Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ανακοίνωση Απόφαση: Το ΙΣΝ “παγώνει” τη δωρεά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά το σκάνδαλο

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας. Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων

Ανακοίνωση Απόφαση: Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γνωστοποίησε την απόφαση του να διακόψει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας, σημειώνοντας πως δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των δωρεοδόχων του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.

Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.

Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».

Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ιδ. Σταύρος Νιάρχος: €200 εκατ. δωρίζει για αναβάθμιση της Υγείας στην Ελλάδα

ΙΣΝ: Επιτυχής και η 6η αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου.Παράταση εγγραφών έως 4 Μαρτίου 2021 – H Lavipharm στέκεται υπερήφανος αρωγός στις ενέργειες του MDA Ελλάς στηρίζοντας αυτή τη φορά ως μεγάλος χορηγός το Virtual Run "Be Rare Finish Line Run powered by MDA".

Η Angelini Pharma Hellas δώρισε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Χαμόγελο του Παιδιού

Angelini Pharma Hella: Η Angelini Pharmα Hellas προχώρησε σε δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης των παιδιών, στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί η εταιρεία.

Η DEMO στήριξε Πολιτεία, ΜΚΟ και εργαζόμενους με δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ

DEMO: Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Ξεκινά το «The Healthy Food Challenge» για την πρόληψη της παχυσαρκίας

H Novo Nordisk και το EAT Forum ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος «The Healthy Food Challenge», το οποίο ευελπιστεί να προσελκύσει καινοτόμες λύσεις για την πρόληψη της παχυσαρκίας, προωθώντας τη δημιουργία υγιεινών και βιώσιμων διατροφικών συνηθειών για ευάλωτα άτομα

Metropolitan General : Στηρίζει τους αθλητές Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο

Η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο και το Metropolitan General, μέλος του Ηellenic Healthcare Group (HHG), του μεγαλύτερου ιδιωτικού Ομίλου υγείας στη χώρα που διαθέτει επίσης τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Λητώ και Creta Interclinic, συνεχίζεται.

Η συνεισφορά της Pfizer Hellas στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Pfizer Hellas: Η συνεισφορά της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μελέτη αποτίμησης της κοινωνικής αξίας που δημιούργησαν οι δράσεις της εταιρείας το διάστημα Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2020, με βάση τη διεθνή μεθοδολογία SROI