ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊος Κομισιόν: Το 57% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊος Κομισιόν: Το 57% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊος Κομισιόν: Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 325,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί μέχρι σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου στην ΕΕ.

Μέχρι και σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου, το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ που έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ανέρχεται στο 57%. Τα νέα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Ντάνα Σπινάντ μέσω γραφήματος που ανήρτησε στο Twitter.

Επισημαίνεται επίσης ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 325,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην ΕΕ, ενώ 385 εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί ως σήμερα.

Την ίδια στιγμή, στη Μεγάλη Βρετανία έχει εμβολιαστεί λίγο πάνω από το 80% του ενήλικου πληθυσμού. Η απόκλιση στην εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ ΕΕ και Μεγάλης Βρετανίας οφείλεται σε δύο λόγους:

  • αφενός στο γεγονός ότι η Βρετανία ξεκίνησε νωρίτερα τους εμβολιασμούς και
  • αφετέρου στην στρατηγική του Λονδίνου να εμβολιάσει όσους περισσότερους πολίτες γίνεται με την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 με σκοπό να χτίσει ταχύτερα ένα τείχος ανοσίας.

 

Βασίλης Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει τείχος ανοσίας

Όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, από το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθει την περασμένη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο (15/06) είχε επισημάνει ότι στην Ελλάδα “το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε και θέλουμε για να επιστρέψουμε σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

21/06: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 21/06 – 209 νέα κρούσματα – 17 νεκροί – 283 διασωληνωμένοι

Κορωνοιός : Ποιο ευάλωτα τα άτομα με καρδιακές παθήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κρυμμένοι λόγοι πίσω από το συναίσθημα του θυμού

Είναι εύκολο να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας μέσω του θυμού. Φανταστείτε να έχετε πέσει σε ένα μποτιλιάρισμα για ώρες και να έχετε καθυστερήσει στη δουλειά, ή ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ένα τμήμα καταγγελιών για κάποια άθλια προϊόντα που παραλάβατε και περιμένετε στην αναμονή.

Πόσο ελεύθερο χρόνο χρειάζόμαστε για να νοιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με μελέτη

Όμως κάτι που κρατάμε είναι ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποκτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως μετά από συνταξιοδότηση ή αποχώρηση από την εργασία, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα αυτά θα επωφεληθούν από το να ξοδέψουν τον καινούργιο τους χρόνο με σκοπό.

Αντιφλεγμονώδης διατροφή - ασπίδα για καρκίνο και διαβήτη

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι λαοί της Μεσογείου ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτός είναι η διατροφή - Το διατροφικό μοτίβο που ακολουθούν τους προσφέρει καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία και τους προστατεύει από αρκετές σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οκταμελής ομάδα του IPC συγκεντρώνει δείγματα από νυχτερίδες και καταγράφει τα είδη τους, το φύλο, την ηλικία και άλλες λεπτομέρειες για αυτές επί μία εβδομάδα. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται και στις Φιλιππίνες

Η INTERAMERICAN της υγείας υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία για τον διαβήτη

INTERAMERICAN: Η INTERAMERICAN δεν αρκείται στη χορηγία ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης για τις εκδηλώσεις, αλλά παρακινεί και τους εργαζομένους και συνεργάτες της εθελοντές αιμοδότες, που τροφοδοτούν και την εταιρική τράπεζα αίματος, να συμμετέχουν. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για ενημέρωση των πολιτών και προληπτική ιατρική φροντίδα σχετικά με κακοήθεις νόσους, οργανώνοντας ειδικές προνομιακές προσφορές στις ιδιόκτητες μονάδες της, αλλά και χρόνιες νόσους και ειδικότερα για τον διαβήτη.

H τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών άγχους σχεδόν κατά 60%

Διαταραχές άγχους αντιμετώπιση: Τα ευρήματα μιας νεάς σουηδικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers υποδεικνύουν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους κατά σχεδόν 60%. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα από 400.000 άτομα που καλύπτουν περισσότερες από δύο δεκαετίες.