Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος: Αυξημένος κίνδυνος αυτοκτονικών τάσεων σε άτομα με καρκίνο

Καρκίνος: Αυξημένος κίνδυνος αυτοκτονικών τάσεων σε άτομα με καρκίνο

Καρκίνος: Η συχνότητα αυτοκτονίας είναι αυξημένη μεταξύ των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η συχνότητα αυτοκτονίας είναι αυξημένη μεταξύ των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 12 Ιανουαρίου στο JAMA Oncology.

Τάσεις αυτοκτονίας

Η Alexandra L. Potter, από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν μια αναδρομική μελέτη κοόρτης χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη βάση δεδομένων Surveillance, Epidemiology και End Results Program για να εξετάσουν τη συχνότητα της αυτοκτονίας και το χρόνο αυτοκτονίας μεταξύ των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για τους 15 πιο θανατηφόρους καρκίνους από το 2000 έως το 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εντοπίστηκαν παράγοντες που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας.

Συνολικά 1.811.397 ασθενείς πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης στη μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο, 1.494 ασθενείς (0,08 τοις εκατό) αυτοκτόνησαν. Σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ, η συχνότητα αυτοκτονίας ήταν σημαντικά υψηλότερη μεταξύ των ασθενών που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνους του λάρυγγα, της στοματικής κοιλότητας και του φάρυγγα, του οισοφάγου, της ουροδόχου κύστης, του παγκρέατος, του πνεύμονα, του στομάχου, των ωοθηκών, του εγκεφάλου και του παχέος εντέρου και του ορθού (τυποποιημένη θνησιμότητα αναλογίες, 4,02, 2,43, 2,25, 2,09, 2,08, 1,73, 1,70, 1,64, 1,61 και 1,28, αντίστοιχα). Από τις αυτοκτονίες, περίπου το 3, το 21 και το 50 τοις εκατό διαπράχθηκαν τον πρώτο μήνα, τον πρώτο χρόνο και τα πρώτα τρία χρόνια μετά την επέμβαση. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτοκτονίας παρατηρήθηκε σε άνδρες, λευκούς και διαζευγμένους ή ανύπαντρους ασθενείς.

«Οι προσπάθειες για την εφαρμογή τακτικού ελέγχου ψυχοκοινωνικής δυσφορίας των ασθενών κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής αξιολόγησης και της μετεγχειρητικής ανάκαμψης και οι προσπάθειες για αύξηση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για αυτούς τους ασθενείς κατά τη μετεγχειρητική ανάκαμψη μπορεί να αντιπροσωπεύουν πιθανές στρατηγικές για τη μείωση του κινδύνου αυτοκτονίας μεταξύ των ασθενών που υποβάλλονται σε εγχειρήσεις καρκίνου», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Blue Monday: Είναι πράγματι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου;

Μελέτη εξετάζει τη γήρανση του εγκεφάλου σε άτομα με σχιζοφρένεια

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των διατροφικών διαταραχών;

Δείτε πώς θα αναγνωρίσετε την ψυχωτική κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για σπιτικά μπανάνα τσιπς που θα λατρέψετε

Banana chips: Τα σπιτικά τσιπς μπανάνας είναι ένα απολαυστικό και υγιεινό σνακ που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι με λίγα μόνο υλικά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε τραγανά και γευστικά τσιπς μπανάνας:

Το περίεργο φαινόμενο της ανεξέλεγκτης κίνησης των άκρων και το σύνδρομο που το συνοδεύει

Σύνδρομο εξωγήινων χεριών: Το σύνδρομο Alien Hand (AHS) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ακούσια και φαινομενικά σκόπιμη κίνηση του ενός χεριού, συχνά σε αντίθεση με τη θέληση ή την πρόθεση του ατόμου

Όλο και περισσότεροι έφηβοι κάνουν σεξ κάτω από την ηλικία των 13 ετών

Έρευνα σεξ: Σύμφωνα με νέα έρευνα, όλο και περισσότερα αγόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν σεξ πριν κλείσουν τα 13. Οι αρχές δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ανησυχητικά, καλώντας έτσι τους γονείς να το γνωρίζουν.

Ποια τα συμπτώματα, οι αιτίες και η θεραπεία της ιστριονικής προσωπικότητας;

Ιστριονικής προσωπικότητας: Η διαταραχή ιστριονικής προσωπικότητας (HPD) είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από πρότυπα υπερβολικής αναζήτησης προσοχής, συναισθηματικότητας και συμπεριφοράς που είναι συχνά δραματική, σαγηνευτική ή προκλητική

Κατανόηση της διαταραχής αποπροσωποποίησης με τα συμπτώματα, τις αιτίες και την θεραπεία

Αποπροσωποποίηση: Η διαταραχή αποπροσωποποίησης (DPD) είναι μια διασπαστική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επίμονα ή επαναλαμβανόμενα αισθήματα αποκόλλησης από τις δικές του σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις

Οι θρεπτικές ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρέατος

Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας, το οποίο περιλαμβάνει βοδινό, χοιρινό, αρνί και μοσχαρίσιο κρέας, προσφέρει πολλά διατροφικά οφέλη όταν καταναλώνεται με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Close Icon