Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιακές Παθήσεις: Δεν χρειάζεται να σας εμποδίζουν να δώσετε αίμα

Καρδιακές Παθήσεις: Δεν χρειάζεται να σας εμποδίζουν να δώσετε αίμα

Και οι δότες θα μπορούσαν να διατρέχουν τον κίνδυνο ότι δεν θα μεταφερθεί αρκετό οξυγόνο στους ιστούς και τα όργανά τους. Τέτοιοι δότες με καρδιακή ανεπάρκεια θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα επεισόδιο ή εκείνοι με στεφανιαία νόσο θα μπορούσαν να υποστούν καρδιακή προσβολή, είπε ο Okwuosa.

Καρδιακές Παθήσεις: Καθώς τα κέντρα αίματος και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα αποθεμάτων αίματος, πολλοί άνθρωποι με καρδιακές παθήσεις μπορεί να αναρωτιούνται αν μπορούν να βοηθήσουν κάνοντας δωρεές. Ως επί το πλείστον, μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια, λένε οι ειδικοί. Συνήθως, κάποιος στις ΗΠΑ χρειάζεται αίμα περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα για λόγους που μπορεί να περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, θεραπείες καρκίνου, τοκετό, αναιμία, σοβαρούς τραυματισμούς ή διαταραχές του αίματος. Στην πραγματικότητα, ένας εκπληκτικός αριθμός δυνητικών αιμοδοτών είναι εκείνοι με ιστορικό ιατρικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής νόσου, που παραμένουν σταθεροί στην επιθυμία τους να δώσουν αίμα, δήλωσε η Δρ Alcinda Flowers, ιατρική διευθύντρια του Versiti, ενός κέντρου αίματος με έδρα το Μιλγουόκι. .

«Συχνά είναι εκείνοι που θέλουν να δωρίσουν επειδή έχουν πάει στο νοσοκομείο και έχουν επηρεαστεί από την ανάγκη για αίμα», είπε. «Και μπορούν να συμπάσχουν με τους άλλους». Κάθε χρόνο, περισσότερες από 11 εκατομμύρια μονάδες πλήρους αίματος δωρίζονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ωστόσο, μόνο το 3% περίπου των επιλέξιμων ατόμων δίνει αίμα, λέει ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος τον Ιανουάριο ανέφερε έκτακτη έλλειψη παροχής αίματος αφού έφτασε σε χαμηλό 20 ετών στον αριθμό των δοτών. Οι χειμερινές καταιγίδες και η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 πιθανότατα διέκοψαν περαιτέρω τις προμήθειες. Ο FDA ρυθμίζει την ασφάλεια των προϊόντων αίματος κυρίως για την προστασία των ληπτών αίματος και οι απαιτήσεις δωρεάς μπορεί να διαφέρουν στα κέντρα αίματος. Τα κέντρα αίματος εξετάζουν όλους τους πιθανούς δότες με ένα ερωτηματολόγιο για να προσδιορίσουν ποια άτομα μπορούν να δώσουν αίμα με ασφάλεια, είπε ο Flowers. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τα άτομα με κρυολόγημα ή γρίπη δεν μπορούν να δώσουν αίμα μέχρι να μείνουν χωρίς συμπτώματα για 48 ώρες, με διαφορετικούς περιορισμούς για τον COVID-19 και άλλες καταστάσεις. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν καρδιακές παθήσεις μπορούν να ληφθούν υπόψη για αιμοδοσία, είπε η Flowers. Επιπλέον, τα περισσότερα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση μπορούν να δώσουν αίμα και να το κάνουν εάν η συστολική αρτηριακή τους πίεση (κορυφαίος αριθμός) είναι κάτω από 180 χιλιοστά υδραργύρου και η διαστολική (κάτω αριθμός) είναι 100 mmHg τη στιγμή της δωρεάς.

