί να μην είναι σοβαρή η νόσηση. Σημειώνουμε ότι η έκθεση δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στις 27 Ιουλίου στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός κρούσματα 31/7: Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα την Κυριακή 31 Ιουλίου

Κορωνοϊός κρούσματα 30/7: Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα το Σάββατο 30 Ιουλίου

Έρχεται αύξηση θανάτων covid – Αυξημένες οι νοσηλείες – Αργή αποκλιμάκωση τον Αύγουστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται πως «δεν υπήρχε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των ασθενών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μόλυνση στον ανθρώπινο πληθυσμό μπορεί να είναι σποραδική.

Αγγειίτιδα του Ashton Kutcher, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή: Τι είναι;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αγγειίτιδα με βάση τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό ενός ατόμου, τη φυσική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, καθώς και βιοψίες ιστών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Αποτροπή/πρόληψη ρήξεις πρόσθιου χιαστού

Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα.

Η ξηρασία αναγκάζει την επανεξέταση της χρήσης του νερού στην Ισπανία

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υιοθέτησε ένα στρατηγικό σχέδιο τον περασμένο μήνα για την προσαρμογή του συστήματος διαχείρισης του νερού της Ισπανίας στις «επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερα παιδιά με κακή υγεία παγκοσμίως

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινή σωματική δραστηριότητα για να χτίσουν και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.