Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ έφηβοι νέοι κρούσματα: Ρεκόρ κρουσμάτων για το νέο πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών

ΗΠΑ έφηβοι νέοι κρούσματα: Ρεκόρ κρουσμάτων για το νέο πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών

ΗΠΑ έφηβοι νέοι κρούσματα: Η άνοδος της Covid-19 μεταξύ των κάτω των 50 ετών συμπίπτει με μια αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μικρών παιδιών, καθώς και μια ανησυχητική αύξηση των νοσηλειών σε παιδιατρικά νοσοκομεία.

Καθώς οι ΗΠΑ βλέπουν αριθμούς ρεκόρ καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron, οι αρχές δημόσιας υγείας σε εθνικό επίπεδο δήλωσαν ότι οι έφηβοι και οι νεότεροι ενήλικες συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της αύξησης. Η άνοδος της Covid-19 μεταξύ των κάτω των 50 ετών συμπίπτει με μια αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μικρών παιδιών – και μια ανησυχητική αύξηση των νοσηλειών σε παιδιατρικά νοσοκομεία. Ο μέσος όρος επτά ημερών των ΗΠΑ για νοσηλεία παιδιατρικών ασθενών αυξήθηκε κατά 58%, σε 334, μεταξύ 21ης ​​και 27ης Δεκεμβρίου. Η αύξηση των νοσηλειών για όλες τις ηλικιακές ομάδες ήταν περίπου 19%. Λιγότερο από το 25% των παιδιών στις ΗΠΑ είναι εμβολιασμένα.

Πώς προχωρά η Covid στις ΗΠΑ;

Στην κομητεία του Λος Άντζελες, οι ενήλικες μεταξύ 18 και 49 αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 70% των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Το ποσοστό κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα έχει αυξηθεί ταχύτερα σε αυτό το ηλικιακό εύρος. Ο νομός είδε περισσότερα από 27.000 νέα κρούσματα στις 31 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας δραματικά τον ημερήσιο μέσο όρο των κρουσμάτων τον χειμώνα του 2021 που ήταν 16.000. Περίπου το 25% όλων των τεστ κορωνοϊού στην κομητεία του Λος Άντζελες είναι θετικά, σύμφωνα με την εφημερίδα. Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά μόλυνσης στα άτομα από 18 έως 29 ετών είναι οκτώ φορές υψηλότερα από ό,τι πριν από έναν μήνα. Με ενήλικες ηλικίας 30 και 40 ετών, υπάρχουν έξι φορές περισσότερες περιπτώσεις.

«Πολλοί από τους ανθρώπους αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι σημαντικά μέλη του εργατικού μας δυναμικού… και αυτοί είναι επίσης άνθρωποι που είναι πολύ πιθανό να βγουν έξω για αναψυχή», φέρεται να είπε η Barbara Ferrer, διευθύντρια δημόσιας υγείας της κομητείας. «Συχνά αυτή η ηλικιακή ομάδα δεν βιώνει τις χειρότερες συνέπειες της αυξημένης μετάδοσης», συνέχισε ο Ferrer. «Και μερικές φορές αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τα άτομα να παραμείνουν προσεκτικά στην ανάγκη επαγρύπνησης σχετικά με την τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας της δημόσιας υγείας». Υπάρχουν ανησυχίες ότι η οικονομία και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ θα μπορούσαν να υποφέρουν περαιτέρω τον Ιανουάριο, όχι λόγω επιβληθέντων περιορισμών, όπως lockdown, αλλά επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων σχετικά ήπιων κρουσμάτων, που οι ελλείψεις προσωπικού εμποδίζουν περαιτέρω το εμπόριο και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Τι συμβαίνει με τα παιδιά;

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό μόλυνσης για παιδιά μεταξύ πέντε και 11 ετών έχει διπλασιαστεί. Στην γειτονική κομητεία Orange της Καλιφόρνια, ενήλικες ηλικίας 18 έως 44 ετών οδηγούν λοιμώξεις από την Covid. Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά μεταξύ των εφήβων και των νεότερων ενηλίκων στη νότια Νεβάδα. Άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών είδαν 44,7 περιπτώσεις ανά 100.000 στις 24 Δεκεμβρίου, αύξηση 131% από μια εβδομάδα πριν. Στην κομητεία του Ντάλας του Τέξας, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 76% σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με μια αναφορά στις 28 Δεκεμβρίου στο Dallas Morning News. Οι ενήλικες μεταξύ 18 και 29 ετών αποτελούσαν σχεδόν το 25% αυτών των περιπτώσεων. Και την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ένα νοσοκομειακό σύστημα του Μίσιγκαν ανέφερε αύξηση 21% στα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των ατόμων ηλικίας 21 έως 35 ετών, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα νοσοκομεία του Μίσιγκαν ανέφεραν επίσης ότι είδαν περισσότερους ασθενείς σε νεότερες ηλικιακές ομάδες τον Δεκέμβριο, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν εμβολιαστεί. «Δεν είναι επίσης τυχαία, μια ηλικιακή ομάδα που παραμένει ανεπαρκώς εμβολιασμένη σε σημαντικό αριθμό», δήλωσε στο ABC 12 News ο Μπομπ Ράινι, πρόεδρος των λειτουργιών υγειονομικής περίθαλψης και διευθύνων σύμβουλος στο Σύστημα Υγείας Henry Ford. «Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με Covid στα νοσοκομεία μας είναι ανεμβολίαστοι». Τα νοσοκομεία παίδων στην περιοχή του Σικάγο σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού και νοσηλεία αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με μια έκθεση. «Έχουμε δει τους μεγαλύτερους αριθμούς μας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στην πραγματικότητα», είπε ο Michael Cappello, αντιπρόεδρος του Advocate Children’s Hospital.

