ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιακή Προσβολή Γυναίκες: Μεγάλο Ρίσκο Θανατηφόρων Επιπλοκών

Καρδιακή Προσβολή Γυναίκες: Μεγάλο Ρίσκο Θανατηφόρων Επιπλοκών

Καρδιακή Προσβολή Γυναίκες: Μια νέα μελέτη από την American Heart Association (AHA) διαπίστωσε ότι οι γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσουν περισσότερα καρδιακά προβλήματα μετά από επιβίωση από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με τους άνδρες.

Σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, οι γυναίκες ενδέχεται να έχουν 20% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν την πρώτη τους καρδιακή προσβολή περίπου 10 χρόνια μετά τους άνδρες και είχαν μεγαλύτερη κίνδυνο περαιτέρω νοσηρών παθήσεων.

Η εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να τις βοηθήσει να υιοθετήσουν υγιείς πρακτικές και άλλα προληπτικά μέτρα εγκαίρως πριν από την εμφάνιση καρδιακής προσβολής.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο κίνδυνος των γυναικών είναι μεγαλύτερος, αλλά οι ερευνητές υποπτεύονται ότι μπορεί να συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να επισκέπτονται τακτικά καρδιολόγους και να έχουν χαμηλότερα ποσοστά λήψης καρδιακών φαρμάκων.

Επιπλέον, οι μελέτες σχετικά με τις καρδιακές προσβολές έχουν ιστορικά στραφεί προς τους άνδρες και απαιτείται περισσότερη έρευνα για τον προσδιορισμό των κλινικών διαφορών στις καρδιακές προσβολές στους άνδρες έναντι των γυναικών για να καλυφθεί το κενό θνησιμότητας.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα δεδομένα υγείας για περισσότερους από 45.000 ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί είτε για σοβαρή, απειλητική για τη ζωή καρδιακή προσβολή (STEMI) ή για λιγότερο σοβαρό τύπο καρδιακής προσβολής (NSTEMI).

Οι γυναίκες συμμετέχοντες ήταν, κατά μέσο όρο, περίπου μια δεκαετία μεγαλύτερη από τους άνδρες που είχαν την πρώτη τους επίθεση.

Είχαν επίσης υψηλά ποσοστά επιπλοκών που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην καρδιακή ανεπάρκεια – όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν για περίπου 6 χρόνια, μεταξύ 2002 και 2016.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν 20% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου εντός 5 ετών από την πρώτη τους καρδιακή προσβολή.

Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου μπορεί να είναι τα επίπεδα των οιστρογόνων. Μετά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο σπουδαίος ρόλος των εσπεριδοειδών στην υγεία

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Ταυτοποιήθηκε πρωτεΐνη που ρυθμίζει τη φλεγμονή στην αθηροσκλήρωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επίγνωση των συμπτωμάτων των θρόμβων αίματος μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία

Η ευαισθησία ή ο πόνος στο πόδι μπορεί να είναι σύμπτωμα θρόμβου αίματος. Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος.

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γλυκαιμικός Δείκτης: Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη προκειμένου να περιορίσουν την πείνα τους, να αποφύγουν την υπερκατανάλωση φαγητού και κατ’ επέκταση να αδυνατίσουν. Πράγματι, ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του χρόνιου στρες και τεχνικές αντιμετώπισης

Χρόνιο Στρες: Πίσω από τα περισσότερα ψυχο­σωμα­τικά συμπτώματα κρύβεται συνήθως παρατεταμένο χρόνιο στρες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.