ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ τοκετός στο σπίτι: Αύξηση 20% των γυναικών που επέλεξαν τη γέννα στο σπίτι το 2020 με φόντο την πανδημία

ΗΠΑ τοκετός στο σπίτι: Αύξηση 20% των γυναικών που επέλεξαν τη γέννα στο σπίτι το 2020 με φόντο την πανδημία

ΗΠΑ τοκετός στο σπίτι: Ο αριθμός των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% από 38.000 το 2019 σε περισσότερες από 45.000 το 2020, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας ανάλυσης που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι φόβοι και οι περιορισμοί που συνδέονται με την πανδημία της COVID-19 φαίνεται ότι οδήγησαν σε απότομη αύξηση των γυναικών που επιλέγουν να γεννούν στο σπίτι και όχι σε νοσοκομείο ή άλλη εγκατάσταση το 2020, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ο αριθμός των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% από 38.000 το 2019 σε περισσότερες από 45.000 το 2020, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας ανάλυσης που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η Elizabeth Gregory, επιστήμονας υγείας των CDC και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, λέει ότι οι γεννήσεις στο σπίτι ως ποσοστό όλων των γεννήσεων το 2020 αυξήθηκαν κατά 22% στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 1990, αντιστοιχώντας στο 1,26% όλων των γεννήσεων πέρυσι σε σύγκριση με 1,03% στο 2019.

Από το 1990, οι γεννήσεις στο σπίτι αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% όλων των γεννήσεων στις ΗΠΑ ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση. Ωστόσο, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το ενδιαφέρον για τοκετό στο σπίτι αυξήθηκε εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη μόλυνση με COVID-19, τους περιορισμούς επισκέψεων στο νοσοκομείο και τα βρέφη που χωρίστηκαν από μητέρες που ήταν ύποπτες για COVID-19. “Το ποσοστό των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε για κάθε μήνα Μάρτιο έως Δεκέμβριο το 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019”, λέει η Gregory. “Ο χρόνος των αυξήσεων των γεννήσεων στο σπίτι αντιστοιχεί γενικά με την αρχική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Το ποσοστό των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε στις λευκές, μαύρες και ισπανόφωνες γυναίκες το 2020:

  • Αυξήθηκε κατά 21% από το 2019 έως το 2020 μεταξύ των λευκών γυναικών σε σύγκριση με αύξηση μόνο κατά 1% από το 2018 έως το 2019
  • Μεταξύ των μαύρων γυναικών αυξήθηκε κατά 36% το 2020 αφού παρέμεινε σχετικά σταθερό από το 2018 έως το 2019
  • Μεταξύ των Ισπανόφωνων γυναικών αυξήθηκε κατά 30% μετά από άνοδο 6% από το 2018 έως το 2019

Το ποσοστό των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε σημαντικά σε 40 πολιτείες από το 2019 έως το 2020 σε σύγκριση με παρόμοιες αυξήσεις μόνο σε 6 πολιτείες από το 2018 έως το 2029. Η Νότια Ντακότα σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στις γεννήσεις στο σπίτι από το 2019 έως το 2020 με 68%, ενώ το Ουισκόνσιν είχε τη μικρότερη σημαντική αύξηση στο 11%. Οι αυξήσεις που αναφέρθηκαν σε εννέα πολιτείες και την περιφέρεια της Κολούμπια δεν βρέθηκαν να είναι σημαντικές, σύμφωνα με την έκθεση. Η έκθεση προσφέρει επιπλέον πληροφορίες για το πώς η COVID-19 έχει αλλάξει τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για καταστάσεις που δεν σχετίζονται με την ασθένεια.

Μια πτώση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία από τις 8 Μαρτίου έως τις 5 Δεκεμβρίου πέρυσι αντιπροσώπευε περίπου το 8% των προβλεπόμενων επιπέδων όγκου για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με ανάλυση που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο. Στα τέλη του 2020, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία χωρίς COVID-19 μειώθηκαν περίπου στο 80% των προβλεπόμενων επιπέδων. Ωστόσο, ενώ η πανδημία περιόρισε τις προσωπικές ιατρικές επισκέψεις, η χρήση απομακρυσμένων εναλλακτικών λύσεων σημείωσε απότομη αύξηση. Το ποσοστό των επισκέψεων Medicare που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλευγείας, για παράδειγμα, σημείωσε αύξηση 63 φορές από 840.000 το 2019 σε 52,7 εκατομμύρια το 2020, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα βρέφη που γεννιούνται πρόωρα ενδέχεται να εμφανίσουν επικίνδυνες φλεγμονές

Η πανδημία και οι τελευταίες εξελίξεις αποτρέπουν τις γεννήσεις στο νοσοκομείο

Έγκυες και θηλάζουσες : Όσες έχουν κάνει το εμβόλιο είναι ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό

Τι σημαίνει τοκοφοβία και πώς εκδηλώνεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καινούργιος μηχανισμός για τον έλεγχο της ακουστικής ευαισθησίας

Ακοή: Προηγούμενες εργασίες στο ακουστικό πεδίο είχαν επικεντρωθεί κυρίως στην κατανόηση μηχανισμών που στοχεύουν το κανάλι ιόντων. Αυτή η μελέτη παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι το ίδιο το ελατήριο πύλης έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την ευαισθησία του καναλιού.

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Αυτισμός: Οι κοινωνικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον αυτισμό μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορές που γίνονται εμφανείς μόνο σε σενάρια υψηλής πίεσης και ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Τα ευρήματα αμφισβητούν την πεποίθηση ότι τα άτομα με αυτισμό δεν μπορούν να διαβάσουν επαρκώς τις συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου.

Πόσο καλό κάνουν τα ροδάκινα στην υγεία μας;

Ροδάκινα: Τα ροδάκινα είναι ένα είδος πυρηνόκαρπου, μαζί με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα νεκταρίνια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πυρηνόκαρπα έχουν ένα κεντρικό κουκούτσι που μοιάζει με κουκούτσι. Τα ροδάκινα έρχονται σε λευκές και κίτρινες ποικιλίες και προσφέρουν αρκετές διατροφικές απολαβές.

Νέος ρόλος για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στη λειτουργία και τη βλάβη των νευρώνων

Νευροεπιστήμη: Η κατάρρευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού συνοδεύει πολλές νευρολογικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και νευροεκφυλιστικών ασθενειών της γήρανσης, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν πώς ο τραυματισμός του εγκεφάλου αλλάζει τα νευρικά κύτταρα

Εγκεφαλική βλάβη: Μια νέα μελέτη χαρτογράφησης εγκεφάλου διαπιστώνει ότι η βλάβη σε ένα μέρος του εγκεφάλου αλλάζει τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων σε ολόκληρο τον εγκέφαλο.

Οι μητέρες με διαταραχές προσωπικότητας επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους

Ψυχολογία: Όταν οι μητέρες αγωνίζονται στις δικές τους διαπροσωπικές σχέσεις, φαίνεται να εμποδίζεται η μετάδοση της ασφαλούς προσκόλλησης και της υγιούς σχέσης στους εφήβους.