Η Άλισον Μπάρτλετ, η οποία διδάσκει για τις παιδιατρικές λοιμώδεις νόσους στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, είπε στον σταθμό: «Βλέπουμε διπλάσια παιδιά στο νοσοκομείο που βγαίνουν θετικά στον Covid από ό,τι είδαμε ακόμη και στην κακή μας κορύφωση τον Σεπτέμβριο». Στη Νέα Υόρκη, ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος της πολιτείας προειδοποίησε για «καταπληκτική αύξηση» των νοσηλειών παιδιατρικών Covid-19. «Οι κίνδυνοι του Covid-19 για τα παιδιά είναι πραγματικοί», δήλωσε η Δρ Mary T Bassett, εν ενεργεία επίτροπος υγείας της πολιτείας. Υπήρξε τετραπλάσια αύξηση στις εισαγωγές παιδιατρικών νοσοκομείων Covid-19 από την εβδομάδα της 5ης Δεκεμβρίου έως την εβδομάδα της 24ης Δεκεμβρίου. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στα νεότερα δημογραφικά στοιχεία αυξάνεται, οι αξιωματούχοι ετοιμάζονται για μια ακόμη χειμερινή άνοδο, αν και πιθανώς πιο σύντομη από τις προηγούμενες αυξήσεις.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια είπαν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους έως τις 9 Ιανουαρίου, περίπου 2,5 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα. Ωστόσο, είπαν, αυτή η μέτρηση θα μπορούσε να φτάσει τα 5,4 μέτρα, ανέφεραν οι New York Times. Οι ΗΠΑ έχουν δει 54.747.971 κρούσματα Covid-19 και 825.552 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, από τότε που η πανδημία έπληξε τις ΗΠΑ σχεδόν πριν από δύο χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο FDA πλησιάζει στην έγκριση ενισχυτή εμβολίου covid για παιδιά 12-15 ετών

Ττο Υπουργείο Υγείας του Τέξας ζήτησε πρόσθετες χορηγήσεις sotrovimab από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση λόγω αύξησης κρουσμάτων όμικρον

Ο ύποπτος του Κονέκτικατ φέρεται να πλαστογραφεί θετικό αποτέλεσμα τεστ για την COVID για να κλείσει την ακρόαση πριν από τα Χριστούγεννα

Τα κρούσματα και οι νοσηλείες σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ πριν από το νέο έτος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα προτείνει πιθανούς στόχους για την πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση ψυχωσικών διαταραχών

Αυτή η πενταετής μελέτη παρακολουθεί 1.500 παιδιά και νέους που παρουσιάζονται για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εξετάζει τη βιολογία, την εκπαίδευση και τη γνωστική τους ικανότητα, κοινωνικούς παράγοντες και πρότυπα χρήσης υπηρεσιών. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η κατανόηση του ποιος κινδυνεύει για ψύχωση και, το πιο σημαντικό, πώς να μετριαστεί αυτός ο κίνδυνος μέσω προηγούμενης παρέμβασης.

Ανθρώπινη Πρωτεΐνη - Ελπίδα για μελλοντικές μη εθιστικές θεραπείες πόνου

Καθώς η επιστήμη συνεχίζει να αποκαλύπτει τα μυστήρια των βιολογικών μας μηχανισμών, μελέτες όπως αυτή δείχνουν πώς η εξελικτική βιολογία και η σύγχρονη φαρμακολογία μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των πιεστικών ιατρικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όσους υποφέρουν από χρόνιο πόνο.

Συνταγή που περιλαμβάνει ψητό κοτόπουλο

Ψητό κοτόπουλο: Το ψητό κοτόπουλο είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους, με τον καθένα να αναδεικνύει μοναδικές γεύσεις και υφές.

Πώς η οδήγηση μππορεί και να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

Οδήγηση ψυχική: Η οδήγηση, ενώ συχνά θεωρείται ως μια δραστηριότητα ρουτίνας, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία με διάφορους τρόπους, επηρεάζοντας τη διάθεση, τα επίπεδα άγχους και τη συνολική ευεξία.

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Δροσιστικό ρόφημα: Η δημιουργία ενός δροσιστικού ποτού με σοκολάτα καφέ είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να συνδυάσετε τις πλούσιες γεύσεις του καφέ και της σοκολάτας με τη δροσιά του πάγου

Μπορεί το μηνιγγίωμα να αντιμετωπιστεί με ακτινοθεραπεία;

Μινιγγίωμα ακτινοθεραπεία: Τα μηνιγγιώματα είναι γενικά βραδέως αναπτυσσόμενοι όγκοι που προέρχονται από τις μήνιγγες, τα προστατευτικά στρώματα που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Close Icon