Ο Ερυθρός Σταυρός συνιστά αναμονή έξι μηνών ή περισσότερο για όσους έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή, πρόσφατο επεισόδιο στηθάγχης, χειρουργική επέμβαση παράκαμψης ή αγγειοπλαστική ή εάν μια αλλαγή στην κατάσταση της καρδιάς τους οδήγησε σε αλλαγή φαρμάκου. Τα άτομα που χρησιμοποιούν αραιωτικά αίματος ή άλλα αντιπηκτικά ή αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα πρέπει να αποκαλύπτουν όλα τα φάρμακά τους κατά τη διάρκεια των προληπτικών εξετάσεων υγείας τους, επειδή η αιμοδοσία μπορεί να είναι επιβλαβής για αυτούς, καθώς και για τους λήπτες, είπε η Flowers. Συμπέρασμα: Είναι καλή ιδέα για όσους πάσχουν από καρδιακές παθήσεις να επικοινωνούν με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης πριν δώσουν αίμα, είπε η Flowers. Ο Δρ Tochi Okwuosa, καρδιολόγος και διευθυντής του καρδιοογκολογικού προγράμματος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο, είπε ότι ως γενικός εμπειρικός κανόνας, τα άτομα με χαμηλό αριθμό αιμοσφαιρίνης δεν πρέπει να δίνουν αίμα. Ο Ερυθρός Σταυρός απαιτεί από τις γυναίκες δότριες να έχουν ελάχιστο επίπεδο αιμοσφαιρίνης 12,5 γραμμάρια ανά δεκατόλιτρο και από τους άνδρες δότες τουλάχιστον 13 g/dL. Αυτό συμβαίνει επειδή η αιμοσφαιρίνη καθορίζει την ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου του αίματος, είπε ο Okwuosa. Και οι δότες θα μπορούσαν να διατρέχουν τον κίνδυνο ότι δεν θα μεταφερθεί αρκετό οξυγόνο στους ιστούς και τα όργανά τους. Τέτοιοι δότες με καρδιακή ανεπάρκεια θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα επεισόδιο ή εκείνοι με στεφανιαία νόσο θα μπορούσαν να υποστούν καρδιακή προσβολή, είπε ο Okwuosa. Τα άτομα με καρδιακές παθήσεις μπορεί επίσης να αισθάνονται μεγαλύτερη κόπωση ή δύσπνοια μετά την αιμοδοσία ή εάν λαμβάνουν διουρητικά, μπορεί να αφυδατωθούν και να λιποθυμήσουν, είπε. Αλλά η αιμοδοσία θα πρέπει να είναι καλή για άτομα των οποίων η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η υψηλή χοληστερόλη ελέγχονται καλά, είπε ο Okwuosa. Τελικά, αν είστε αρκετά υγιείς για να το κάνετε αυτό, το να δίνετε αίμα μπορεί να είναι ωφέλιμο για όλους γιατί μπορεί να νιώθετε καλά να βοηθάτε τους άλλους, είπε. «Είναι απλώς το σωστό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα για θάλασσα και βουνό

Τι είναι το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών;

Η μεγάλη εξοικονόμηση αίματος μειώνει τις μεταγγίσεις στην εντατική φροντίδα

Εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα φυσικά εν μέσω καύσωνα;

Σάκχαρο ρύθμιση: Η φυσική ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και την πρόληψη των επιπλοκών, ειδικά για άτομα με διαβήτη.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Πώς να καλλιεργήσεις τις δικές σου μελιτζάνες;

Μελιτζάνα καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των δικών σας μελιτζάνων μπορεί να είναι μια ικανοποιητική προσπάθεια, παρέχοντάς σας φρέσκο απόθεμα αυτού του ευέλικτου λαχανικού για γαστρονομικές δημιουργίες.

Πώς συνδέεται το εγκεφαλικό δίκτυο με τον τραυλισμό;

Νευροεπιστήμη: Ο τραυλισμός επηρεάζει περίπου το 1% των ενηλίκων και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας και κοινωνικό άγχος, ωστόσο η αιτία του τραυλισμού είναι ακόμα άγνωστη.

Close Icon