ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ: Μεγάλη άνοδο στη νόσο του Lyme δείχνουν τα δεδομένα ασφάλισης

ΗΠΑ: Μεγάλη άνοδο στη νόσο του Lyme δείχνουν τα δεδομένα ασφάλισης

Αλλά σε πιο σοβαρές και μη θεραπευμένες περιπτώσεις, η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί στην καρδιά, τις αρθρώσεις, το νευρικό σύστημα και τα κύρια όργανα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικά προβλήματα που εμφανίζονται εβδομάδες ή μήνες μετά τη μόλυνση.

HΠΑ: Οι διαγνώσεις της νόσου του Lyme έχουν αυξηθεί δραματικά στις ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια, κατά 357% στις αγροτικές περιοχές και κατά 65% στις αστικές περιοχές, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε η FAIR Health. Οι τάσεις δείχνουν ότι οι ασθένειες που μεταδίδονται με κρότωνες γίνονται πιο συχνές ανησυχίες σε εθνικό επίπεδο, όχι μόνο στις περιοχές όπου η νόσος του Lyme έχει εντοπιστεί ιστορικά. «Η νόσος του Lyme παραμένει μια αυξανόμενη ανησυχία για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Robin Gelburd, πρόεδρος της FAIR Health.

Η FAIR Health είναι ένας εθνικός, ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός όμιλος που αναδεικνύει τις πληροφορίες υγειονομικής περίθαλψης εξετάζοντας δεδομένα από τη συλλογή περισσότερων από 36 δισεκατομμύρια αρχεία ιδιωτικών ασφαλιστικών αποζημιώσεων.

“Η FAIR Health θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το αποθετήριο των δεδομένων αξιώσεων για να παρέχει αξιόπιστες και σχετικές πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους φορείς της υγειονομικής περίθαλψης που επιδιώκουν να κατανοήσουν καλύτερα τη συνεχιζόμενη αύξηση των περιπτώσεων της νόσου του Lyme”, δήλωσε ο Gelburd.

Η 15ετής ανάλυση περιελάμβανε απαιτήσεις ιδιωτικής ασφάλισης από το 2007 έως το 2021, οι οποίες έδειξαν αύξηση 357% στις διαγνώσεις της νόσου του Lyme στις αγροτικές περιοχές και αύξηση 65% στις αστικές περιοχές.

Τα τελευταία 5 χρόνια, από το 2016 έως το 2021, οι διαγνώσεις αυξήθηκαν κατά 60% στις αγροτικές περιοχές και κατά 19% στις αστικές περιοχές.

Τα κρούσματα κορυφώθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο έξω σε χλοώδεις περιοχές, δασώδεις περιοχές, πάρκα και χωράφια όπου ζουν τσιμπούρια.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι διαγνώσεις της νόσου του Lyme ήταν πιο συχνές σε αγροτικές περιοχές, αλλά από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, οι διαγνώσεις εμφανίζονταν πιο συχνά σε αστικές περιοχές.

Ιστορικά, τα κρούσματα της νόσου του Lyme ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα στα βορειοανατολικά και τα ανώτερα μεσοδυτικά, αλλά το εύρος αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Το 2017, τα υψηλότερα ποσοστά ήταν στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Κονέκτικατ, στη Βόρεια Καρολίνα, στο Ρόουντ Άιλαντ και στο Βερμόντ.

Η Βόρεια Καρολίνα, η οποία είχε το τρίτο υψηλότερο ποσοστό διαγνώσεων, ήταν μια έκπληξη για τους ερευνητές.

Αλλά το 2021, η Βόρεια Καρολίνα δεν έσπασε την πρώτη πεντάδα.

Το Νιου Τζέρσεϊ συνέχισε να έχει το υψηλότερο ποσοστό των διαγνώσεων της νόσου του Lyme, ακολουθούμενο από το Βερμόντ, το Μέιν, το Ρόουντ Άιλαντ και το Κονέκτικατ.

Με το Maine να βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα, οι ερευνητές εξέφρασαν την ανησυχία τους για «μια αυξανόμενη παρουσία της ασθένειας που μεταδίδεται από κρότωνες στην πολιτεία».

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η νόσος του Lyme μπορεί ακόμη να επηρεάσει ασθενείς πολύ μετά τη θεραπεία για τη λοίμωξη, γνωστή και ως χρόνια νόσο του Lyme.

Αν και τα αντιβιοτικά μπορούν να θεραπεύσουν την ασθένεια, ορισμένοι ασθενείς αναπτύσσουν μακροχρόνια συμπτώματα όπως κόπωση, διανοητική δυσλειτουργία και πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις.

Η ανάλυση FAIR Health διαπίστωσε ότι διαγνώσεις όπως αδιαθεσία, κόπωση και ζητήματα που σχετίζονται με τους μαλακούς ιστούς ήταν πιο συχνές μεταξύ των ασθενών με τη νόσο του Lyme.

Οι περισσότερες περιπτώσεις της νόσου του Lyme είναι ήπιες και μερικοί άνθρωποι μπορεί να μη γνωρίζουν ότι είναι άρρωστοι.

Αλλά σε πιο σοβαρές και μη θεραπευμένες περιπτώσεις, η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί στην καρδιά, τις αρθρώσεις, το νευρικό σύστημα και τα κύρια όργανα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικά προβλήματα που εμφανίζονται εβδομάδες ή μήνες μετά τη μόλυνση.

Οι σοβαρές επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν μηνιγγίτιδα ή φλεγμονή του εγκεφάλου, καθώς και προσωρινή παράλυση προσώπου και αδυναμία στα άκρα. «Οι διαγνώσεις της νόσου του Lyme αυξήθηκαν κατά 357 τοις εκατό στις αγροτικές περιοχές τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ιδιωτικής ασφάλισης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα τσίμπημα από έντομο τώρα το καλοκαίρι;

Παράλυση Bell: Ανεξήγητη αδυναμία των μυών του προσώπου

Νόσος του Lyme: Τουλάχιστον 14% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αντισώματα βορρελίωσης

Μούδιασμα Προσώπου : Αίτια που το προκαλούν

Νέο τεστ ανιχνεύει τη νόσο Lyme μέσα σε 15 λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διάκριση για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities»

Tο ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 251η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, στην 53η θέση μεταξύ των 3411 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστοιχα στην 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Ο Γκάουντερ είπε ότι ορισμένα θέατρα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, εξετάζουν πώς θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από πιθανές μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων μέσω επαφής με κοινά κοστούμια.

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται πως «δεν υπήρχε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των ασθενών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μόλυνση στον ανθρώπινο πληθυσμό μπορεί να είναι σποραδική.

Αγγειίτιδα του Ashton Kutcher, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή: Τι είναι;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αγγειίτιδα με βάση τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό ενός ατόμου, τη φυσική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, καθώς και βιοψίες ιστών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Αποτροπή/πρόληψη ρήξεις πρόσθιου χιαστού

Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα.

Η ξηρασία αναγκάζει την επανεξέταση της χρήσης του νερού στην Ισπανία

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υιοθέτησε ένα στρατηγικό σχέδιο τον περασμένο μήνα για την προσαρμογή του συστήματος διαχείρισης του νερού της Ισπανίας στις «επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη».