ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΝ: Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της κατασκευής τριών νέων νοσοκομείων

ΙΣΝ: Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της κατασκευής τριών νέων νοσοκομείων

Μερικούς μήνες μετά, λοιπόν, το ενδιαφέρον φαίνεται να έχει αναζωπυρωθεί, με δημοσίευμα της insider.gr να μιλά για διαβεβαιώσεις από πηγές της αγοράς πως έχει αναβιώσει το εγχείρημα της υλοποίησης αυτών των έργων. Φέρεται δε να υπήρξαν επαφές και διαπραγματεύσεις με κατασκευαστικά γκρουπ, με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, ένα ελληνικό και ένα διεθνές (από την Ευρώπη), να είναι σε μια άτυπη μικρή λίστα.

ΙΣΝ: Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της κατασκευής τριών νέων νοσοκομείων, στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή και στη Σπάρτη, με δωρεά – χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τον πρόεδρο του ΙΣΝ κ. Ανδρέα Δρακόπουλο να κάνει αναφορά στην επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Συνέδριο SNF Nostos 2023 για την Ψυχική Υγεία (SNF Nostos 2023 Conference Mental Health) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο κ. Δρακόπουλος σημείωσε ότι «στην Ελλάδα, η δράση της Διεθνούς Πρωτοβουλία για την Υγεία είναι πολυδιάστατη και επικεντρώνεται σε πλήθος έργων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή και στη Σπάρτη, που σχεδιάζονται επίσης από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα και φίλο Renzo Piano και την ομάδα του στην Ιταλία. Πρόσφατα υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού κατασκευής των τριών νοσοκομείων εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών προσφορών. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι προχωράμε με τις σχετικές συμβάσεις και για τα τρία νοσοκομεία».

Ο άγονος διαγωνισμός

Να θυμίσουμε πως στα μέσα Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΙΣΝ ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται. Αιτία ήταν ότι όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμη και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.), με το ίδρυμα να τονίζει πως εξετάζει όλες τις εναλλακτικές λύσεις.

Πληροφορίες για ανακίνηση του ενδιαφέροντος

Μερικούς μήνες μετά, λοιπόν, το ενδιαφέρον φαίνεται να έχει αναζωπυρωθεί, με δημοσίευμα της insider.gr να μιλά για διαβεβαιώσεις από πηγές της αγοράς πως έχει αναβιώσει το εγχείρημα της υλοποίησης αυτών των έργων. Φέρεται δε να υπήρξαν επαφές και διαπραγματεύσεις με κατασκευαστικά γκρουπ, με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, ένα ελληνικό και ένα διεθνές (από την Ευρώπη), να είναι σε μια άτυπη μικρή λίστα. Πληροφορίες όμως που μεταδίδει το insider.gr, ο κατασκευαστικός όμιλος που έχει σαφές προβάδισμα είναι η ΑΒΑΞ, αν και οι ίδιες πλευρές σημειώνουν ότι δεν μιλάμε για μια «κλεισμένη» διαδικασία, πλην όμως, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ίδρυμα Νιάρχος: Ακυρώνει διαγωνισμό για κατασκευή τριών νοσοκομείων

Ανδρέας Δρακόπουλος: Όσα μάθαμε από τα πρώτα 25 χρόνια πορείας

Το ΙΣΝ διακόπτει δωρεά μετά από το γνωστό σκάνδαλο

Ιδ. Σταύρος Νιάρχος: €200 εκατ. δωρίζει για αναβάθμιση της Υγείας στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το μέλι μπορεί να καταπραΰνει τον βήχα;

Μέλι: Το ακατέργαστο, μη επεξεργασμένο μέλι διατηρεί περισσότερες από τις ευεργετικές του ενώσεις σε σύγκριση με τις εξαιρετικά επεξεργασμένες ποικιλίες που βρίσκονται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.