ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιακή Προσβολή Γυναίκες: Μεγάλο Ρίσκο Θανατηφόρων Επιπλοκών

Καρδιακή Προσβολή Γυναίκες: Μεγάλο Ρίσκο Θανατηφόρων Επιπλοκών

Καρδιακή Προσβολή Γυναίκες: Μια νέα μελέτη από την American Heart Association (AHA) διαπίστωσε ότι οι γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσουν περισσότερα καρδιακά προβλήματα μετά από επιβίωση από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με τους άνδρες.

Σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, οι γυναίκες ενδέχεται να έχουν 20% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν την πρώτη τους καρδιακή προσβολή περίπου 10 χρόνια μετά τους άνδρες και είχαν μεγαλύτερη κίνδυνο περαιτέρω νοσηρών παθήσεων.

Η εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να τις βοηθήσει να υιοθετήσουν υγιείς πρακτικές και άλλα προληπτικά μέτρα εγκαίρως πριν από την εμφάνιση καρδιακής προσβολής.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο κίνδυνος των γυναικών είναι μεγαλύτερος, αλλά οι ερευνητές υποπτεύονται ότι μπορεί να συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να επισκέπτονται τακτικά καρδιολόγους και να έχουν χαμηλότερα ποσοστά λήψης καρδιακών φαρμάκων.

Επιπλέον, οι μελέτες σχετικά με τις καρδιακές προσβολές έχουν ιστορικά στραφεί προς τους άνδρες και απαιτείται περισσότερη έρευνα για τον προσδιορισμό των κλινικών διαφορών στις καρδιακές προσβολές στους άνδρες έναντι των γυναικών για να καλυφθεί το κενό θνησιμότητας.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα δεδομένα υγείας για περισσότερους από 45.000 ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί είτε για σοβαρή, απειλητική για τη ζωή καρδιακή προσβολή (STEMI) ή για λιγότερο σοβαρό τύπο καρδιακής προσβολής (NSTEMI).

Οι γυναίκες συμμετέχοντες ήταν, κατά μέσο όρο, περίπου μια δεκαετία μεγαλύτερη από τους άνδρες που είχαν την πρώτη τους επίθεση.

Είχαν επίσης υψηλά ποσοστά επιπλοκών που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην καρδιακή ανεπάρκεια – όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν για περίπου 6 χρόνια, μεταξύ 2002 και 2016.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν 20% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου εντός 5 ετών από την πρώτη τους καρδιακή προσβολή.

Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου μπορεί να είναι τα επίπεδα των οιστρογόνων. Μετά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο σπουδαίος ρόλος των εσπεριδοειδών στην υγεία

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Ταυτοποιήθηκε πρωτεΐνη που ρυθμίζει τη φλεγμονή στην αθηροσκλήρωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κολύμβηση συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του στρες

Κολύμπι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι πράγματι πολύ ευεργετική για το μυαλό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στην παραλία, σε μια ορεινή λίμνη ή κολυμπάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας το καλοκαίρι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μας ωφελεί.

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.

Τα προτερήματα της πρωτεΐνης στο πρωινό σας

Πρωινό πρωτεΐνη: Επιβραδύνοντας την απορρόφηση των υδατανθράκων και ενισχύοντας το αίσθημα του κορεσμού, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στα πλαίσια ενός υγιεινού πρωινού.