ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κολύμβηση παιδιά: Τους μαθαίνει δεξιότητες ζωής [vid]

Κολύμβηση παιδιά: Τους μαθαίνει δεξιότητες ζωής [vid]

Κολύμβηση παιδιά: Ο αθλητισμός έχει οφέλη που εκτείνονται από την υγεία του σώματος και την βελτίωση της διάθεσης μέχρι την υιοθέτηση υγιεινότερου τρόπου ζωής που θα συνοδεύει τα παιδιά σας μέχρι και στην ενηλικίωση.

Με το καλοκαίρι προ των πυλών, το κολύμπι είναι πιθανό να είναι μια κορυφαία δραστηριότητα για την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας, και φυσικά και προπαντώς για τα παιδιά! Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πώς η κολύμβηση βοηθά το παιδί ή τα παιδιά σας, ακόμη και μακροπρόθεσμα.

Μία καλή άσκηση για όλο το σώμα

Η κολύμβηση δεν είναι μόνο ευχάριστη, αλλά συνιστά και μια ολιστική καρδιαγγειακή μορφή άσκησης, καθώς ενεργοποιεί και περιλαμβάνει όλο το σώμα, τις μεγαλύτερες μυικές ζώνες και παρέχει στα παιδιά σας μία καλή προπόνηση. Παράλληλα προπονεί την καρδιά και τους πνεύμονες, αποτρέποντας μια σειρά ασθενειών, όπως το άσθμα.

Οφέλη ύπνου

Ξέρουμε ότι συνήθως τα παιδιά διαθέτουν τόνους ανεξάντλητης ενέργειας. Η προπόνηση ολόκληρου του σώματος τους κατά την διάρκεια της κολύμβησης θα βελτιώσει τον ύπνο τους και θα διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειάς τους “υπό έλεγχο”!

Τα οφέλη της κολύμβησης στη ζωή

Ο αθλητισμός έχει οφέλη που εκτείνονται από την υγεία του σώματος και την βελτίωση της διάθεσης μέχρι την υιοθέτηση υγιεινότερου τρόπου ζωής που θα συνοδεύει τα παιδιά σας μέχρι και στην ενηλικίωση. Ειδικότερα στα μαθήματα κολύμβησης, τα παιδιά σας μαθαίνουν νέες δεξιότητες και τρόπους να τις εφαρμόζουν για την επίτευξη στόχων, εκπαιδεύονται να υπερβαίνουν τα εμπόδια και τις απογοητεύσεις, εξελίσσονται αθλητικά και ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να εμπιστεύονται τους άλλους. Κι αυτές οι δεξιότητες μπορούν να μεταφραστούν εύκολα σε μελλοντικούς χώρους καριέρας και προσωπικής ζωής.

Μείωση του στρες

Μελέτες δείχνουν ότι η σωματική άσκηση βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους για τους ενήλικες και τα οφέλη δεν διαφέρουν στα παιδιά. Η κολύμβηση έχει ιδιαίτερη θέση στα αγχολυτικά αθλήματα, καθώς η αίσθηση της άνωσης και η αβίαστη ολίσθηση μέσα στο νερό λέγεται ότι βοηθούν τα παιδιά να είναι ήρεμα και να μην ανησυχούν.

Βελτιώνει τη δύναμη του εγκεφάλου

Η άσκηση κάθε είδους βοηθά στη διανοητική οξύτητα. Η κολύμβηση είναι μια άσκηση για ολόκληρο το σώμα που προάγει την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί ακόμη και να ενισχύσει την ικανότητα του παιδιού σας να συγκεντρωθεί. Αυτό έχει τεράστια οφέλη στις σχολικές και ακαδημαϊκές του αναζητήσεις.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Την επόμενη εβδομάδα θα αποφανθεί η Επιτροπή για τα self test στα σχολεία

HB: Κατευθυντήριες γραμμές άσκησης για παιδιά και νέους με αναπηρία

Η άσκηση οφελεί το σώμα, την εγκεφαλική λειτουργία και συναισθηματική ευεξία των παιδιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν